Τα μεσάνυχτα ολοκληρώνεται η συζήτηση στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 11:41
UPD:11:55
SOOC/Alexandros Michailidis

Από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας των 155 βουλευτών δεν αναμένονται εκπλήξεις πλην ίσως της καταψήφισης κάποιων άρθρων από τον συνεργαζόμενο, κατά τον ίδιο, με τους ΑΝΕΛ Νίκο Νικολόπουλο. 

A- A A+

του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Με την ψηφοφορία επί της αρχής και την ονομαστική ψηφοφορία, τα μεσάνυχτα σήμερα, όσων άρθρων ζητηθούν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, θα ολοκληρωθεί η τριήμερη διαδικασία στη Βουλή για την ψήφιση των προαπαιτούμενων της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου.

Από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας των 155 βουλευτών δεν αναμένονται εκπλήξεις πλην ίσως της καταψήφισης κάποιων άρθρων από τον συνεργαζόμενο, κατά τον ίδιο, με τους ΑΝΕΛ Νίκο Νικολόπουλο. «Όποιοδήποτε άλλο “όχι” θα συνιστά έκπληξη για μας», λέει σε κατ΄ιδίαν συνομιλία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Ν.Δ., η οποία βρίσκεται εν μέσω της διαδικασίας για την εκλογή νέου προέδρου, ο δρόμος για να πέσουν οι τόνοι μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων περνά μέσα από το ανέβασμα των αντιπολιτευτικών τόνων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

ΒΟΥΛΗ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξηγώντας τους λόγους που η Ν.Δ. θα καταψηφίσει το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων σημείωσε πως «όλα αυτά που αποκρούαμε ως κυβέρνηση δεν πρόκειται να τα δεχτούμε τώρα ως αντιπολίτευση». Ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξει τα άρθρα που έστω κι αμυδρά, επιχειρούν διαρθρωτικές αλλαγές. Κάτι που αναμένεται να πράξουν το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων ειδικά για προαπαιτούμενα που σχετίζονται με φορολογικές παραβάσεις, εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις και νέες ποινικές κυρώσεις για τα εγκλήματα φοροδιαφυγής.

Την ίδια ώρα η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 7 το απόγευμα, ενώ λίγο νωρίτερα, στις 6.30 θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή