Ένδικα μέσα από το προεδρείο του ΔΣΑ σε περίπτωση αντιποίησης δικηγορικού επαγγέλματος

Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2015 13:36
UPD:13:39
ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
A- A A+

Να ασκούν όλα τα αναγκαία ένδικα μέσα όταν διαπιστώνεται αντιποίηση του δικηγορικού επαγγέλματος από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του δικηγόρου, εξουσιοδοτεί τα μέλη του προεδρείου το δ.σ. του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΔΣΑ Βασίλειος Αλεξανδρής, «το δικηγορικό σώμα βάλλεται από απόπειρες αντιποίησης της άσκησης δικηγορίας που πλήττουν βάναυσα το κύρος του δικηγορικού λειτουργήματος και συνιστούν απειλή για την έννομη τάξη, τα δικαιώματα και τα έννομα συμφέροντα των διαδίκων».

Ο κ. Αλεξανδρής τόνισε ότι πρόσφατα ιδιώτης, που δεν είχε την δικηγορική ιδιότητα, επιχείρησε να αναγνωριστεί ως «μη επαγγελματίας» δικηγόρος.

«Εμφανίστηκε σε δικαστήριο με πληρεξούσιο δικηγόρο και δηλώνοντας συγχρόνως ότι παρίσταται αυτοπροσώπως ως δικηγόρος  ή υποβάλλοντας αυτοπροσώπως αίτηση εξαίρεσης σε υπόθεσή του στον Άρειο Πάγο. Επεδίωξε επίσης με αίτησή του προς το Συμβούλιο Διοίκησης  του Πρωτοδικείου Αθηνών να αναγνωρισθεί ως «μη επαγγελματίας δικηγόρος», πλην όμως οι αιτήσεις του απορρίφθηκαν με εμβριθή αιτιολογία από τον πρόεδρο της Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου» είπε.

Newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή