Ευρωμπάσκετ 2015: "Λαχτάρισε" η Γαλλία, δεύτερη η Κροατία

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015 00:43
UPD:00:49
EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Στιγμιότυπο του αγώνα Ρωσία - Γαλλία.

A- A A+

Για περισσότερα από 30 λεπτά ο αγώνας της Γαλλίας με τη Ρωσία στο Μονπελιέ (Α΄ όμιλος) ήταν ντέρμπι, όταν όμως οι πρωταθλητές Ευρώπης κατόρθωσαν να επιβάλουν το παιχνίδι τους έφτασαν στη νίκη, δύσκολα πάντως, με 74-67.

Οι "τρικολόρ", που παρέμειναν αήττητοι μετά από τέσσερις αγωνιστικές όπως η Ελλάδα και η Σερβία, είχαν πρώτο σκόρερ τον Νάντο Ντε Κολό (13), ενώ για την άλλοτε κραταιά "αρκούδα" οι 20 πόντοι του Βιτάλι Φριτζόν δεν αποδείχθηκαν αρκετοί.

Το Ισραήλ νίκησε την Πολωνία με 75-73 σε παιχνίδι που κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό, νίκη που ήταν η τρίτη σε τέσσερα παιχνίδια, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στους "16", ενώ η Φινλανδία συνέτριψε 88-59 τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη κι έκανε βήμα πρόκρισης, καθώς μετρούν πια δύο νίκες.

Για τον Β΄ όμιλο (Βερολίνο), με 22 πόντους του Νίκολα Μίροτιτς και 21 του Πάου Γκασόλ η Ισπανία επικράτησε 99-73 της Ισλανδίας και διπλασίασε τις επιτυχίες της στη διοργάνωση, ενώ στις δύο νίκες έμεινε και η Τουρκία, που αποτέλεσε εύκολη "λεία" για την πολύ δυνατή Σερβία, η οποία νίκησε άνετα με 91-72.

Στο σούπερ ντέρμπι του ομίλου, η Ιταλία επιβλήθηκε στην παράταση της Γερμανίας με 89-82 (76-76 κ.δ.), με τον Ντανίλο Γκαλινάρι να σκοράρει 25 πόντους και τον Μάρκο Μπελινέλι 17, ενώ για τους γηπεδούχους ο εξαιρετικός Ντένις Σρέντερ είχε 29 πόντους και 6 ασίστ.

Με τους 14 πόντους που σημείωσε ο "μεγάλος" Ντιρκ Νοβίτσκι έφτασε συνολικά τους 1.042 στη διοργάνωση και «προσπέρασε» επίσης τον Νίκο Γκάλη (1.030) στην κατάταξη των κορυφαίων σκόρερ, "κυνηγώντας" τον Τόνι Πάρκερ που έχει 1.046. 

Στον Γ΄ όμιλο, οριστικά δεύτερη είναι η Κροατία μετά τη νίκη με 78-72 επί της Ολλανδίας, που ήταν η τρίτη, ενώ η Γεωργία επιβλήθηκε 90-75 της ΠΓΔΜ, πανηγύρισε την πρώτη νίκη της και παρέμεινε στο "κόλπο" της πρόκρισης.

Στον Δ΄ όμιλο, τέλος, ο Ματσιούλις χάρισε τη νίκη με 64-62 στη Λιθουανία επί της Εσθονίας και την πρόκριση στους "16", σημειώνοντας το νικητήριο καλάθι. Η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας θα διεκδικήσει την πρώτη θέση του ομίλου απέναντι στην Τσεχία, με τις δύο ομάδες να μετρούν από τρεις νίκες και μία ήττα, ενώ για τους Εσθονούς ήταν η τρίτη ήττα. 

Η Λετονία "αυτοκτόνησε" στο τελευταίο πεντάλεπτο και έχασε την ευκαιρία να διασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, χάνοντας 75-74 από την Ουκρανία (πρώτη νίκη), ενώ η Τσεχία επικράτησε δύσκολα του Βελγίου με 66-64 αλλά προκρίθηκε, παρότι ο Ματ Λοτζέσκι (3 πόντοι) βρέθηκε σε "χαμηλές πτήσεις" για τους ηττημένους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις