Ευρωμπάσκετ 2015: Εύκολη νίκη (79-68) για Ελλάδα με Γεωργία

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2015 20:39
UPD:21:09
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στιγμιότυπο του αγώνα.

A- A A+

Κάνοντας εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο προηγήθηκε με διαφορά 28 πόντων (50-22), αλλά «κατεβάζοντας ταχύτητα» στην επανάληψη, η Εθνική ομάδα νίκησε στο Ζάγκρεμπ με 79-68 τη Γεωργία και συμπλήρωσε τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες στον Γ΄ όμιλο, του οποίου ηγείται.

Με τους διεθνείς να δίνουν ρεσιτάλ από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, τα πρώτα δύο δεκάλεπτα η Ελλάδα έπαιξε μπάσκετ για σεμινάριο, σε άμυνα και επίθεση, δείχνοντας μέρος των δυνατοτήτων της, αλλά το απογοητευτικό τρίτο δεκάλεπτο, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να έχει δεχθεί επιμέρους σκορ 11-26, προκάλεσε προβληματισμό.

Στο πρώτο ημίχρονο όλα δούλεψαν σαν ελβετικό ρολόι για την ομάδα του Φώτη Κατσικάρη, που με ηγέτη και σκόρερ σε αυτό το διάστημα τον Ζήση έκανε ό,τι ήθελε στην «Αρένα Ζάγκρεμπ». Τα τρίποντα έπεφταν... βροχή (συνολικά 10/17), με τον Καλάθη να πρωτοστατεί και τον Παπανικολάου να κάνει μεγάλη εμφάνιση, οι αιφνιδιασμοί ήταν συνεχείς, η άμυνα «ατσάλινη» και όλα έγιναν εύκολα. 

Στη συνέχεια όμως οι «διακόπτες έπεσαν», εξ ου και το... μπλακ άουτ στο διάστημα από το 20΄ έως το 30΄. Η άμυνα των Γεωργιανών με παγίδες εγκλώβισε τους διεθνείς, που σκόραραν τους πρώτους πόντους τους λίγο πριν το 25΄ και τελείωσαν την περίοδο βλέποντας τη διαφορά να έχει μειωθεί στο +13 (61-48).

Οι Έλληνες παίκτες «σοβαρεύτηκαν» όμως όταν η διαφορά έπεσε ακόμη και στους 9 και κράτησαν άνετα τη νίκη, που τους επιτρέπει να παίξουν αύριο με τη Σλοβενία για την πρώτη θέση του ομίλου, αρκεί να μην ηττηθούν με διαφορά μεγαλύτερη των 5 πόντων γιατί σε αυτό το ενδεχόμενο και με τριπλή ισοβαθμία με Κροάτες και Σλοβένους, μπορεί να βρεθούν και τρίτοι τρίτοι.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις