Χάνουμε πιο εύκολα κιλά όταν επιλέγουμε να τρώμε σε μικρό πιάτο

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 11:36
UPD:11:36
SHUTTERSTOCK
A- A A+

Η επιλογή του μεγέθους του πιάτου που θα φάμε το φαγητό μας είναι βασικός παράγοντας για να καταναλώνουμε σωστές ποσότητες τροφής και να αποφεύγουμε την αλόγιστη κατανάλωση.

Οι επιστήμονες του Κέμπριτζ, ανέλυσαν τα στοιχεία από 61 προηγούμενες μελέτες που είχαν γίνει σε σύνολο ατόμων 6.711 και διαπίστωσαν ότι καταναλώνουμε ανεξέλεγκτα φαγητό, ανεξαρτήτως αν πεινάμε όταν το μέγεθος του πιάτου ή του ποτηριού που χρησιμοποιούμε είναι μεγάλο.

Όπως ανακοίνωσαν στο επιστημονικό έντυπο «Cochrane Database of Systematic Reviews», αν επιλέξουμε να φάμε ή να πιούμε σε μικρού μεγέθους πιάτο ή ποτήρι τότε οι μερίδες που θα καταναλώσουμε είναι μικρότερες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι μικρότερες μερίδες μπορούν να μειώσουν κατά 279 έως 527 τις θερμίδες σε μία ημέρα, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Όσο μικραίνουν οι μερίδες τόσο μειώνεται και η πρόσληψη περιττών θερμίδων, με αποτέλεσμα να μπορούμε να καταπολεμήσουμε την παχυσαρκία πιο εύκολα.

Όπως λένε οι ειδικοί, αυτός ο τρόπος, το να επιλέγουμε δηλαδή μικρότερου μεγέθους πιάτο ή ποτήρι, είναι πολύ πιο εύκολος από το να καταφεύγουμε σε δίαιτες που συνήθως δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε, για να χάσουμε βάρος χωρίς να νιώθουμε πιεστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή