Έλεγχοι στα σύνορα με τη Γαλλία από τη γερμανική αστυνομία λόγω μεταναστευτικής κρίσης

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 20:07
UPD:20:10
EPA/BARBARA GINDL

«Με το άνοιγμα των συνόρων στην Αυστρία πλημμυρίσαμε από πρόσφυγες», εξήγησε ένας αστυνομικός, ο Τόμας Γκέρμπερτ που είναι εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας στο Μπράιζαχ.

A- A A+

Αιφνιδιαστικούς ελέγχους πραγματοποίησαν Γερμανοί αστυνομικοί στα σύνορα με τη Γαλλία, στο Μπράιζαχ αμ Ράιν της νοτιοδυτικής Γερμανίας, μια ενέργεια που κατά τα φαινόμενα συνδέεται με τη μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου οι Γερμανοί αστυνομικοί, που είχαν αναπτυχθεί στην άκρη μιας γέφυρας στον Ρήνο που συνδέει την Αλσατία της Γαλλίας με την κοινότητα Μπράιζαχ αμ Ράιν, στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, έκαναν ελέγχους επί δύο ώρες σε φορτηγά και αυτοκίνητα που έρχονταν από τη Γαλλία.

Οι αστυνομικοί σταματούσαν συστηματικά τα φορτηγά και ρωτούσαν τους οδηγούς για τον προορισμό τους, αλλά δεν τα έψαχναν όλα. Υπό τα βλέμματα των αιφνιδιασμένων οδηγών, που είδαν με έκπληξη να ξαναρχίζουν οι έλεγχοι στα σύνορα, σταμάτησαν και αρκετά ΙΧ αυτοκίνητα καθώς και ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι συνταξιούχων.

«Με το άνοιγμα των συνόρων στην Αυστρία πλημμυρίσαμε από πρόσφυγες», εξήγησε ένας αστυνομικός, ο Τόμας Γκέρμπερτ που είναι εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας στο Μπράιζαχ.

«Ασφαλώς είμαστε φιλόξενοι, όμως σε κάποια στιγμή αναγκαστήκαμε να πατήσουμε φρένο επειδή οι δυνατότητες των κέντρων φιλοξενίας έχουν εξαντληθεί», πρόσθεσε.

Οι αστυνομικοί που περιπολούν στα σύνορα μετακινούνται συχνά καθώς «και η άλλη πλευρά, δηλαδή οι διακινητές, στέλνουν αναγνωριστικά οχήματα για να δουν αν γίνονται έλεγχοι», υπογράμμισε ο Γκέρμπερτ.

Η γερμανική αστυνομία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι θα ενισχύσει τους ελέγχους της σε ένα τμήμα των συνόρων με τη Γαλλία, κυρίως στην περιοχή της Αλσατίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή