Ν.Δ.: Στροφή σε χαμηλούς εσωκομματικούς τόνους

Έκτακτη συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος
Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015 12:55
UPD:12:55
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Από αριστερά, οι υποψήφιοι για την προεδρία της Ν.Δ. Απόστολος Τζιτζικώστας, Αδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης, χθες στη Βουλή. Στη μικρή φωτογραφία, ο επίσης υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Aπόλυτη ηρεμία μετά την καταιγίδα επικράτησε αίφνης χθες στη Ν.Δ. καθώς οι τέσσερις υποψήφιοι πραγματοποίησαν έκτακτη συνάντηση στη Βουλή όπου συμφώνησαν να ρίξουν τους τόνους εν όψει των εσωκομματικών εκλογών της 22ας Νοεμβρίου.

Σε χαμηλούς τόνους κινήθηκαν όμως και οι υποψήφιοι και στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς προτίμησαν να ρίξουν τα βέλη τους στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Εν όψει της εκλογικής διαδικασίας της 22ας Νοεμβρίου, οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας συναντηθήκαμε και στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας της παράταξης, διαφάνειας της διαδικασίας και πιστής τήρησης του καταστατικού» ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους οι τέσσερις διεκδικητές της αρχηγίας του κόμματος μετά τη συνάντησή τους.

«Αντίπαλός μας είναι μόνο ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνησή του και τα προβλήματα του τόπου» πρόσθεσαν.

Αμέσως μετά τη συνάντηση των τεσσάρων ανθυποψηφίων ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης συγκάλεσε την Κ.Ο. της Ν.Δ. όπου συζητήθηκε μόνον το συζητούμενο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τρόικας.

Νωρίτερα, πάντως, επιχείρησε να δώσει εξηγήσεις για τη χθεσινή επεισοδιακή είσοδό του στην εφορευτική επιτροπή (ΚΕΦΕ) του κόμματος. «Χθες μπήκα στην ΚΕΦΕ ως πρόεδρος του κόμματος και όχι ως υποψήφιος» δήλωσε.

Στην Κ.Ο. της Ν.Δ. συμμετείχε και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος παρουσίασε το όραμά του για τη Ν.Δ. «Είμαστε υπέρ της δημιουργίας, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, των επενδύσεων και της νεανικής επιχειρηματικότητας. Υπέρ της ελευθερίας. Θα στηρίξουμε κάθε σωστή διαρθρωτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα» τόνισε και πρόσθεσε: «Θα αγωνιστούμε με τρόπο συλλογικό και ενιαίο.

Οπου κι αν δίνει η παράταξη τη μάχη, θα τη δίνει ενιαία και συντεταγμένα».

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απέφυγε να αναφερθεί στα εσωκομματικά.

«Είμαστε τέσσερις φίλοι. Μαζί θα είμαστε και στο τέλος της διαδρομής. Πάνω απ’ όλα μας ενδιαφέρει η ενότητα της παράταξης» τόνισε από την πλευρά του ο Αδωνις Γεωργιάδης πριν προσέλθει στη συνάντηση των τεσσάρων. Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε όμως και «συγγνώμη από όλον τον κόσμο για την εικόνα που έδωσε η Ν.Δ.» προχθές.

Χθες χαμήλωσαν όμως και οι τόνοι μεταξύ του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέα Παπαμιμίκου για το ζήτημα της επιλογής της εταιρείας που θα αναλάβει το τεχνικό έργο της διενέργειας της εσωκομματικής ψηφοφορίας.

«Χαίρομαι ειλικρινά που οι συνεργάτες του κ. Ευάγγελλου Μεϊμαράκη διέψευσαν επισήμως σχόλια και δημοσιεύματα, που άφηναν υπονοούμενα για “μαϊμουδιές” και “οικονομικό όφελος” κατά τη διαδικασία επιλογής της εταιρείας που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εκλογών» δήλωσε ο κ. Παπαμιμίκος και ξεκαθάρισε ότι οι διαδικασίες ήταν απόλυτα διαφανείς και δεν αφορούσαν την ΚΕΦΕ.

Ωστόσο, παρά τη φαινομενική ηρεμία οι σχέσεις μεταξύ όλων των πλευρών παραμένουν ψυχρές.

Από το περιβάλλον όλων των πλευρών εκφράζεται η άποψη ότι είναι θέμα χρόνου μέχρι να ξεσπάσει η επόμενη κρίση στο εσωτερικό της Ν.Δ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή