Ν.Δ.: Το debate «άναψε τα αίματα» των τεσσάρων υποψηφίων

Προχωρά προς τις εσωκομματικές εκλογές με κόντρες
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 08:20
UPD:08:20
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Οι εκπρόσωποι όλων των πλευρών συμφώνησαν να παρατείνουν την προθεσμία για την εταιρεία που θα αναλάβει τις εκλογές μέχρι αύριο Σάββατο.

A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Του Μ. Χατζηκωνσταντίνου
[email protected]

Στα επίδικα εσωκομματικά ζητήματα επέστρεψε χθες η Ν.Δ. μετά το άτυπο μορατόριουμ της Τετάρτης και τη συνάντηση των τεσσάρων ανθυποψηφίων στη Βουλή, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέφερε στο τραπέζι το ζήτημα της διενέργειας τηλεοπτικής αναμέτρησης.

Ο κ. Μητσοτάκης, που είχε και την πρωτοβουλία για τη διενέργεια του debate, το έθεσε εκ νέου χθες στην ημερήσια διάταξη. «Είναι υποχρέωση των υποψηφίων προέδρων να συμμετάσχουν σε τουλάχιστον μία δημόσια τηλεοπτική συζήτηση. Και είναι δικαίωμα των πολιτών να έχουν την ευκαιρία να αξιολογήσουν τις θέσεις και να συγκρίνουν τις δεξιότητες των υποψηφίων» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Δεν νοείται ανοιχτή διαδικασία δίχως μια τέτοια συζήτηση. Ετσι λειτουργούν τα δημοκρατικά κόμματα σε όλο τον κόσμο». «Καλώ τους συνυποψηφίους μου να συμφωνήσουμε αμέσως σε μια τουλάχιστον δημόσια τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ μας» κατέληξε.

Η δήλωση αυτή είχε ως κύριο αποδέκτη τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη ο οποίος, αν και είχε αρχικά συναινέσει στη διενέργεια debate, τελικά το χαρακτήρισε «γελοιότητα» και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει. Να σημειωθεί ότι υπέρ της διενέργειας debate έχει ταχθεί και ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Θετικός είναι και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος, όμως, ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε περίπτωση που απουσιάζει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Σε εκκρεμότητα βρίσκεται, όμως, και το επίμαχο θέμα του διαγωνισμού για την εταιρεία που θα αναλάβει τη διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών της 22ας Νοεμβρίου.

Η προθεσμία έληγε χθες αλλά οι εκπρόσωποι όλων των πλευρών συμφώνησαν να παρατείνουν την προθεσμία μέχρι αύριο Σάββατο.

Η υπόθεση προκαλεί πάντως μεγάλες εντάσεις, καθώς όλες οι πλευρές εμφανίζονται καχύποπτες και προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι η εταιρεία που θα αναλάβει δεν θα πάρει το μέρος του ενός ή του άλλου υποψήφιου.

Κατά τα λοιπά, οι τέσσερις υποψήφιοι επιχείρησαν να αποφορτίσουν την ένταση εξαπολύοντας επιθέσεις κατά της κυβέρνησης με αφορμή το πολυνομοσχέδιο αλλά και την υπόθεση των πόθεν έσχες.

Περιοδείες

Από χθες, πάντως, οι υποψήφιοι επέστρεψαν στις περιοδείες τους. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα βρίσκεται σήμερα στη Βέροια και την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στην Εδεσσα, προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των δύο πόλεων.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης πραγματοποιεί από χθες περιοδεία στην Ηπειρο, ενώ ο Α. Γεωργιάδης συνέχισε την περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας πραγματοποίησε επίσκεψη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση και εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Ο Σαμαράς στη Μαδρίτη

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποδέχτηκε πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) και θα μεταβεί στη Μαδρίτη την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να είναι κεντρικός ομιλητής σε συζήτηση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του συνεδρίου του ΕΛΚ με θέμα: «Η δημοκρατία δέχεται επίθεση: Η απειλή του λαϊκισμού στις σύγχρονες κοινωνίες».

Η συζήτηση που θα γίνει την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού της Ισπανίας Χοσέ Μαρία Αθνάρ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή