Σε απεργιακό κλοιό αύριο η χώρα

Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2005 17:39
A- A A+

Σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία, καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ, η ΑΔΕΔΥ, που κάνει λόγο για «απάντηση στην πολιτική της λιτότητας και τον περιορισμό των κοινωνικών δικαιωμάτων που παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις συνεχίζονται σε βάρος των εργαζομένων».

Η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας θα γίνει στον πεζόδρομο Κοραή στις 11 π.μ. και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Oικονομίας και τη Βουλή.

Η απεργία της ΑΔΕΔΥ ανοίγει το «χορό» της αντίδρασης των συνδικάτων στον προϋπολογισμό και την ευρύτερη κυβερνητική πολιτική, αντίδραση που θα κορυφωθεί στις 14 Δεκεμβρίου με τη γενική πανεργατική απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Στην αυριανή απεργία θα πάρουν μέρος οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι σε δήμους κοινότητες και νομαρχίες, οι εφοριακοί, η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, όπου θα γίνονται δεκτά μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Ματαιώνονται όλα τα δρομολόγια της ΟΑ http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/11/08/1117521.htm και της Aegean Airlines http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/11/08/1117565.htm .

Επίσης με προβλήματα θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία, λόγω της 48ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές, προσθέτοντας στις διεκδικήσεις της ΑΔΕΔΥ το αίτημα για προσλήψεις, αφού όπως υποστηρίζουν στα σχολεία εξακολουθούν να υπάρχουν εκατοντάδες κενές θέσεις διδασκόντων.

Οι Σύλλογοι μελών ΔΕΠ των Πανεπιστημίων που θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση είναι του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (24ωρη απεργία 11/11, +εκδήλωση), του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (συμμετοχή στις εκδηλώσεις), η Ενωση Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Πειραιά (48ωρη απεργία), ο Ενιαίος Φορέας Διδασκόντων Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης (48ωρη απεργία), ο Σύλλογος Διδασκόντων Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών (48ωρη απεργία), ο Σύλλογος ΔΕΠ Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Αθηνών (48ωρη απεργία), ο Ενιαίος Φορέας Διδασκόντων Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης (48ωρη απεργία) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων ΕΕΔΙΠ (48ωρη απεργία).

Η διοικούσα επιτροπή της ΠΟΣΔΕΠ καλεί τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να συμμετάσχουν στην εκδήλωση – συζήτηση που διοργανώνουν οι ομοσπονδίες εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων (ΟΣΕΠ-ΤΕΙ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ) την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου ’05, 11:00 – 15:00, στο ξενοδοχείο Athens Acropol με θέμα:

«Το παρόν και το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης - Οι εκπαιδευτικοί και οι κινητοποιήσεις τους»

Στο μεταξύ, το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου, το ΠΑΜΕ καλεί σε πανελλαδικό εργατικό συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/11/07/1117053.htm , στις 24 Νοεμβρίου απεργούν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, αλλά και οι δημοσιογράφοι και όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή