Συνεννόηση για τον αριθμό των πανελλαδικών αδειών πρότεινε ο Ν. Βούτσης

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015 19:41
UPD:23/10/2015 09:33
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

κ. Βούτσης ζήτησε «αυτοκριτική και χαμηλότερους τόνους» από τα κόμματα που «συνήργησαν» στο «μαύρο» της ΕΡΤ (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Συνεννόηση των κομμάτων με την κυβέρνηση, για να ορίσουν τον αριθμό των πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικών σταθμών, πρότεινε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία διεξάγεται στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου.

«Προφανώς μπορούν να λειτουργήσουν 25 κανάλια με 3,5 εργαζόμενους, μία τηλεφωνήτρια. Ε και; Τι έγινε; Συμφωνώ απολύτως να συνεννοηθούμε πόσες θα είναι οι πανελλαδικές άδειες, διότι αλλιώς έτσι ξεκινά η διαπλοκή», τόνισε και υπογράμμισε πως «το θέμα του αριθμού των αδειών είναι εξαιρετικά σημαντικό και θα πρέπει και με επιστημονικά δεδομένα να το συζητήσουμε».

Ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε σε όσα είχε πει ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τον βασικό μέτοχο, χωρίς να κατονομάσει τον τ. πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. «Στήθηκε λόμπι στις Βρυξέλλες που έστησε αυτό που έγινε με τον βασικό μέτοχο. Επί δύο μήνες. Και ηττήθηκε η Ελληνική Δημοκρατία», τόνισε εκφράζοντας την λύση του για τον «ειρωνικό», όπως είπε, τρόπο που εκφράσθηκε ο κ. Βενιζέλος. «Ενώ υπήρχε η ολλανδική νομολογία για να θεωρηθεί πολιτιστικό προϊόν η τηλεόραση, θεωρήθηκε εμπορικό προϊόν. Και από τότε όλα αυτά πέρασαν ως εμπορικά προϊόντα, σαν να μιλάμε για τη φέτα και το μοσχάρι», υπενθύμισε.

Η ΑΥΓΗ ΕΦΗΜΕΡΊΔΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΆΣ

Ο κ. Βούτσης ζήτησε «αυτοκριτική και χαμηλότερους τόνους» από τα κόμματα που «συνήργησαν» στο «μαύρο» της ΕΡΤ. «Δεν άκουσα καμία αυτοκριτική για το "μαύρο" στην ΕΡΤ. Πως έγινε αυτό εκεί; Δεν υπήρξε κριτική από ορισμένες πλευρές της αντιπολίτευσης στο άναρχο τηλεοπτικό τοπίο τόσων ετών. Αυτοί που σήκωναν τους τόνους στις συζητήσεις δεν μίλησαν για την αθλιότητα, την πολιτική χειραγώγηση που επιχειρήθηκε επί χρόνια, επί δεκαετίες», είπε και πρόσθεσε πως «όταν διαπιστώνεις την χειραγώγηση πρέπει να έχεις πιο χαμηλούς τόνους όταν λες στη νέα κυβέρνηση «μην αλλάζεις τίποτα», ότι «πάτε να κάνετε τους νέους νταβατζήδες». Το άκουσα τέσσερις φορές, είναι απίστευτο, υποκριτικό και απολίτικο».

Αναφερόμενος στην υπόθεση της DIGEA ο πρόεδρος της Βουλής αναρωτήθηκε: «Πόσες φορές ειπώθηκε το "Γιάννης κερνά, Γιάννης πίνει" για την συμφωνία με την DIGEA; Είναι δυνατόν ο μοναδικός πάροχος συχνοτήτων που δίνει το σήμα στους παρόχους προγράμματος, να είναι το καρτέλ του συνόλου των παρόχων προγράμματος. Δίνουν την συχνότητα στους εαυτούς τους! Υπάρχει η "αγία" ΕΕΤΤ που όλα αυτά τα έχει ευλογήσει απλόχερα». Υπενθύμισε δε ότι τότε «δεν εξετάσθηκε η κεφαλαιακή επάρκεια για να δοθεί η άδεια, ενώ είναι ένα από τα βασικά κριτήρια που εξετάζονται. Πέρασε έτσι».

Ο πρόεδρος της Βουλής σχολίασε και τον τρόπο που παρουσιάζουν τα τηλεοπτικά δίκτυα τις κοινωνικές επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής. «Αισθάνομαι πολύ καλά τους τελευταίους μήνες για την ευαισθησία που δείχνουν τα κανάλια για τις επιπτώσεις της κρίσης και της πολιτικής που ασκείται επί πέντε χρόνια», είπε και υπογράμμισε «είναι σαν να ζεις σε άλλη χώρα. Δεν με πειράζει αυτό, κάθομαι και τα βλέπω με ευχαρίστηση».

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή