Ν.Δ.: Ανοικτή... πληγή η υποψηφιότητα ΕΛΚ

Ν.Δ.: Ανοικτή... πληγή η υποψηφιότητα ΕΛΚ
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 08:33
UPD:08:34
EPA/PATRICK SEEGER

Συνεχίζεται η ένταση για το θέμα της ανεπιτυχούς υποστήριξης της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ στην Ευρωβουλή.

A- A A+

Από την έντυπη έκδοση 

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι κλυδωνισμοί στη Ν.Δ. για το θέμα της ανεπιτυχούς υποστήριξης της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη στην αντιπροεδρία του ΕΛΚ, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης «χρέωσε» ευθέως την αποτυχία στον πρόεδρο του κόμματος και αντίπαλό του στις εσωκομματικές εκλογές Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

«Είναι ένα θέμα το οποίο αφορά τον πρόεδρο του κόμματος, τον κ. Μεϊμαράκη» τόνισε αιχμηρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν κλήθηκε να σχολιάσει την απόσυρση της κυρίας Μπακογιάννη και έβαλε ουσιαστικά τον πρόεδρο της Ν.Δ. στο κάδρο των ευθυνών. Υπενθυμίζεται ότι η αντιπαράθεση για το θέμα είχε εκδηλωθεί από την προηγούμενη μέρα, καθώς το περιβάλλον της κυρίας Μπακογιάννη φωτογράφισε τον Αντώνη Σαμαρά ως υπεύθυνο για την απροθυμία των ευρωπαϊκών κομμάτων να στηρίξουν την υποψηφιότητά της. Στην υπόθεση παρενέβη, όμως, χθες και ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος εκδηλώνει εδώ και ημέρες ανοιχτά τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ο κ. Μεϊμαράκης στήριξε την υποψηφιότητα Μπακογιάννη και όχι τη δική του.

«Εγώ θα επιθυμούσα αυτή η υποψηφιότητα, αφού δηλώθηκε από τη Ν.Δ., να πάει μέχρι το τέλος της» τόνισε, αναφερόμενος στην τελική απόσυρση της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη. «Ακόμη κι αν υπήρχαν δεύτερες σκέψεις, έπρεπε να μείνει ανοιχτό το πεδίο για τη διεκδίκηση» πρόσθεσε. Χαρακτήρισε, μάλιστα, «ανάξιες σχολιασμού» τις αιτιάσεις περί παρασκηνιακής παρέμβασης του Αντώνη Σαμαρά. «Το θεωρώ από αφελές ως ανόητο, γνωρίζοντας τους συσχετισμούς, εδώ μιλάμε για 1.500 ανθρώπους πολύ σοβαρούς, βουλευτές και ευρωβουλευτές. Είναι αφελές για όποιον ισχυρίζεται κάτι τέτοιο» σημείωσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μεϊμαράκης βρίσκεται ήδη στη Μαδρίτη ως επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας του κόμματος για τις ανάγκες του εκλογικού συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο διεξάγεται σήμερα και αύριο στην πρωτεύουσα της Ισπανίας. Στη Μαδρίτη θα δώσουν το «παρών» και οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, Απόστολος Τζιτζικώστας και Αδωνις Γεωργιάδης.

Στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας του στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε χθες τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη και συζήτησαν για αναπτυξιακά θέματα της περιοχής, την καύση των νεκρών, την ενεργειακή αξιοποίηση των απορριμμάτων και άλλα. Από την πλευρά του ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ότι εκτιμά βαθύτατα τις τοποθετήσεις του κ. Μητσοτάκη.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκπροσωπεί το κομμάτι της Κεντροδεξιάς, η οποία εκφράζει το φιλελεύθερο και προοδευτικό στοιχείο της, και έτσι του εύχομαι καλή επιτυχία» είπε.

Από την πλευρά του ο Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του κατήγγειλε ότι η υποψηφιότητά του έχει απέναντί της «όλο το σύστημα». «Εχουμε κόντρα όλο το σύστημα: δημοσιογράφους, δημοσκόπους, γραμμές κομματικές κ.λπ., αλλά εμείς είμαστε εκεί, με τον κόσμο στο πλάι μας και πάμε δυνατά» δήλωσε στην ιστοσελίδα newsit.gr

Χθες ο Απόστολος Τζιτζικώστας έθεσε σε λειτουργία την προεκλογική ιστοσελίδα του στη διεύθυνση tzitzikostas.gr όπου προβάλλεται και ένα νέο προεκλογικό σποτ με τίτλο «Η ώρα να αλλάξουμε είναι τώρα». Λογαριασμό στο twitter δημιούργησε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή