Δ. Κουτσούμπας: Προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης είναι το μνημόνιο

Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015 20:34
UPD:20:38
902 portal
A- A A+

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τη Ν.Δ. και τα άλλα κόμματα εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την προεκλογική περιοδεία σε χωριά του νομού Κιλκίς.

«Σήμερα μπορούμε πραγματικά να πούμε ότι ο λαός μας έχει δοκιμάσει πολλές "λύσεις". Έχει δοκιμάσει και αυτοδύναμες μονοκομματικές κυβερνήσεις και κυβερνήσεις συνεργασίας με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, που προεκλογικά τσακώνονταν σαν τον σκύλο με τη γάτα και μετά τα έβρισκαν. Από τη μια ήταν "φως" ο ένας, "σκότος" ο άλλος και από την άλλη, μετά τις εκλογές, έφτιαχναν κυβέρνηση για να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα», είπε στην ομιλία του στο Παλαιό Αγιονέρι.

Όπως εκτίμησε, κυβέρνηση θα προκύψει 100% μετά τις εκλογές. «Είναι μιλημένα και συμφωνημένα και από κόμματα και ηγεσίες και από την Ε.Ε. και την τρόικα, το κουαρτέτο, και από την άρχουσα τάξη της χώρας μας», πρόσθεσε.

«Και βεβαίως είτε γίνει μεγάλος συνασπισμός τώρα είτε αργότερα σε μια πορεία με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε γίνει συνασπισμός του ενός από τους δύο με άλλα μικρότερα κόμματα, γιατί τέτοια πρόθυμα υπάρχουν, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι κλπ, πάλι θα είναι κυβέρνηση αντιλαϊκών βάρβαρων μέτρων», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Όπως εκτίμησε, οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης συνεργασίας που θα έχουμε μετά τις 20 Σεπτέμβρη, έχουν ήδη γραφτεί. «Είναι το μνημόνιο, πώς αυτό θα υλοποιηθεί αποτελεσματικότερα για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των Ευρωπαίων εταίρων», εξήγησε.

Επισήμανε ότι «υπάρχει εναλλακτική λύση και είναι η πρόταση του ΚΚΕ που είναι η μοναδική ουσιαστικά επιστημονικά επεξεργασμένη πρόταση. Που μπορεί να αξιοποιήσει και να αναπτύξει όλες τις παραγωγικές δυνατότητές της χώρας, γιατί η Ελλάδα έχει πλούτο, έχει βιομηχανική και αγροτική παραγωγή πάρα πολύ μεγάλη, που αν σχεδιαστεί κεντρικά επιστημονικά μπορεί να αναπτύξει και να θρέψει όχι μόνο την Ελλάδα, τον λαό της, αλλά και να κάνουμε και ισότιμες επωφελείς ανταλλαγές και εξαγωγές με άλλες χώρες του κόσμου».

Ο κ. Κουτσούμπας ζήτησε από τους ψηφοφόρους «να μην διανοηθούν να επιστρέψουν ξανά στα ίδια κόμματα».

Εκτός από το Παλαιό Αγιονέρι ο κ. Κουτσούμπας επισκέφθηκε τα χωριά Ξηρόβρυση, Κορομηλιά, Μεταλλικό, Χωρύγι, και Παλαιό Γυναικόκαστρο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή