Ν.Δ.: Κλίμα εσωστρέφειας και σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Ντ. Μπακογιάννη: Απέσυρε την υποψηφιότητά της στο ΕΛΚ με βολές κατά του Αντ. Σαμαρά
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015 08:01
UPD:08:01
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Κατόπιν συνεννόησης με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, η Ντόρα Μπακογιάννη (φωτ. αρχείου) απέσυρε χθες την υποψηφιότητά της για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ. 

A- A A+

Από την έντυπη έκδοση 

Του Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου
[email protected]

Νέες εστίες αντιπαράθεσης στο ούτως ή άλλως αρνητικό κλίμα της Ν.Δ. πρόσθεσε η αδυναμία της ηγεσίας του κόμματος να προωθήσει την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ. Το περιβάλλον της κυρίας Μπακογιάννη απέδωσε το αρνητικό αποτέλεσμα σε «υπόγειο πόλεμο» του Αντώνη Σαμαρά, ενώ συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού απάντησαν με σκωπτικό τρόπο στις αιτιάσεις της κυρίας Μπακογιάννη.

Κατόπιν συνεννόησης με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, η Ντόρα Μπακογιάννη απέσυρε χθες την υποψηφιότητά της για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ, κατόπιν σχετικής εισήγησης της γραμματείας της ευρωομάδας όπου ανήκει η γαλάζια παράταξη. Η επίσημη ερμηνεία της Ν.Δ. ήταν ότι δεν βρέθηκε «πρόσφορο έδαφος» για την υποψηφιότητα της κυρίας Μπακογιάννη, αλλά από το περιβάλλον της πρώην υπουργού Εξωτερικών εκτοξεύτηκαν έμμεσες βολές προς τον Αντώνη Σαμαρά.

Συγκεκριμένα, υποστηρίχθηκε ότι υπήρξε παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού προκειμένου να υπάρξουν προσκόμματα. Από το περιβάλλον του κ. Σαμαρά απέρριψαν διαρρήδην αυτές τις αιτιάσεις και μάλιστα άφησαν να εννοηθεί ότι η κυρία Μπακογιάννη αναζητεί εχθρούς για να δικαιολογήσει το αρνητικό αποτέλεσμα της προσπάθειάς της.

«Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!» ανέφερε χαρακτηριστικά στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις διαρροές του περιβάλλοντος Μπακογιάννη. Το όλο θέμα προκαλεί, όμως, γενικότερη εσωστρέφεια στη Ν.Δ., γιατί την υποψηφιότητα είχε στηρίξει και ο ίδιος ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και μάλιστα είχε ζητηθεί από τον ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Μανώλη Κεφαλογιάννη να αποσύρει τη δική του υποψηφιότητα προκειμένου να στηριχθεί εκείνη της κυρίας Μπακογιάννη. Το περιβάλλον του κ. Κεφαλογιάννη δεν έκρυψε όμως τη δυσαρέσκειά του για τις επιλογές της ηγεσίας του κόμματος, σημειώνοντας ότι «χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία για τη Ν.Δ. να κερδίσει μία θέση αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος».

Εσωστρέφεια κυριαρχεί όμως και στο ζήτημα της εσωκομματικής εκλογικής διαμάχης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επανέρχεται στο θέμα της διενέργειας τηλεοπτικής αναμέτρησης. Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο διάλογος μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Ν.Δ. δεν πρέπει να φοβίζει. Σημειώνεται ότι οι συζητήσεις για την τηλεοπτική αναμέτρηση πάγωσαν όταν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης χαρακτήρισε το όλο θέμα «γελοιότητα».

Προεκλογική συγκέντρωση Απ. Τζιτζικώστα στο Γκάζι

Εν τω μεταξύ, ο Απόστολος Τζιτζικώστας πραγματοποίησε χθες στο Γκάζι την πρώτη προεκλογική συγκέντρωσή του στην Αθήνα, καταθέτοντας προτάσεις για την ανανέωση της Ν.Δ. Συγκεκριμένα, ο κ. Τζιτζικώστας πρότεινε τη διεξαγωγή πανελλήνιου συνεδρίου για την ανασυγκρότηση της παράταξης, την καθιέρωση ανώτατης 8ετούς θητείας για τον πρόεδρο της Ν.Δ. και επιλογή του 50% των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος από τις τοπικές κοινωνίες.

Ο κ. Τζιτζικώστας εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ως φορέας της ανανέωσης στη Ν.Δ. «Αντιτάχθηκα στις επετηρίδες» δήλωσε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι το κόμμα της Ν.Δ. εκφράζει τον κόσμο από τη δημοκρατική δεξιά ως την πατριωτική δεξιά και έχει στον πυρήνα της ιδεολογίας του τον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Από την πλευρά του, ο Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε από την Καστοριά: «Διεκδικώ μια Νέα Δημοκρατία η οποία θα είναι ζωντανή και όχι νωθρή».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή