ΚΚΕ: Η αθλιότητα πίσω από λεγόμενο «ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος»

Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2005 16:05
A- A A+

«Οι κοινωνικές και πολιτικές αιτίες που οδήγησαν στην εξέγερση των εργατικών συνοικιών - γκέτο της Γαλλίας αποκαλύπτουν πως πίσω από το λεγόμενο "ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος", που υμνούν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, βασιλεύει η απίστευτη αθλιότητα και η καταπίεση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις στη Γαλλία, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, υπογραμμίζοντας ότι «ο ξεσηκωμός φανερώνει πως οι κεντροδεξιές και οι κεντροαριστερές κυβερνήσεις είναι συνυπεύθυνες και συνένοχες».

«Ο αγώνας είναι ταξικός και όχι φυλετικός ή θρησκευτικός», τονίζει το ΚΚΕ και προσθέτει: «Ενσωμάτωση όλων των μεταναστών δεν μπορεί να γίνει μέσα στο σύστημα της ταξικής εκμετάλλευσης. Οι μετανάστες θα ενσωματωθούν στην κοινωνία, όντας ενταγμένοι στο λαϊκό μέτωπο που παλεύει για ριζικές πολιτικές αλλαγές.

Προκαλεί η γαλλική κυβέρνηση και όσοι μιλούν για συμμορίες, στηρίζοντας την προπαγάνδα τους αποκλειστικά στις μορφές που παίρνει ο αγώνας και υποβαθμίζοντας ή κρύβοντας τις αιτίες και το περιεχόμενό του, την απόγνωση που νοιώθουν οι εξεγερμένοι».

«Το ΚΚΕ», καταλήγει η ανακοίνωση, «εκφράζει την ολόθερμη συμπαράστασή του στους σύγχρονους "Αθλίους" του Παρισιού και όλης της Γαλλίας. Καλεί το λαό να εκδηλώσει μαζικά την αλληλεγγύη του στους ξεσηκωμένους προλετάριους των "γκέτο"».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή