Γαλλία και Βρετανία θα συζητήσουν σε επίπεδο υπ. Εξωτερικών τη ρωσική παρουσία στη Συρία

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015 12:22
UPD:12:28
REUTERS/MAXIM SHEMETOV

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Ο υπουργός Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας, Μάικλ Φάλον, τόνισε ότι Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο θα συζητήσουν, τις επόμενες ώρες, σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, για το θέμα της στρατιωτικής παρουσίας της Ρωσίας στη Συρία.

Οι Ρώσοι έχουν κάνει το τελευταίο διάστημα αισθητή την παρουσία τους, με επέκταση των στρατιωτικών εγκαταστάσεών τους, κυρίως στις ακτές της Συρίας στη Μεσόγειο, περιοχές οι οποίες κατοικούνται κυρίως από σιίτες μουσουλμάνους και αποτελούν προπύργια του καθεστώτους του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Η Ρωσία παρέχει σύγχρονο οπλισμό στο συριακό καθεστώς και, μολονότι δηλώνει ότι το στηρίζει για τη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, πρακτικά έχει βοηθήσει τον κ. Άσαντ και στις μάχες με μετριοπαθέστερους ισλαμιστές και κοσμικούς αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης, η οποία στηρίζεται από τη Δύση, την Τουρκία και τις σουνιτικές μουσουλμανικής χώρες του Περσικού Κόλπου.

Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχες για την «σημαντική αύξηση» της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στην σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο πόλεμο αραβική χώρα, όπως σημείωσε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή