Γ. Δραγασάκης: Δύναμη σταθερότητας ο ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 23:44
UPD:16/09/2015 00:13
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε ότι πρέπει το μπόνους των 50 εδρών πρέπει να καταργηθεί μετά τις εκλογές, ενώ εκτίμησε ότι η χώρα χρειάζεται αυτοδύναμη πλειοψηφία με πρωθυπουργό από τον ΣΥΡΙΖΑ.

A- A A+

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη σταθερότητας επεσήμανε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ εκτίμησε ότι η Ν.Δ. είναι «σε κρίση ταυτότητας, με ασαφές στίγμα και μεταβατικό πρόεδρο».

Όπως συμπλήρωσε, η σταθερότητα που εγγυάται ο ΣΥΡΙΖΑ εδράζεται στο εύρος των κοινωνικών δυνάμεων που τον στηρίζουν.

Ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε ότι πρέπει το μπόνους των 50 εδρών πρέπει να καταργηθεί μετά τις εκλογές, ενώ εκτίμησε ότι η χώρα χρειάζεται αυτοδύναμη πλειοψηφία με πρωθυπουργό από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα βρεθεί λύση,  ακόμα και αν δεν υπάρξει ισχυρή πλειοψηφία», υποστήριξε, ωστόσο όπως είπε, σε αυτή τη συγκυρία απαιτείται αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ για ισχυρή & συμπαγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, στην επόμενη τετραετία χρειάζεται να μπουν οι βάσεις για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, με τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να υπογραμμίζει ότι η πολιτική ζωή χρειάζεται ριζική ανανέωση, με κόμματα αρχών.

«Η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείει συνεργασίες σε επιμέρους ζητήματα, όπως αυτό του χρέους, με την αναγνώριση ότι αυτό δεν είναι βιώσιμο», εξήγησε ο κ. Δραγασάκης, ωσόσο επεσήμανε ότι «με τη Ν.Δ.  μας χωρίζουν θεμελιακές διαφορές ταυτότητας, δεν έχει πάψει να είναι η συντηρητική παράταξη».

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι είναι απαραίτητο παράλληλο πρόγραμμα, που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εφαρμόσει.

Το τριπλό καθήκον της νέας κυβέρνησης, σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, είναι η υλοποίηση της συμφωνίας, η διαπραγμάτευση του χρέους, των εργασιακών και άλλων ανοιχτών ζητημάτων, καθώς και η εφαρμογή του παράλληλου προγράμματος.

«Το τριπλό καθήκον πρέπει να ενταχθεί σ' ένα ευρύτερο κυβερνητικό πρόγραμμα αλλαγής μοντέλου πολιτικής και παραγωγικού υποδείγματος», συμπλήρωσε και υποστήριξε ότι η συζήτηση για μεγάλο συνασπισμό, αφορά στην προσπάθεια «βραχυκύκλωσης» του ΣΥΡΙΖΑ και αναβίωσης του σχεδίου της «αριστερής παρένθεσης».

«Υπάρχει κάποιος που στα σοβαρά να βλέπει συνεργασία των νεοφιλελεύθερων ή των λαϊκιστών της Ν.Δ. με την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ;», διερωτήθηκε.

Ο κ. Δραγασάκης έκανε λόγο για «συμμαχία υπέρ της φοροδιαφυγής», ενώ πρότεινε για την καταπολέμησή της ένα μέρος του εισπραχθέντος ΦΠΑ να μένει στο κάθε νησί.

Όπως ανέφερε, από τη νέα χρηματοδότηση, το μεγαλύτερο μέρος προορίζεται «για το μη βιώσιμο χρέος με το οποίο επιβάρυναν τη χώρα η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ», ενώ διευκρίνισε ότι από την πρώτη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπας επεδίωκαν την επίτευξη συμφωνίας.

Παράλληλα, έκανε λόγο για δυνάμεις από το εσωτερικό και το εξωτερικό, που επιχείρησαν να εκβιάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησής του.

«Στην Ευρώπη υπήρχε το στρατόπεδο που ήθελε τη συντριβή μας όμως υπήρχε κι εκείνο που ήθελε να βρεθεί μια φόρμουλα συμβιβασμού», εξήγησε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή