Υπέρ των επιδρομών της Ρωσίας στη Συρία το Ιράν

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2015 19:43
UPD:19:50
EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θεωρεί ότι η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των τρομοκρατικών ένοπλων οργανώσεων στη Συρία είναι ένα στάδιο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και στην επίλυση της τρέχουσας κρίσης στην περιοχή», σύμφωνα με ανακοίνωση της εκπροσώπου του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

A- A A+

Το Ιράν, το οποίο μαζί με τη Ρωσία είναι οι κυριότεροι σύμμαχοι της Δαμασκού, εξέφρασε την ανεπιφύλακτη υποστήριξή του στα αεροπορικά πλήγματα που διενεργεί η Μόσχα στη Συρία, «ένα στάδιο» για την επίλυση της κρίσης στην περιοχή, σύμφωνα με την Τεχεράνη.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θεωρεί ότι η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των τρομοκρατικών ένοπλων οργανώσεων στη Συρία είναι ένα στάδιο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και στην επίλυση της τρέχουσας κρίσης στην περιοχή», σύμφωνα με ανακοίνωση της εκπροσώπου του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρζιέχ Αφχάμ.

«Ένας αγώνας συγκεκριμένος και εις βάθος κατά της τρομοκρατίας είναι απαραίτητος», προσθέτει η εκπρόσωπος.

Αυτό «απαιτεί σοβαρή αποφασιστικότητα και κοινή διεθνή δράση στη βάση της συνεργασίας με την ιρακινή και τη συριακή κυβέρνηση που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της μάχης κατά της τρομοκρατίας», σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στο μεν Ιράκ, το οποίο κατοικείται κατά πλειοψηφία από σιίτες μουσουλμάνους, οι σιίτες αποτελούν την πλειοψηφία και στην κυβέρνηση, ενώ ελέγχουν την πρωθυπουργία. Στη Συρία, κατά πλειονότητα σουνιτική μουσουλμανική χώρα, η πλειοψηφία των αξιωματούχων του καθεστώτος Άσαντ, τα τελευταία 50 και πλέον χρόνια, είναι μειονοτικοί αλαουΐτες μουσουλμάνοι, οι οποίοι αποτελούν παραλλαγή του σιιτικού Ισλάμ.

Το Ιράν αποτελεί την «Μέκκα» του σιιτισμού στον πλανήτη. Στη συμμαχία των κυβερνήσεων Ιράν - Ιράκ - Συρίας εντάσσονται και η λιβανική σιιτική Χεζμπολάχ, καθώς και οι ιρανόφιλοι σιίτες αντάρτες Χούδι της Υεμένης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή