Κατσικάρης: Είμαστε έτοιμοι για ένα δύσκολο παιχνίδι

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015 22:10
UPD:22:15
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Φώτης Κατσικάρης στη σημερινή προπόνηση της Εθνικής ομάδας.

A- A A+

Η Εθνική ομάδα είναι έτοιμη για ένα μεγάλο παιχνίδι απέναντι στην Ισπανία αύριο στη Λιλ όπως δήλωσε ο καθ΄ ύλην αρμόδιος στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ο ομοσπονδιακός προπονητής Φώτης Κατσικάρης.

Η "γαλανόλευκη" ομάδα θα αντιμετωπίσει τους "φούριας ρόχας", με το νικητή να παίρνει ως έπαθλο την πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ.

«Περιμέναμε σε αυτή την ημερομηνία να έχουμε έναν δύσκολο αντίπαλο και πιστεύω πως η ομάδα μας είναι πνευματικά έτοιμη γι΄ αυτό το παιχνίδι. Ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Παρά τα προβλήματα, η Ισπανία παραμένει μια μεγάλη ομάδα που έχει εμπειρία και προσωπικότητες» σχολίασε ο Έλληνας προπονητής.

«Πρέπει να έχουμε αρκετή επιμονή και υπομονή, γιατί είναι μία ομάδα που σε βάζει σε δύσκολες καταστάσεις. Θα πρέπει να σταματήσουμε τα εύκολα καλάθια της. Έχουμε δουλειά να κάνουμε στον Πάου, στον Σέρχιο (Ροντρίγκεθ), όσον αφορά στη δημιουργία και στην εκτέλεση. Έχουμε να κάνουμε δουλειά για τα ριμπάουντ. Γενικά, θα πρέπει να έχουμε συγκέντρωση για να αντιμετωπίσουμε το κάτι καινούριο των Ισπανών» συνέχισε.

Όσο για τον χαμένο ημιτελικό του 2007 απέναντι στον ίδιο αντίπαλο; «Ούτε οι παίκτες, ούτε και εγώ έχουμε μπει σε αυτό το "τούνελ". Αυτό σου "τρώει" το μυαλό και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Οι παίκτες είναι πολύ ήρεμοι και μιλούν μόνο για τεχνικά θέματα. Αυτό το πράγμα, προσωπικά, δεν έχει μπει καθόλου μέσα μου. Να ξέρετε, οι Βάσκοι θα χαρούν πολύ εάν νικήσουμε» απάντησε.

Σε ερώτηση για τον Πάου Γκασόλ και την αντιμετώπισή του, ο Κατσικάρης απάντησε: «Δεν θα κάνουμε κάτι ιδιαίτερο για τον Πάου. Θα τον παίξουμε με επαφή όπως όλους τους παίκτες. Είναι ένας τεράστιος παίκτης που δείχνει αυταπάρνηση για την εθνική του ομάδα. Έχει τα προβλήματά του, είναι στα 35, αλλά εκεί είναι πάντα. Είναι ο ηγέτης τους από μικρή ηλικία. Θα πρέπει να κάνουμε δουλειά πάνω του και να τον κουράσουμε».

Η τακτική που θα πρέπει να ακολουθήσει η Εθνική αναλύθηκε επαρκώς από τον εκλέκτορα της ομάδας: «Να τρέξουμε και να παίξουμε έξυπνα, καθώς είναι ομάδα που τιμωρεί το λάθος. Η ταχύτητα και στον αιφνιδιασμό και στο μισό γήπεδο θα είναι σημαντικός παράγοντας για το ματς. Αν είμαστε συνεπείς από την αρχή, θα μπορούμε να πάρουμε αυτό το αποτέλεσμα. Θα πρέπει να τον φέρουμε (τον Γκασόλ) σε μία κατάσταση που να μην μπορεί. Φοβίζει γιατί είναι τεράστιος και πανέξυπνος. Σίγουρα όμως πρέπει να είμαστε πολύ επιθετικοί πάνω του».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις