Δ. Σεβαστάκης: Το πολιτικό κόστος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι από τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 21:46
UPD:21:50
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Η κυβέρνηση δείχνει μία προσπάθεια και μία κατεύθυνση, με την πρόταση μείωσης του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, συνέχισε ο κ. Σεβαστάκης και χαρακτήρισε παραγωγική δομή την παιδεία (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Το πολιτικό κόστος του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το κοινό του δεν θα είναι από τη δυσαρέσκεια των γονέων των παιδιών που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία, επεσήμανε ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Σεβαστάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και αναφερόμενος στον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Όπως εκτίμησε, η κυβέρνηση δεν έχει λόγο να πάρει πίσω το συγκεκριμένο μέτρο. Εξηγώντας την αναφορά του, σημείωσε ότι αν κάποιος κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για «πολιτική πονηρία» και για «πολιτική αυτοσυντήρηση» ή πει ότι είναι «πολιτικάντικη» η επιλογή να μην μπει ΦΠΑ στο βοδινό κρέας και να μπει στην εκπαίδευση, θα έπρεπε να σκεφτεί ότι δεν φθείρεται ο ΣΥΡΙΖΑ από αυτήν την επιλογή.

Ο κ. Σεβαστάκης εκτίμησε ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση το φορολογικό πακέτο. «Το ξέρουμε όλοι και πρωτίστως οι οικονομολόγοι», πρόσθεσε και έκανε λόγο για πολιτική πίεση, με την κυβέρνηση να προσπαθεί «από τα σπλάχνα αυτής της στεγνής οικονομίας να βρει χρήματα, κάνοντας επιλογές μέσα σε αυτόν τον πανικό».

Η κυβέρνηση δείχνει μία προσπάθεια και μία κατεύθυνση, με την πρόταση μείωσης του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, συνέχισε ο κ. Σεβαστάκης και χαρακτήρισε παραγωγική δομή την παιδεία.

«Η μέση αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν είναι στην σωστή κατεύθυνση και δεν είναι παραγωγική η επιβολή του ΦΠΑ», υπογράμμισε εν συνεχεία και έκανε λόγο για καθεστώς πίεσης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή