Άξιος αντίπαλος της Ντόρτμουντ ο ΠΑΟΚ, πήρε το βαθμό

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2015 23:55
UPD:02/10/2015 00:33
A- A A+

Ένας δυνατός, ψυχωμένος και πολύ καλός σε τακτικό επίπεδο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 της μεγάλης Μπορούσια Ντόρτμουντ στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, στον 3ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.

Η μακεδονική ομάδα παρέμεινε αήττητη ύστερα από δύο αγώνες, ενώ οι Γερμανοί βρέθηκαν πίσω στο σκορ για δεύτερη φορά αλλά δεν έχασαν σε καμία από τις δύο περιπτώσεις και τέθηκαν επικεφαλής με τέσσερις βαθμούς, έναντι τριών της Κράσνονταρ, που νίκησε δύσκολα στη Ρωσία την Γκαμπάλα με 2-1. 

Η Ντόρτμουντ έδειξε τα «δόντια» της μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ένα πολύ δυνατό σουτ του Χόφμαν έφυγε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Όλσεν. Στη συνέχεια οι Γερμανοί κράτησαν και κυκλοφόρησαν καλά την μπάλα, φτάνοντας σε ένα ποσοστό κατοχής που άγγιξε το 70%.

Στο 24΄ οι Βεστφαλοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Όλσεν απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ του Κάστρο, ενώ στο 28΄ και σε γύρισμα «μισό γκολ» του Χόφμαν ο Κόστα άγγιξε τόσο την μπάλα ώστε να μπερδέψει τον Ρόις, ο οποίος ετοιμαζόταν να «εκτελέσει» τον Σουηδό τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.

Τελικά όμως οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ ενάντια στη ροή του αγώνα. Η επιλογή του Τούντορ να «σημαδεύουν» οι παίκτες του με μακρινές μπαλιές τους ακραίους αποδείχθηκε 100% σωστή: στο 34΄ ο Τζιόλης βρήκε με αυτό τον τρόπο τον Μακ, ο Σλοβάκος μπήκε στην περιοχή και από πλάγια δεξιά θέση με έναν «κεραυνό» έστειλε την μπάλα αρχικά στο δοκάρι και ύστερα στα δίχτυα του Βαϊντεφέλερ για το 1-0.

Το γκολ ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία των γηπεδούχων, που μπήκαν με άλλον αέρα στην επανάληψη και επιδίωξαν ένα δεύτερο γκολ, έχοντας καλές στιγμές στο 51΄, όταν ο Σούμποτιτς μόλις που πρόλαβε τον Μπερμπάτοφ, με τον Βούλγαρο να θέλει στο 59΄ να πετύχει το γκολ της χρονιάς, αλλά το μακρινό πλασέ του να καταλήγει λίγο πάνω από το γερμανικό δοκάρι.

Η Ντόρτμουντ απείλησε για πρώτη φορά στο 71΄, όταν ο Όλσεν επενέβη θετικά και θεαματικά στη δεξιά γωνία του για να αποκρούσει το φάουλ του Ρόις, αλλά ένα λεπτό αργότερα ο Σουηδός ξεγελάστηκε στο γέμισμα του Κάστρο και την ηθελημένη προσποίηση του Χόφμαν, που άφησε την μπάλα να περάσει μπερδεύοντας τον Όλσεν για να γίνει έτσι, άδοξα για τον ΠΑΟΚ, το 1-1.

Οι γηπεδούχοι πάντως δεν πανικοβλήθηκαν, αλλά έψαξαν ένα δεύτερο γκολ και έφτασαν κοντά στο 81΄ με τον Ζάιρο να πλασάρει και τον γκολκίπερ της Ντόρτμουντ να αποκρούει με το γόνατο. Στο 86΄ ο Όλσεν έκανε μεγάλη απόκρουση μετά από καραμπόλα, ενώ στο 88΄ μια "οβίδα" του Παρκ που έφυγε μόλις άουτ ήταν η τελευταία ευκαιρία στο παιχνίδι.

Να σημειωθεί ότι στο 47΄ οι Γερμανοί οπαδοί άρχισαν να πετούν αναμμένους πυρσούς στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα έως ότου ακουστούν οι απαραίτητες συστάσεις, αλλά ακόμη και ύστερα από αυτές οι Γερμανοί συνέχισαν να το κάνουν.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις