Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015 14:19
UPD:14:37
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας, θα δημιουργηθούν τρεις κύκλοι διυπουργικής επαφής ώστε να επιλύονται άμεσα τα όποια προβλήματα. 

A- A A+
Του Δημήτρη Χατζηνικόλα
 
Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Μάλιστα πολλές εξ αυτών αιφνιδίασαν, αφού όχι μόνο δεν ήταν γνωστές, αλλά τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη δεν γνώριζαν τις προθέσεις του, πλην βεβαίως της κατάργησης, λόγω δυσλειτουργίας, του προηγούμενου μοντέλου των υπερυπουργείων.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας, θα δημιουργηθούν τρεις κύκλοι διυπουργικής επαφής ώστε να επιλύονται άμεσα τα όποια προβλήματα. Ο πρώτος κύκλος θα αφορά στο κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής στο οποίο θα συμμετέχουν τα παραγωγικά και οικονομικά υπουργεία. Ρόλος του θα είναι η παραγωγή και υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Ο δεύτερος κύκλος θα αφορά στο συμβούλιο κοινωνικής πολιτικής που θα συσταθεί άμεσα και τα οποία θα συμμετέχουν τα υπουργεία Εργασίας, Υγείας και Παιδείας και ο τρίτος -το γνωστό μας ΚΥΣΕΑ- το οποίο όμως, όπως είπε ο πρωθυπουργός δεν θα συνεδριάζει μόνο για να παίρνει ή να επικυρώνει αποφάσεις (π.χ. για τα εξοπλιστικά), αλλά θα χαράσσει και πολιτική.

Η ΑΥΓΗ

Παράλληλα, θα λειτουργεί και το γνωστό από το προηγούμενο επτάμηνο επιτελικό όργανο, ένα ολιγομελές κυβερνητικό συμβούλιο ώστε τα όποια προβλήματα να επιλύονται στο ανώτατο επίπεδο

Επίσης ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ότι θα υπάρχει εξάμηνη αξιολόγηση του έργου τους και μάλιστα προειδοποίησε ότι και ο ίδιος θα έχει πλέον περισσότερο χρόνο για να τους ελέγχει, προφανώς απαλλαγμένος από τη διαπραγμάτευση με εταίρους και δανειστές.

«Και πλέον θα έχω και εγώ περισσότερο χρόνο για τον έλεγχο, την παρακολούθηση και την αξιολόγηση του έργου του κάθε υπουργείου ξεχωριστά» , ήταν η χαρακτηριστικά αναφορά του κ. Τσίπρα.

Τέλος, απηύθυνε συστάσεις στους υπουργούς να μην πηγαίνουν στα κανάλια καθώς όπως είπε υπάρχουν άλλα στελέχη, όπως η κυβερνητική εκπρόσωπος και οι βουλευτές, για να το κάνουν αυτό, να έχουν στο μυαλό τους «ότι κανείς δεν είναι μόνιμος», ότι «τα υπουργεία δεν ανήκουν σε εσάς αλλά στο λαό» και ότι δεν έχουν χρόνο. Δεν μπορείτε να λειτουργείτε στη λογική του «έχει ο Θεός» συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.

Το μεθεπόμενο Σάββατο 3 Οκτωβρίου θα γίνει η ορκωμοσία των βουλευτών και την Κυριακή η εκλογή Προεδρείου και Αντιπροέδρων Βουλής.  

Την Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου, ξεκινούν οι προγραμματικές δηλώσεις.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή