Του έρωτα και του πολέμου...

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015 15:10
UPD:15:11
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η αλλαγή ηγεσίας σε ένα κόμμα εξουσίας, ύστερα από ήττα -πόσω μάλλον τέσσερις-, συνοδεύεται από τραυματικές συγκρούσεις.

A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Της Κατερίνας Τζωρτζινάκη
[email protected]

Οσοι εμφανίζονται να πέφτουν από τα σύννεφα με τις «γαλάζιες» αβρότητες, μάλλον έχουν απωθήσει το γεγονός ότι τα πιο τερατώδη διατυπώνονται συχνά με comme il faut τρόπο.

Οσοι εκπλήσσονται με τις «ομορφιές» σε μία κομματική διαδικασία, είτε είναι «βουτυράτοι», είτε έχουν τόση σχέση με την πολιτική όση ο Τρωικός Πόλεμος με τη χολιγουντιανή του αναπαράσταση.

Στον έρωτα και στον πόλεμο -η προεδρική εκλογή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει χαρακτηριστικά και των δύο- γίνονται ανεκτές και εκτός συμβάσεων αντιδράσεις. Χάδια και χαστούκια, βολές, υπερβολές και όρκοι ενότητας είναι, όμως, το σκηνικό, δεν είναι το βασικό.

Η αλλαγή ηγεσίας σε ένα κόμμα εξουσίας, ύστερα από ήττα -πόσω μάλλον τέσσερις-, συνοδεύεται από τραυματικές συγκρούσεις.

Τα πράγματα αγριεύουν, οι στρατοί παίρνουν θέσεις και εκτοξεύουν δηλητηριώδη βέλη, το θέαμα σίγουρα δεν είναι καλόγουστο, αλλά είναι λιγότερο ενοχλητική η δημόσια έκθεση των αδυναμιών από την «καμαρίλα», που είναι για τη μάχη συσχετισμών και μηχανισμών επιρροής ό,τι το αγκάθι για τον σκαντζόχοιρο.

Δεν έχεις από πού να την πιάσεις.

Πιανόμαστε, λοιπόν, από τις λεκτικές εκρήξεις και τις αγαπησιάρικες λύσεις, το αντίτιμο, το debate, την ΚΕΦΕ και το «κέφι», ενώ οι μηχανές δεν λειτουργούν. «Και τον Χάμιλτον, τον καλύτερο οδηγό της Φόρμουλα 1 να επιλέξουμε, με ένα σαράβαλο δεν υπάρχει πιθανότητα να τρέξει καλά», παραδέχεται «γαλάζιος» βουλευτής.

Αρχηγό θα εκλέξουν, την επομένη των Εισοδίων της Θεοτόκου ή μία εβδομάδα μετά. Από τις διαθέσεις του θα εξαρτηθεί ο ιδεολογικός (επανα)προσδιορισμός του κόμματος.

«Η δημοκρατία και οι ανοικτές διαδικασίες θα νικήσουν», αλλά μπορούν να λύσουν το πολιτικό πρόβλημα του κόμματος, που μοιάζει προσκολλημένο σε γνωστές συνταγές, ενώ παλεύει να εμπνευστεί; Αυτό είναι το ερώτημα του ενός εκατομμυρίου, όσο περίπου θα στοιχίσουν και οι δύο αναμετρήσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή