Super League: Πέρασε και από Ξάνθη (3-1) ο Ολυμπιακός

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015 22:22
UPD:23/09/2015 13:01
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Φωτογραφία του αγώνα.

A- A A+

Τις τέσσερις νίκες στους ισάριθμους φετινούς αγώνες του στη Σούπερ Λίγκα έφτασε ο Ολυμπιακός, που πέρασε παράλληλα από την πολύ δύσκολη έδρα της Ξάνθης επικρατώντας της αήττητης και χωρίς να έχει δεχθεί γκολ ως απόψε γηπεδούχου με 3-1.

Η πειραϊκή ομάδα θα συνεχίσει να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής άσχετα με τα αποτελέσματα των αυριανών συναντήσεων, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι επανέλαβε το σκορ της περυσινής νίκης της στο ίδιο γήπεδο.

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα ευτύχησε να έχει απόψε σε εξαιρετική φόρμα τους Ντουρμάζ και Φορτούνη, που αναδείχθηκαν σε κεντρικά πρόσωπα της αναμέτρησης καθώς σκόραραν και τα τρία γκολ της ομάδας τους.

Ο Σουηδός διεθνής ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στα Πηγάδια με ένα καταπληκτικό σουτ στο 42ο λεπτό, στη μοναδική καλή προσπάθεια των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο, συμβάλλοντας με το τέρμα του στο πολύ ωραίο παιχνίδι του δεύτερου ημιχρόνου.

Δύο λεπτά μετά το 0-1 και σε μακρινή "βολίδα" του Φορτούνη ο Τσέναμο απέκρουσε ασταθώς, αλλά ο επερχόμενος Ιντέγε απέτυχε να βρει σωστά την μπάλα και να τη σπρώξει στα δίχτυα ουσιαστικά σε άδεια εστία!

Ο τραυματισμός και η αλλαγή του Ντα Κόστα στο 39΄ δεν ήταν το μοναδικό "κακό" για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Μποτία που τον αντικατέστησε υπέπεσε στο λάθος από το οποίο προήλθε η ισοφάριση της Ξάνθης στο 50΄ με τον Ντιμιτρόφ.

Ο Ιντέγε αποδείχθηκε "μοιραίος" και στο 52΄, αφού στη σέντρα του Ντουρμάζ σηκώθηκε μόνος και ανενόχλητος αλλά αν και με την εστία μπροστά του η κεφαλιά του Νιγηριανού έφυγε άουτ.

Ο Φορτούνης έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 60΄, όταν στη σέντρα ακριβείας του Πάρντο από δεξιά έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στα χέρια του Τσέναμο, αλλά στο 65΄ ο νεαρός διεθνής εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Μπαξεβανίδης επί του Ντουρμάζ για το 1-2.

Τρία λεπτά αργότερα ο άσος των "ερυθρόλευκων" έφτασε στα τέσσερα γκολ στο φετινό πρωτάθλημα όταν ολοκλήρωσε ιδανικά αντεπίθεση και αλλαγή της μπάλας ανάμεσα σε Ντουρμάζ - Ιντέγε και γύρισμα του τελευταίου, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Το παιχνίδι είχε πάντως κι άλλες συγκινήσεις, αφού στο 76΄ η Ξάνθη να μειώσει με απίθανο παραλίγο αυτογκόλ του Ομάρ, ενώ ο Τσέναμο επενέβη εντυπωσιακές αποκρούσεις σε σουτ των Κασάμι στο 81΄ και Ντουρμάζ στο 85΄.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις