Ο καλλιτέχνης δρόμου που δίνει χρώμα στο Πεκίνο

Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015 11:58
UPD:11:58
REUTERS/JASON LEE

Ο κινέζος καλλιτέχνης ROBBBB κολλά έργο του στα ερείπια ενός κτηρίου, στο Πεκίνο. 

A- A A+

Να εκθέτει τη δουλειά του σε τοίχους εγκαταλελειμμένων κτηρίων, αντί για εκθεσιακούς χώρους και γκαλερί, αποφάσισε ένας 25χρονος καλλιτέχνης στο Πεκίνο της Κίνας.

Με το ψευδώνυμο «ROBBBB», ο 25χρονος καλλιτέχνης σχολιάζει με τον τρόπο του την ταχεία ανάπτυξη που παρατηρείται στην πρωτεύουσα της Κίνας, στην οποία κατοίκουν 14,5 εκατομμύρια πολίτες.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, το ψευδώνυμό του είναι Robbbb, με τοδεύτερο «Β» να συμβολίζει το Πεκίνο (Beijing), το τρίτο έναν από τους πρώτους street artists, τον Γάλλο Blek le Rat, και το τέταρτο τη λέξη «best», για να αποκτά κίνητρο να γίνεται καλύτερος.

Όσο για την πηγή της έμπνευσής του, είναι οι ίδιοι οι κάτοικοι και εργαζόμενοι της πόλης.

Σύμφωνα με τον Ρομπ, οι κατασκευές ψηλών κτηρίων έγιναν κανόνας στο Πεκίνο μετά και τη διεξαγωγή της Ολυμπιάδας το 2008, ενώ τα παλιότερα κτήρια άρχισαν να μένουν ερειπωμένα.

Ο Ρομπ εργάζεται και ως ελεύθερος επαγγελματίας – σχεδιαστής προκειμένου να χρηματοδοτεί τα έργα του, με τα οποία έχει «στολίσει» περισσότερους από 200 τοίχους κινεζικής πρωτεύουσας μέχρι σήμερα, εκμεταλλευόμενος τη «χαλαρή» νομοθεσία της χώρας σε ό,τι αφορά τα γκράφιτι. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή