Γ. Δραγασάκης: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα θα υπάρξει κυβέρνηση

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 19:47
UPD:19:50
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

«Ίσως για πρώτη φορά ένα κόμμα λέει ότι δεν μπόρεσε να πετύχει αυτό που ήθελε. Αν μας διευκόλυναν να έχουμε μία καλή συμφωνία αυτό θα γινόταν επιχείρημα στην Ισπανία, στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία» είπε ο κ. Δραγασάκης (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Τη διαβεβαίωση ότι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα θα υπάρχει κυβέρνηση παρείχε ο επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος Γιάννης Δραγασάκης σχολιάζοντας ότι το ιδανικό θα ήταν μία αυτοδυναμία ή ό,τι πλησιάζει σε αυτό. Επίσης έκανε εκτενή αναφορά στη συμφωνία και το χρέος.

«Το μνημόνιο ενώ παλιά ήταν το κυβερνητικό πρόγραμμα τώρα είναι ένα κεφάλαιο, πρέπει να εφαρμόσουμε σχέδιο για να αμβλυνθούν οι συνέπειες» ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Εμφανίστηκε βέβαιος ότι [δεν θα βγούμε από την κρίση με τα μνημόνια».

Παραδέχτηκε ότι «αυτό που έχουμε είναι μνημόνιο», ωστόσο, όπως πρόσθεσε, «για τον ΦΠΑ αν καταφέρουμε να αυξήσουμε την εισπραξιμότητα θα μπορέσουμε να μειώσουμε τους συντελεστές και να κάνουμε κάποιες άλλες κινήσεις».

Σε ό,τι αφορά το χρέος σχολιάζει ότι «μερικές χώρες δεν θα ήθελαν να ξεκινήσει η συζήτηση πριν περάσουν οι εκλογές στις χώρες τους».

Πρόσθεσε δε πως «ρο πρόβλημα του χρέους είναι παγκόσμιο θέμα, έχει τα καλά του και τα κακά του. Εμπλέκονται Ευρωπαίοι που δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη και το ΔΝΤ».

Εκτίμησε δε πως η επιτυχία της συμφωνίας θα εξαρτηθεί από τη ρύθμιση του χρέους η επιτυχία της.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η ύφεση θα είναι «ηπιότερη από ότι περιμέναμε. Το 2016 έτος μετάβασης από την ύφεση στην ανάπτυξη».

Υπερασπιζόμενος τη συμφωνία ανέφερε ότι το αποτέλεσμα θα αξιολογείται «δεν θα είναι μία σχέση εντολής - εκτέλεσης εντολής, θα είναι ζωντανή η σχέση και με αυτή την έννοια η διαπραγμάτευση συνεχίζεται».

«Ίσως για πρώτη φορά ένα κόμμα λέει ότι δεν μπόρεσε να πετύχει αυτό που ήθελε. Αν μας διευκόλυναν να έχουμε μία καλή συμφωνία αυτό θα γινόταν επιχείρημα στην Ισπανία, στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία» είπε ο κ. Δραγασάκης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή