Μόσχα: Δύναμη 50 αεροσκαφών και έως 2.000 στρατιωτών βρίσκεται στη Συρία

Δεύτερη ημέρα βομβαρδισμών
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2015 20:21
UPD:22:17
REUTERS/HANDOUT

Η Ρωσία βομβάρδισε σήμερα - για δεύτερη ημέρα - θέσεις και στόχους στα εδάφη της Συρίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απειλή του Ισλαμικού Κράτους.

A- A A+

Δύναμη 50 αεροσκαφών - ελικοπτέρων και έως 2.000 πεζοναυτών, αλεξιπτωτιστών και ανδρών των ειδικών δυνάμεων έχει αναπτύξει η Ρωσία στο έδαφος της Συρίας, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Άμυνας της χώρας.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εγκατασταθεί στο λιμάνι Ταρτούς και στο αεροδρόμιο της Λαττακείας, όπου πραγματοποιείται ο ανεφοδιασμός των αεροσκαφών.

Ο αριθμός των στρατιωτών που βρίσκονται σε συριακό έδαφος εκτιμάται μεταξύ 1.700 και 2.000 ανδρών, με τη Μόσχα να αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία.

Η Ρωσία βομβάρδισε σήμερα - για δεύτερη ημέρα - θέσεις και στόχους στα εδάφη της Συρίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απειλή του Ισλαμικού Κράτους.

Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται σε πλήρη σύμπλευση με τον τακτικό στρατό της Συρίας, ο οποίος παραμένει στο πλευρό του προέδρου, Μπασάρ αλ-Ασσάντ.

Λαβρόφ: Δεν συμμετέχουμε στον αμερικανικό συνασπισμό γιατί δεν συμμορφώνεται στο διεθνές δίκαιο

Η Ρωσία δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, καθώς οι επιχειρήσεις του παρακάμπτουν το διεθνές δίκαιο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα Ηνωμένα Έθνη.

«Για περισσότερο από ένα χρόνο, η συμμαχία βομβαρδίζει τη Συρία δίχως τη συγκατάθεση της συριακής κυβέρνησης, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, χωρίς να έχει ενημερώσει κανέναν... Πράγματι, ενδιαφερόμαστε να συνεργαστούμε με τη συμμαχία. Δεν μπορούμε να είμαστε όμως μέρος μιας συμμαχίας που ενεργεί χωρίς την εξουσιοδότηση του Συμβουλίου Ασφαλείας και χωρίς να έχει λάβει κάποιο αίτημα από τις χώρες στα εδάφη των οποίων πραγματοποιεί επιχειρήσεις», εξήγησε ο κ. Λαβρόφ.

«Όμως αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα και επιθυμούμε να αποφύγουμε οποιεσδήποτε παρανοήσεις κατά το ελάχιστο. Θα θέλαμε να έχουμε μια συνεργασία που θα κάνει τον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία πιο αποτελεσματικό», πρόσθεσε.

Σχετικά με τις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως η Ρωσία πιστεύει στην συλλογική δράση και στις κοινές προσπάθειες με βάση το διεθνές δίκαιο και «συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί και ποτέ δεν έχουν παραβιαστεί».

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Sputnik

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή