Ευ. Βενιζέλος: Το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ίδιο επικίνδυνο με το παράλληλο νόμισμα

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2015 22:16
UPD:23:18
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ο κ. Βενιζέλος καταλόγισε στον κ. Τσίπρα και την «ομάδα του» ότι έπεσαν στην «παγίδα των ψευδαισθήσεων» (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ο κ. Τσίπρας δεν έχει συνείδηση των ευθυνών του για αυτό που συνέβη στη χώρα, επεσήμανε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται ως νεομνημονιακός και αντιμνημονιακός» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με τον οποίο «το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ίδιο επικίνδυνο με το παράλληλο νόμισμα». «Είναι το παράλληλο σύμπαν του ψέματος», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, «εμφανίζεται ο κ. Τσίπρας ως υποψήφιος πρωθυπουργός λέγοντας τα αντίθετα από αυτά που έλεγε πριν επτά μήνες», ενώ επανέλαβε ότι το mail Χαρδούβελη ήταν «παιδική χαρά μπροστά στο μνημόνιο Τσίπρα».

«Λέει ο κ.Τσίπρας "διαπραγματευόμουν 17 ώρες", δεν λέει διαπραγματευόμουν επτά μήνες. Διότι πράγματι δεν διαπραγματεύθηκε», σχολίασε ο κ. Βενιζέλος, και τόνισε ότι η διαπραγμάτευση έγινε μόνο μεταξύ 10 και 12 Ιουλίου. «Διαπραγματεύτηκε 17 ώρες και όχι επτά μήνες», πρόσθεσε. Παράλληλα, σημείωσε ότι «υπήρχαν περίοδοι που εμείς κάναμε 17 ημέρες διαπραγμάτευση».

Ο κ. Βενιζέλος καταλόγισε στον κ. Τσίπρα και την «ομάδα του» ότι έπεσαν στην «παγίδα των ψευδαισθήσεων» χωρίς να φέρουν τίποτα θετικό στη χώρα, ενώ τόνισε ότι «άλλο να μιλάμε για την κατάσταση που παραλάβαμε το 2009, κι άλλο για την κατάσταση που παρέλαβε ο κ. Τσίπρας τον Ιανουάριο». Συνεχίζοντας, εκτίμησε ότι η επίθεση κατά του «παλαιού» είναι επίθεση κατά του διαφορετικού.

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα μετά τις εκλογές, εξέφρασε την εκτίμηση ότι στην κυβέρνηση πρέπει να συμμετάσχουν ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, ενώ στάθηκε στην ανάγκη σχηματισμού εθνικής ομάδας ανασυγκρότησης. Όπως εξήγησε, η χώρα δεν μπορεί να κινηθεί συγκρουσιακά, ενώ κοινός παρανομαστής πρέπει να είναι η κοινή λογική. 

«Εγώ ήδη από το 2012 ζητούσα επιμόνως τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, εφόσον από τότε διατεινόταν ότι είναι υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας», επισήμανε ο κύριος Βενιζέλος και πρόσθεσε πως υπάρχει εθνική ανάγκη που επιβάλει τη συνεργασία με όλους τους παράγοντες.

«Σε όλα μπορούμε να συμφωνήσουμε αν μιλήσουμε με ειλικρίνεια, αν καταλάβουμε ότι η χώρα δεν μπορεί να κινηθεί μικροκομματικά», σχολίασε και διερωτήθηκε «ποια διαφορά έχει με εμάς ο κ. Τσίπρας;», για να απαντήσει: «Ότι εμείς λέγαμε πάντα αλήθεια ενώ ο κ. Τσίπρας όχι».

Ερωτηθείς για τις αναφορές του κ. Τσίπρα, ο οποίος τον χαρακτήρισε «βαρίδι» και σημείωσε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι θα διευκολύνει με κάθε τρόπο τη χώρα. «Το πρόβλημά μας είναι τεχνητό, είναι το μπόνους των πενήντα εδρών», ανέφερε και στάθηκε στην ανάγκη αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως τη «μεγαλύτερη πολιτική απάτη» το ότι τα ασφαλιστικά ταμεία έχασαν από το PSI, ενώ ερωτηθείς αν έθεσε βέτο στην επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, αρνήθηκε κατηγορηματικά κάτι τέτοιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή