Συνεχίζεται η μάχη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015 14:37
UPD:14:55
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
A- A A+

του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Δεν άνοιξε ούτε και σήμερα τα χαρτιά του ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης για το αν θα είναι τελικά υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και παρά τις αντιρρήσεις του για εκλογή προέδρου από τη βάση, θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, ενδεχομένως και την ύστατη ώρα, η οποία θα συνοδεύεται από τις υπογραφές μεγαλύτερου αριθμού μελών της Πολιτικής Επιτροπής από τις 50 που προβλέπει το καταστατικό.

Με τον τρόπο αυτό βέβαια μπαίνει και ένα φρένο στον οποιοδήποτε θελήσει να είναι υποψήφιος αφού η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ αριθμεί 521 μέλη και δεν μπορεί ένα μέλος να υπογράψει για παραπάνω από έναν υποψήφιο με αποτέλεσμα πολλές υποψηφιότητες, πλην βεβαίως των πρωτοκλασάτων στελεχών, να δυσκολεύονται να βρουν τις απαραίτητες υπογραφές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη δηλώνουν ότι σε περίπτωση υποψηφιότητας του για την προεδρία της ΝΔ, «δεν θα υπογράψουν την υποψηφιότητά του βουλευτές, περιφερειάρχες ή αντιπεριφερειάρχες» προκειμένου να μην προκληθούν τριβές στο εσωτερικό του κόμματος και να μην έρθει σε αντιπαράθεση κανένας με κανέναν.

Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τον προεκλογικό του αγώνα και τα επόμενα 24ωρα θα καταθέσει και επίσημα την υποψηφιότητα του ενώ σχολιάζοντας την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, υποστήριξε ότι «δεν μπορεί ο πρόεδρος του κόμματος να μην έχει το δικαίωμα να μιλήσει στη Βουλή». Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, «δεν έχει γίνει ποτέ αυτό στη ΝΔ» ενώ με την άποψη του κ. Μητσοτάκη συμφωνούν πολλά «γαλάζια» στελέχη και βουλευτές.

Πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και με τον γραμματέα του κόμματος και πρόεδρο της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής Ανδρέα Παπαμιμίκο, για τον οποίο τόσο η πλευρά Μεϊμαράκη όσο και η πλευρά του Κυρ. Μητσοτάκη έχουν δηλώσει ότι παρεμβαίνει στη διαδικασία υπέρ του Απ. Τζιτζικώστα.

ΝΈΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ

Ο κ. Παπαμιμίκος από την πλευρά δήλωσε χθες ότι «όλα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής μαζί με τους εκπροσώπους των υποψηφίων, που θα ανακηρυχθούν την επόμενη Δευτέρα, εγγυώνται την πιστή εφαρμογή του καταστατικού και την επιτυχή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας», για να επανέρθει σήμερα ο κ. Μεϊμαράκης δηλώνοντας, έξω από τα γραφεία του κόμματος, ότι «δεν διασφαλίζει τις εσωκομματικές διαδικασίες ο Παπαμιμίκος, είναι ένα απλό μέλος. Η στάση κανενός δεν με ενοχλεί. Είναι όλοι συνεργάτες μου το πλαίσιο στο οποίο ορίζει το καταστατικό. Από εκεί και πέρα έχω την προσωπική μου άποψη για τις ικανότητες του καθενός».

Το πρωί ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, δήλωσε ότι έχει συλλέξει μέχρι τώρα 14 υπογραφές ενώ αναφερόμενος στον Μ. Βορίδη δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν θα τον στηρίξει.

Στην όλη διαδικασία παρενέβη και ο βουλευτής Σερρών του κόμματος Κώστας Καραμανλής ο οποίος με ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ανέφερε:

«Όσα ακούγονται τις τελευταίες μέρες για οποιαδήποτε εμπλοκή μου στη διαδικασία εκλογής Προέδρου στη Ν.Δ. δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο λόγος είναι απλός: η διαδικασία μέχρι τώρα απογοητεύει την κοινωνία και σε τελική ανάλυση αδικεί και τους ίδιους τους υποψηφίους. Ελπίζω στην πορεία αυτό να αλλάξει. Προσωπικά, θα ήθελα λίγες και σοβαρές υποψηφιότητες και πολιτικό διάλογο. Αυτό που προέχει είναι να μην βγει η παράταξη τραυματισμένη και να μην χάσει τη σοβαρότητά της».

Τέλος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, έχει συγκεντρώσει τις 50 υπογραφές που απαιτούνται προκειμένου να θέσει και αυτός υποψηφιότητα για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή