EURO 2016: Αποστολή στη Β. Ιρλανδία για την Εθνική

Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015 12:16
UPD:12:18
ACTION IMAGES PRESS AGENCY/ACTION IMAGES

Η "γαλανόλευκη" ομάδα μετρά ένα σερί 11 αγώνων χωρίς επιτυχία και πολύ θα ήθελε να βάλει τέλος απόψε σε αυτή την κακή παρένθεση, αλλά το ζητούμενο είναι αν μπορεί και, μάλλον, στην παρούσα φάση δεν μπορεί.

A- A A+

Το "μαρτύριο" για την Εθνική ομάδα στα προκριματικά του Euro 2016 φτάνει στο τέλος του... Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντιμετωπίζει απόψε στο Μπέλφαστ (21:45, ΕΡΤ 1/OTE Sport 1) την πρωτοπόρο του 6ου ομίλου, Βόρεια Ιρλανδία, στο προτελευταίο παιχνίδι του και σε μια σειρά όπου ακόμη δεν έχει γευθεί τη χαρά της νίκης.

Η "γαλανόλευκη" ομάδα μετρά ένα σερί 11 αγώνων χωρίς επιτυχία και πολύ θα ήθελε να βάλει τέλος απόψε σε αυτή την κακή παρένθεση, αλλά το ζητούμενο είναι αν μπορεί και, μάλλον, στην παρούσα φάση δεν μπορεί. Δεν είναι μόνο ότι οι διεθνείς παίζουν πια χωρίς καθόλου ψυχολογία, κι ας έχουν πάθος, είναι και ότι για να νικήσεις πρέπει να σκοράρεις, κι εκεί η κατάσταση είναι εξίσου απελπιστική.

Με δύο γκολ σε οκτώ αγώνες (!), μόνο το Σαν Μαρίνο έχει χειρότερη επίθεση (1 γκολ) μέχρι τώρα από την Εθνική, η οποία τουλάχιστον... "συναγωνίζεται" Γιβραλτάρ και Λιχτενστάιν (επίσης από 2 τέρματα), ενώ "χάνει" από ομάδες όπως το  Λουξεμβούργο (4), τη Μάλτα (3) και την Ανδόρα (3)!

Με τον Μήτρογλου να έχει πάρει "διαζύγιο" με τα δίχτυα και ελλείψει άλλου κλασικού σκόρερ, όπως ήταν ο Γκέκας, η επιθετική λειτουργία αποτελεί έναν από τους σοβαρότερους παράγοντες της ελληνικής τραγωδίας στο Euro 2016, αφού στον αντίστοιχο αμυντικό τομέα τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα. 

Ο Βαγγέλης Μόρας είπε πολλά πράγματα στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, έθιξε τα κακώς κείμενα "φωτογραζίζοντας" άσχημο κλίμα και κακές σχέσεις στα αποδυτήρια μετά την αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος. «Υπάρχει θέμα νοοτροπίας μετά τον Σάντος [...] Ο ένας δεν σεβόταν τον άλλο και κάπου εκεί το όλο πράγμα χάθηκε» δήλωσε, δίνοντας με λίγες λέξεις την αιτία που οδήγησε στην αγωνιστική διάλυση.

Ως προς το αρχικό σχήμα, ο Κώστας Τσάνας αναμένεται να παίξει με τους Καρνέζη, Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο, Μόρα, Χολέμπας, Τζιόλη, Σάμαρη, Κονέ, Φορτούνη, Καρέλης και Μήτρογλου. Από την πλευρά του, ο Μάικλ Ο΄ Νιλ αναμένεται να χρησιμοποιήσει τους, Μακ Γκόβερν, Χιουζ, Μπρουντ, Μακ Όλεϊ, Κάτσκαρτ, Μακ Ναϊρ, Ντάλας, Ντέιβις, Νόργουντ, Κόρι Έβανς και Μαγκένις. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις