Ευρωμπάσκετ 2015: Πρόκριση για την Ισπανία στο θρίλερ του Βερολίνου

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015 21:46
UPD:21:50
EPA/LUKAS SCHULZE

Στιγμιότυπο του αγώνα Ισπανία - Γερμανία.

A- A A+

Η Ισπανία αναδείχθηκε νικήτρια στο "ζωής και θανάτου" παιχνίδι με τη διοργανώτρια του Β΄ ομίλου Γερμανία, επικράτησε in extremis με 77-76 και προκρίθηκε στις 16 καλύτερες ομάδες του Ευρωμπάσκετ, αφήνοντας εκτός συνέχειας την "παρέα" του μέγιστου Ντιρκ Νοβίτσκι, στον κατά πάσα πιθανότητα τελευταίο αγώνα του άσου των Μάβερικς.

Μετά τη λήξη του αγώνα, ο Νοβίτσκι (10 πόντοι, 7 ριμπάουντ) επέστρεψε στο παρκέ της "Mercedes Benz Arena" όπου και αποθεώθηκε από τους Γερμανούς φιλάθλους, οι οποίοι χάρισαν απλόχερα το χειροκρότημα σε έναν παίκτη-πρότυπο σε έναν αθλητή και άνθρωπο με κεφαλαίο το Α, που δεν άντεξε τη φόρτιση και δάκρυσε.

Στο αγωνιστικό μέρος, οι "φούριας ρόχας" πήραν τη νίκη-πρόκριση στο... φώτο φίνις του παιχνιδιού και με την τρίτη επιτυχία τους συνεχίζουν στα νοκ άουτ παιχνίδια, ενώ η Γερμανία παρά την αξιόλογη ομάδα που εμφάνισε ατύχησε να συμμετέχει σε έναν όμιλο με "θηρία" και με απολογισμό 1-4 αποκλείστηκε.

Κορυφαίος των Ισπανών, που θα βρεθούν απέναντι στην Ελλάδα στα προημιτελικά εφόσον βεβαίως προκριθούν οι δύο ομάδες, ήταν ο Σέρχι Ροντρίγκεθ με 19 πόντους, ενώ ο Πάου Γκασόλ έκανε νταμπλ-νταμπλ με 16 πόντους και 11 ριμπάουντ. Στο απέναντι στρατόπεδο ο Ντένις Σρέντερ είχε μεν 26 πόντους αλλά και τη χαμένη βολή στα 3΄΄ πριν από τη λήξη, που θα έστελνε το ματς στην παράταση. 

Στον Α΄ όμιλο (Μονπελιέ), η Ρωσία πήρε νίκη γοήτρου απέναντι στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη με 81-61 που ήταν η πρώτη της στη διοργάνωση, αλλά και οι δύο ομάδες αποκλείστηκαν με απολογισμό 1-4. Για τον Γ΄ όμιλο (Ζάγκρεμπ) η Γεωργία νίκησε εύκολα την "αδιάφορη" Κροατία 71-58 και έκανε το βήμα πρόκρισης που επιζητούσε, καθώς μένει εκτός μόνο αν ηττηθεί η Ελλάδα από την Ολλανδία.

Στον Δ΄ όμιλο (Ρίγα), τέλος, η Λετονία επιβλήθηκε της Εσθονίας 75-64 κάνοντας μεγάλη ανατροπή στο τρίτο δεκάλεπτο και προκρίθηκε στους "16" ως τρίτη. Ταυτόχρονα, με τη νίκη της έστειλε το Βέλγιο στην τέταρτη θέση και πάνω στην Ελλάδα, στο νοκ άουτ παιχνίδι που θα διεξαχθεί το Σάββατο (12/9, 15:30) στη Λιλ, ενώ οι Εσθονοί αποκλείστηκαν.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις