Στ. Θεοδωράκης: Προέχει μία συμφωνία των κομμάτων που ψήφισαν το μνημόνιο

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015 11:06
UPD:11:08
SOOC/Thodoris Manolopoulos

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εκφράζει την εκτίμηση πως οι κ. Τσίπρας και Μεϊμαράκης «έχουν στο μυαλό τους μια λάθος κυβέρνηση» (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Την ανάγκη να υπάρξει μια πολιτική συμφωνία μεταξύ των κομμάτων που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, με «αυτοδέσμευση ότι δεν θα συνεχίσουμε να γκρεμίζουμε», υπογραμμίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

«Ο τόπος θέλει σταθερότητα. Να αφήσουμε την κοινωνία να ηρεμήσει, να αρχίσουμε να λύνουμε προβλήματα. Όχι μια εσαεί προεκλογική ατμόσφαιρα που τα καίει όλα», επισημαίνει ο κ. Θεοδωράκης προσθέτοντας πως πρέπει να κάνουν όλοι ένα βήμα πίσω. «Εμείς αποδείξαμε ότι μπορούμε να συνεργασθούμε, ότι είμαστε Ποτάμι συνεργασίας και όχι Ποτάμι διχασμού, ότι έχουμε και λύσεις και ανθρώπους», σημειώνει.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εκφράζει την εκτίμηση πως οι κ. Τσίπρας και Μεϊμαράκης «έχουν στο μυαλό τους μια λάθος κυβέρνηση». Όπως εξηγεί, από τη μία ο κ. Τσίπρας κάνει συνεχώς αυτοκριτική για τα πρόσωπα που χρησιμοποίησε αλλά έκανε λίστες ξανά με τους ίδιους, ενώ ο κ. Μεϊμαράκης αρνείται να απαντήσει με ποιους θα κυβερνήσει και αν οι υπουργοί του αν και εφόσον κερδίσει, θα είναι οι υπουργοί του Σαμαρά.

Υπογραμμίζει ακόμη πως το θέμα την επομένη των εκλογών είναι να υπάρχει «μια κυβέρνηση που αποφασίζει» και «όχι μια κυβέρνηση που κανείς δεν κάνει τίποτα και όλοι είναι εφησυχασμένοι γιατί δεν υπάρχει αντιπολίτευση». «Εμείς λέμε ότι χρειάζεται μια κοινωνική συμμαχία του 51%. Έχουμε δύσκολο δρόμο μπροστά μας. Το πρόγραμμα δεν βγαίνει αν δεν υπάρχει κοινωνική αποδοχή. Αυτό λένε κατ’ ιδίαν και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί. Απλώς εμείς τολμάμε και το λέμε και δημοσίως. Με 151 και 152 βουλευτές δεν θα έχουμε σταθερότητα», τονίζει.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Θεοδωράκης παραδέχεται πως θα θεωρήσει αποτυχία του το να συγκεντρώσει το Ποτάμι ποσοστό μικρότερο σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, αν και εκφράζει την εκτίμηση ότι «το ποσοστό μας θα είναι μεγαλύτερο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή