Η απομείωση του χρέους στο τραπέζι της προεκλογικής αντιπαράθεσης

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2015 18:22
UPD:18:30
REUTERS/RONEN ZVULUN

Η δήλωση του κ. Τσακαλώτου ήρθε μετά από δημοσίευμα των σημερινών «Νέων» σύμφωνα με το οποίο πηγή των Βρυξελλών ανέφερε πως μόνο με μια κυβέρνηση που θα διαθέτει ευρύτατη νομιμοποίηση θα διαπραγματευθεί η Ευρωζώνη ρύθμιση του χρέους.

A- A A+

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Ζήτημα για το ποια κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί την έναρξη της συζήτησης, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για την απομείωση του χρέους θέτουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα σήμερα καταγράφηκε και η πρώτη διάσταση απόψεων για το μείζον αυτό θέμα στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου.

Συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθηνών Ευκλείδης Τσακαλώτος με δήλωσή του σημειώνει ότι «κανένας μεγάλος συνασπισμός, όπως φέρεται να υποστηρίζει πηγή της Κομισιόν, δεν εγγυάται ρύθμιση του χρέους – το αντίθετο».

Η δήλωση του κ. Τσακαλώτου ήρθε μετά από δημοσίευμα των σημερινών «Νέων» σύμφωνα με το οποίο πηγή των Βρυξελλών ανέφερε πως μόνο με μια κυβέρνηση που θα διαθέτει ευρύτατη νομιμοποίηση θα διαπραγματευθεί η Ευρωζώνη ρύθμιση του χρέους.

Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα η ίδια πηγή διαβεβαίωσε ότι τα σχετικά μηνύματα έχουν ήδη σταλεί και στα ελληνικά κόμματα.

Την ίδια ώρα ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι η δέσμευση των ευρωπαίων εταίρων για ρύθμιση του ελληνικού χρέους είναι δεδομένη, ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές.

Κόντρες για διαφθορά, τηλεοπτικές άδειες και θαλάσσια σύνορα

Στην Κουμουνδούρου πάντως επιτίθενται στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελο Μεϊμαράκη με αφορμή δήλωσή του στο Star για τη λίστα Λαγκάρντ ότι «η εκτελεστική εξουσία μόνο την ευχή μπορεί να κάνει για να προχωρήσει πιο γρήγορα και να δώσει και την υποδομή στην δικαιοσύνη να λειτουργήσει πιο γρήγορα», δήλωση που όπως λένε δείχνει ότι η ΝΔ «θέλει να καταπολεμήσει τη διαφθορά με ευχές».

Παράλληλα στέκονται και στη δήλωση της κ. Βούλτεψη, για τις άδειες των τηλεοπτικών καναλιών, ότι «καθένας μπορεί να εκπέμπει με άδεια του ΕΣΡ, δεν έχω καμία σχέση εγώ ως κράτος».

Στον αντίποδα η Ν.Δ., με ανακοίνωσή της, επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας ότι ο τέως πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «με τη χθεσινή του δήλωση ‘‘δεν έχει σύνορα η θάλασσα’’, αποδεικνύει το μέγεθος της άγνοιάς του ως προς τα βασικά ...». 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή