NASA: Στο «φως» αδημοσίευτες φωτογραφίες από το πρόγραμμα «Απόλλων»

Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015 23:59
UPD:08/10/2015 02:06
ODN
A- A A+

Περισσότερες από 10.000 εικόνες υψηλής ανάλυσης της NASA από τις αποστολές «Apollo» στο Διάστημα… προσγειώθηκαν στο διαδίκτυο, παρουσιάζοντας τα πρώτα βήματα του ανθρώπου στο φεγγάρι αλλά και στιγμιότυπα από την καθημερινότητα των αστροναυτών.

Πρόκειται για εικόνες από την επιφάνεια της Σελήνης, αλλά και για πλάνα μέσα από το διαστημικό σταθμό από τις αποστολές Apollo 7 μέχρι 17.

Τα πλάνα, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν αυτά με τα πρώτα βήματα του ανθρώπου στην επιφάνεια του φεγγαριού, κατεγράφησαν κυρίως από κάμερες προσαρμοσμένες στο στήθος των αστροναυτών.

Το διαστημικό κέντρο Johnson ανέλαβε την επεξεργασία των εικόνων από το 2004, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να τις απολαύσει σήμερα.

Το πρόγραμμα Απόλλων ξεκίνησε το 1961 και ολοκληρώθηκε το 1972, ενώ αποτελούσε το τρίτο επανδρωμένο διαστημικό πρόγραμμα της NASA, με σκοπό την εξερεύνηση της Σελήνης.

Ο στόχος εκπληρώθηκε όταν οι αστροναύτες Νιλ Άρμστρογνκ και Μπαζ Όλντριν, μέλη του Απόλλων 11, έγιναν στις 20 Ιουλίου 1969 οι πρώτοι άνθρωποι που περπάτησαν στην επιφάνεια οποιουδήποτε άλλου ουράνιου σώματος.

Το όλο εγχείρημα εγκυμονούσε κινδύνους, καθώς το τριμελές πλήρωμα του Απόλλων 1 σκοτώθηκε σε ατύχημα σε δοκιμές στο έδαφος, ενώ το πλήρωμα του Απόλλων 13 διεσώθη μετά από βλάβη που παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια του ταξιδιού στην Σελήνη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή