Europa League: Βαριά ήττα του Αστέρα από Σάλκε

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2015 21:47
UPD:22:01
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
A- A A+

Μόνο για 28  λεπτά αντιστάθηκε ο Αστέρας Τρίπολης στη Veltins Arena απέναντι στη Σάλκε, από την οποία ηττήθηκε 0-4 στο Γκελζενκίρχεν, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής στον 11ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι δύο ομάδες είχαν διαφορά κλάσης, με τους «βασιλικούς μπλε» να είναι τουλάχιστον ένα επίπεδο παραπάνω σε ποιότητα και ταχύτητα, απέναντι στους… τρακαρισμένους Αρκάδες που έχασαν σχεδόν όλες τις προσωπικές μονομαχίες και έβγαιναν πάντα δεύτεροι στην μπάλα.

Ουσιαστικά ο Αστέρας δεν κατέβηκε να παίξει και θα πρέπει να ξεχάσει γρήγορα αυτό το παιχνίδι ενόψει της συνέχειας, αφού απέναντι στη Σάλκε και μάλιστα εκτός έδρας ιδιαίτερες απαιτήσεις δεν υπήρχαν.

Οι Τριπολιτσιώτες δέχθηκαν το πρώτο γκολ στο 28΄, σε ένα σημείο που είχαν ισορροπήσει και πατούσαν σταθερά στο μεγαλοπρεπές γήπεδο, που απόψε είχε περισσότερους από 47.000 θεατές. Στο σημείο εκείνο οι παίκτες της Σάλκε έκαναν 13 (!) πάσες, ο Ρίτερ έβγαλε τη σέντρα και ο Ντι Σάντο πρόλαβε τον Σανκαρέ για το 1-0, κάνοντας εκκίνηση στο χατ τρικ που θα ακολουθούσε.

Ο Αργεντινός άσος της Σάλκε διπλασίασε στο 37΄ με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, πηδώντας μπροστά στον Ζησόπουλο, ενώ έγραψε το 3-0 στο 44΄ με πέναλτι, στο οποίο υπέπεσε ο Σανκαρέ βρίσκοντας την μπάλα με το χέρι στο τείχος, σε εκτέλεση φάουλ.

Νωρίτερα ο Αστέρας είχε κινδυνέψει άμεσα στο 38΄, όταν οι γηπεδούχοι βγήκαν στην κόντρα τρεις με έναν, ο Σανέ πάσαρε στον Χέιμπεργκ ο οποίος σούταρε, αλλά η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι του Θεοδωρόπουλου, ενώ ένα λεπτό μετά το 3-0 ο Σανέ αστόχησε ελάχιστα σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Έλληνα τερματοφύλακα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αντρέ Μπράιτενράιτερ το... έριξε στις αλλαγές αφού το αποτέλεσμα είχε κριθεί, με τη Σάλκε να ελέγχει πάντως πλήρως το ρυθμό και να αυξομειώνει το τέμπο του αγώνα κατά το δοκούν, για να κλείσει τελικά το σκορ στο 84΄ ο Χούντελααρ.

Ο Ολλανδός άσος δέχθηκε την έξοχη μπαλιά του Σανέ, βγήκε απέναντι στον Θεοδωρόπουλο και τον πλάσαρε υποδειγματικά με το δεξί, φτάνοντας έτσι τα 49 γκολ σε 74 ευρωπαϊκά παιχνίδια. Καθόλου άσχημα δηλαδή…

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις