Έτοιμες να συνεργαστούν με τη νέα κυβέρνηση δηλώνουν οι ΗΠΑ

Η Ελλάδα συνιστά ένα σημαντικό σύμμαχο, τονίζει Αμερικανός αξιωματούχος
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015 23:32
UPD:23:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (K) συνομιλεί με επταμελή αντιπροσωπεία μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα David Pearce (ΚΑ) στο Προεδρικό Μέγαρο την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου .

A- A A+

Έτοιμες να συνεργαστούν με τη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση της Ελλάδας δηλώνουν οι ΗΠΑ, εστιάζοντας ιδίως στο ζήτημα της οικονομικής ανάκαμψης.

Ειδικότερα, αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι οι ΗΠΑ συγχαίρουν τον ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογική του νίκη, ενώ διαβεβαίωσε ότι αναμένουν να συνεργαστούν με το νέο κυβερνητικό σχήμα.

«Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της χώρας και τις διεθνείς προσπάθειες που προάγουν την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας» διαβεβαίωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Στόχος της αμερικανικής κυβέρνησης, εξήγησε, ήταν και είναι η έξοδος της Ελλάδας από την παρατεινόμενη οικονομική κρίση και η ανάληψη εκ μέρους της ενός σταθεροποιητικού ρόλου στην περιοχή.

Τέλος, επανέλαβε ότι η Ελλάδα συνιστά ένα σημαντικό σύμμαχο των ΗΠΑ και ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να εργάζεται στενά με την ελληνική κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Sputnik
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή