Δ. Παπαδημούλης: Επιστολή διαμαρτυρίας για την «αήθη επίθεση» από την Λεπέν

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015 14:14
UPD:14:15
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ
A- A A+

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, απέστειλε την περασμένη Πέμπτη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με αφορμή το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε στη διάρκεια της Ολομέλειας, με την αρχηγό του ακροδεξιού ENF, Μαρίν Λεπέν.

Όπως σημειώνει ο κ. Παπαδημούλης, στη διάρκεια ομιλίας του για το μεταναστευτικό εξέφρασε την ντροπή του για την αποτυχία του συμβουλίου των Υπουργών σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και τόνισε ότι «είναι η ώρα των ηγετών». «Οι αρχηγοί κρατών πρέπει να πάψουν να κρύβονται πίσω από τους υπουργούς τους. Αλλιώς, θα ακούμε εδώ μέσα φασιστικές κραυγές σαν της κυρίας Λεπέν, που προσπαθούν να κερδίσουν ψήφους πάνω σε ανθρώπινες ζωές», είπε ο κ. Παπαδημουλης.

Τότε, σύμφωνα με τον ίδιο, η προεδρεύουσα του σώματος, κ. ΜακΓκίνες «έδωσε κατά παράβαση του Κανονισμού, τον λόγο στην κ. Λεπέν, η οποία εξαπέλυσε μια αήθη και ανατριχιαστική επίθεση» στον Έλληνα ευρωβουλευτή και την Ευρωπαϊκή Αριστερά, κατηγορώντας τους ότι ευθύνονται για τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων.

Στην επιστολή του ο κ. Παπαδημούλης τονίζει ότι «τόσο η πολιτική μας ομάδα (GUE/NGL), όσο και εγώ προσωπικά, ποτέ δεν υποστηρίξαμε απολυταρχικά καθεστώτα, την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή πρακτικών που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων».

Υπογραμμίζει ακόμη ότι «η Ευρωπαϊκή Αριστερά έχει μια μακρά ιστορία αγώνων για την προστασία των λαών, ανεξάρτητα από εθνοτικό, φυλετικό και πολιτικό προσανατολισμό και πολλά από τα μέλη της έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτών των αγώνων».

Δεν είναι τυχαίο, καταλήγει, «ότι αυτές οι εξωφρενικές και απαράδεκτες κατηγορίες προέρχονται από την κ. Λεπέν, η οποία εκπροσωπεί ακριβώς τα αντίθετα ιδεώδη, όπως το μίσος, τη μισαλλοδοξία, τον αυταρχισμό, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή