Η κατανάλωση ελαιολάδου μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 18:43
UPD:18:44
SHUTTERSTOCK

Όσες γυναίκες κατανάλωναν τακτικά ελαιόλαδο είχαν κατά 68% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού.

A- A A+

Το ευεργετικό ελαιόλαδο βρίσκεται στο μικροσκόπιο των επιστημόνων, καθώς όπως υποστηρίζουν, οι γυναίκες που καταναλώνουν έξτρα παρθένο ελαιόλαδο παρουσιάζουν μικρότερο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού.

Τελευταία έρευνα που έγινε από τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Ναβάρα, στην Παμπλόνα της Βόρειας Ισπανίας σε 4.300 γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη, για 5 χρόνια, διαπίστωσε ότι όσες κατανάλωναν τακτικά ελαιόλαδο είχαν κατά 68% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού.

Αντίθετα όσες γυναίκες ήταν στη δεύτερη ομάδα και κατανάλωναν τροφές με χαμηλά λιπαρά δεν είχαν μικρότερο κίνδυνο ενώ, δεν έδειξε καμία διαφορά η τρίτη ομάδα που κατανάλωνε ξηρούς καρπούς.

Όπως αναφέρει η δημοσίευση στο επιστημονικό έντυπο «JAMA Internal Medicine», οι επιστήμονες χώρισαν σε τρεις ομάδες τις γυναίκες. Σε μία που κατανάλωνε ένα λίτρο ελαιόλαδο εβδομαδιαίως,  σε μία που κατανάλωνε 30 γραμμάρια ξηρών καρπών την ημέρα και σε μία που κατανάλωνε φαγητά χαμηλά σε λιπαρά.

Ωστόσο, οι επιστήμονες σημείωσαν ότι χρίζει κι άλλης διερεύνησης το αποτέλεσμα για να έχουμε ασφαλή αποτελέσματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή