Προβληματισμός στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για τα προαπαιτούμενα

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015 09:30
UPD:09:40
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε κάθε περίπτωση στο Μαξίμου εκτιμούν ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει το ν/σ στη Βουλή το βράδυ της Παρασκευής (φωτ. αρχείου).

A- A A+

του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Τους προβληματισμούς και τα ερωτήματα που υπάρχουν εντός του ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα που εμπεριέχονται στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα ανέδειξε η χθεσινή πεντάωρη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Επί της ουσίας οι παριστάμενοι υπουργοί δέχθηκαν σωρεία ερωτήσεων από τους βουλευτές του κόμματος για τον ΕΝΦΙΑ, τη φορολόγηση των ενοικίων, τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, τις 100 δόσεις κ.ά..

Αρκετοί βουλευτές ζήτησαν να επανεξεταστεί το θέμα της φορολόγησης των ανείσπρακτων ενοικίων, όπως και το θέμα των 100 δόσεων για το οποίο ζήτησαν οι όποιες αλλαγές να λαμβάνουν υπόψιν την περιουσιακή κατάσταση του οφειλέτη. Προβληματισμός υπάρχει και στο αρμόδιο υπουργείο γι' αυτό το θέμα, αφού το μέτρο είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα και έχει αποφέρει έσοδα στα δημόσια ταμεία.

Επίσης οι βουλευτές ρώτησαν να μάθουν αν θα αυξηθούν τα πρόστιμα θέτοντας θέμα για το γεγονός ότι πρέπει να αναζητηθούν τρόποι να αυξηθεί η εισπραξιμοτητα των φόρων, αφού όπως είπαν δεν έχει νόημα να βάζεις πρόστιμα όταν δεν μπορείς να τα εισπράξεις. Η λογική πολλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πρέπει να μειωθούν τα πρόστιμα σε όσους δεν έχουν και να αυξηθούν σε μεγάλες υποθέσεις.

Για τον ΕΝΦΙΑ υπήρξαν πολλές ενστάσεις από βουλευτές οι οποίοι θύμισαν τις υποσχέσεις του προηγούμενου διαστήματος, ενώ ζητήθηκε να χορηγείται προνοιακό επίδομα για στους 30.000 παλιννοστούντες των οποίων η σύνταξη καταργήθηκε και το υπουργείο το μελετά.

Σε κάθε περίπτωση στο Μαξίμου εκτιμούν ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει το ν/σ στη Βουλή το βράδυ της Παρασκευής ενώ αναμένουν και τη σημερινή συνέντευξη του βουλευτή των ΑΝΕΛ Νίκου Νικολόπουλου προκειμένου να δουν τη στάση θα κρατήσει στην ψηφοφορία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή