Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2015 21:46

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας φαίνεται μέσα από οθόνη κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο περίπτερο της ΓΓ Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας στην 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Andrea Bonetti

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας φαίνεται μέσα από οθόνη κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο περίπτερο της ΓΓ Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας στην 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ένταση στην Λέσβο. Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στη Μυτιλήνη που έχει μετατραπεί σε έναν τεράστιο καταυλισμό, εξαιτίας των χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται και συνεχίζουν να συρρέουν στο νησί. Ο ακριβής αριθμός των αλλοδαπών που βρίσκεται στο νησί δεν μπορεί να προσδιοριστεί, αν και ορισμένοι εκτιμούν ότι φτάνει τις 20.000. «Εγκλωβισμένο» στο λιμάνι της Μυτιλήνης είναι πλέον και το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αφού δεν υπάρχουν άτομα που να έχουν καταγραφεί ώστε να προχωρήσουν στην έκδοση εισιτηρίων, στην επιβίβαση τους στο πλοίο και στη συνέχεια την αναχώρηση τους από τη Λέσβο. Το πλοίο το οποίο επρόκειτο να αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη στις 5.30 το πρωί με 2.500 επιβάτες είναι ακόμα δεμένο στην προβλήτα της Μυτιλήνης και μέχρι τις 9 το πρωί δεν είχαν εκδοθεί περισσότερα από 1.000 εισιτήρια.
Eurokinissi / ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ A.P.

Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στη Μυτιλήνη που έχει μετατραπεί σε έναν τεράστιο καταυλισμό, εξαιτίας των χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται και συνεχίζουν να συρρέουν στο νησί. Ο ακριβής αριθμός των αλλοδαπών που βρίσκεται στο νησί δεν μπορεί να προσδιοριστεί, αν και ορισμένοι εκτιμούν ότι φτάνει τις 20.000. «Εγκλωβισμένο» στο λιμάνι της Μυτιλήνης είναι πλέον και το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αφού δεν υπάρχουν άτομα που να έχουν καταγραφεί ώστε να προχωρήσουν στην έκδοση εισιτηρίων, στην επιβίβαση τους στο πλοίο και στη συνέχεια την αναχώρηση τους από τη Λέσβο. Το πλοίο το οποίο επρόκειτο να αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη στις 5.30 το πρωί με 2.500 επιβάτες είναι ακόμα δεμένο στην προβλήτα της Μυτιλήνης και μέχρι τις 9 το πρωί δεν είχαν εκδοθεί περισσότερα από 1.000 εισιτήρια.

Άγρια λουλούδια στην Νότια Αφρική. Ανθισμένο λιβάδι με άγρια λουλούδια σε πάρκο στην Νότια Αφρική.
REUTERS / MIKE HUTCHINGS

Ανθισμένο λιβάδι με άγρια λουλούδια σε πάρκο στην Νότια Αφρική.

Την 7η εφετινή του νίκη πανηγύρισε ο Λιούις Χάμιλτον. Την 7η εφετινή του νίκη πανηγύρισε ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes στο 12ο γκραν πρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 που διεξήχθη στη Μόντσα της Ιταλίας. Ολοταχώς για το back to back βαδίζει ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος με χαρακτηριστική άνεση πανηγύρισε την πρωτιά και στο «ναό της ταχύτητας», φτάνοντας τις 40 νίκες στη μεγάλη καριέρα του. Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes εκκίνησε από την pole position και δεν είχε κανένα πρόβλημα να διατηρηθεί στην κορυφή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, περνώντας πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού.
REUTERS / MAX ROSSI

Την 7η εφετινή του νίκη πανηγύρισε ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes στο 12ο γκραν πρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 που διεξήχθη στη Μόντσα της Ιταλίας. Ολοταχώς για το back to back βαδίζει ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος με χαρακτηριστική άνεση πανηγύρισε την πρωτιά και στο «ναό της ταχύτητας», φτάνοντας τις 40 νίκες στη μεγάλη καριέρα του. Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes εκκίνησε από την pole position και δεν είχε κανένα πρόβλημα να διατηρηθεί στην κορυφή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, περνώντας πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού.

Υψηλή θεσμοκρασία σε όλη την Ελλάδα. Καταρράκτες στον Ληθαίο ποταμό με την θερμοκρασία να φτάνει στους 42 βαθμούς Κελσίου στην πόλη των Τρικάλων.
Eurokinissi / ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Καταρράκτες στον Ληθαίο ποταμό με την θερμοκρασία να φτάνει στους 42 βαθμούς Κελσίου στην πόλη των Τρικάλων.

Ράλι Λα Κορούνια: Τραγωδία με έξι νεκρούς. Δράμα σε ράλι της Λα Κορούνια, όπου αγωνιστικό αυτοκίνητο ξέφυγε από την πίστα και πέφτοντας πάνω στους θεατές προκάλεσε τον θάνατο έξι ανθρώπων, ενώ άλλοι 16 τραυματίστηκαν! Το τραγικό περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ στην Ισπανία και στην υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς μεταξύ των θυμάτων ήταν 2 έγκυες γυναίκες και ένα 8χρονο παιδί. Έξι από τους τραυματίες, εξάλλου, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της περιοχής.
REUTERS / STRINGER

Δράμα σε ράλι της Λα Κορούνια, όπου αγωνιστικό αυτοκίνητο ξέφυγε από την πίστα και πέφτοντας πάνω στους θεατές προκάλεσε τον θάνατο έξι ανθρώπων, ενώ άλλοι 16 τραυματίστηκαν! Το τραγικό περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ στην Ισπανία και στην υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς μεταξύ των θυμάτων ήταν 2 έγκυες γυναίκες και ένα 8χρονο παιδί. Έξι από τους τραυματίες, εξάλλου, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της περιοχής.

Στιγμιότυπο από την παραλία της Πρέβελης. Η παραλία βρίσκεται στα νότια του Νομού Ρεθύμνης, μέσα σε έναν καταπράσινο χώρο στο τέλος του Κουρταλιώτικου φαραγγιού. Καθώς βγαίνετε από τη Μονή Πρέβελης παρκάρετε το αυτοκίνητό σας και ξεκινήστε περπατώντας προς την παραλία με τους φοίνικες. Μετά το φοινικόδασος απλώνεται η αμμώδης παραλία της Πρέβελης με τους υπέροχους καταρράκτες που ξεχύνονται στην θάλασσα. Μια βόλτα με τα πόδια ή με το θαλάσσιο ποδήλατο που θα βρείτε εκεί, θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τις ομορφιές της περιοχής. Η λίμνη Πρέβελη είναι ένα από τα ομορφότερα αξιοθέατα του νησιού. Το τοπίο μοιάζει τροπικό και σίγουρα είναι μια εξόρμηση που θα σας γεμίσει έκπληξη! Πολλοί χαρακτηρίζουν την περιοχή της Πρέβελης, ως έναν επίγειο παράδεισο!
INTIME NEWS / Image photo services

Η παραλία βρίσκεται στα νότια του Νομού Ρεθύμνης, μέσα σε έναν καταπράσινο χώρο στο τέλος του Κουρταλιώτικου φαραγγιού. Καθώς βγαίνετε από τη Μονή Πρέβελης παρκάρετε το αυτοκίνητό σας και ξεκινήστε περπατώντας προς την παραλία με τους φοίνικες. Μετά το φοινικόδασος απλώνεται η αμμώδης παραλία της Πρέβελης με τους υπέροχους καταρράκτες που ξεχύνονται στην θάλασσα. Μια βόλτα με τα πόδια ή με το θαλάσσιο ποδήλατο που θα βρείτε εκεί, θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τις ομορφιές της περιοχής. Η λίμνη Πρέβελη είναι ένα από τα ομορφότερα αξιοθέατα του νησιού. Το τοπίο μοιάζει τροπικό και σίγουρα είναι μια εξόρμηση που θα σας γεμίσει έκπληξη! Πολλοί χαρακτηρίζουν την περιοχή της Πρέβελης, ως έναν επίγειο παράδεισο!

Ο Ν. Διαμαντούρος επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Ποταμιού. Τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Ποταμιού, Νικηφόρο Διαμαντούρο, παρουσίασε σήμερα επίσημα ο επικεφαλής του Κινήματος, Σταύρος Θεοδωράκης. Όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης, η επιλογή του κ. Διαμαντούρου είναι ένα μήνυμα στην κοινωνία και το πολιτικό σύστημα ότι «υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να κυβερνήσουν τη χώρα και δεν είναι τα παιδιά του κομματικού σωλήνα».
«Εμείς θέλουμε οι τύχες της χώρας, οι τύχες αυτής της κοινωνίας, να συνδυαστούν με τη δράση κάποιων ανθρώπων όπως ο Νικηφόρος Διαμαντούρος» σημείωσε και προανήγγειλε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν γνωστά και τα ονόματα των ανθρώπων που προτείνει το Ποτάμι για να βρεθούν στην πρώτη γραμμή.
Nikos Libertas / SOOC

Τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Ποταμιού, Νικηφόρο Διαμαντούρο, παρουσίασε σήμερα επίσημα ο επικεφαλής του Κινήματος, Σταύρος Θεοδωράκης. Όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης, η επιλογή του κ. Διαμαντούρου είναι ένα μήνυμα στην κοινωνία και το πολιτικό σύστημα ότι «υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να κυβερνήσουν τη χώρα και δεν είναι τα παιδιά του κομματικού σωλήνα».

«Εμείς θέλουμε οι τύχες της χώρας, οι τύχες αυτής της κοινωνίας, να συνδυαστούν με τη δράση κάποιων ανθρώπων όπως ο Νικηφόρος Διαμαντούρος» σημείωσε και προανήγγειλε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν γνωστά και τα ονόματα των ανθρώπων που προτείνει το Ποτάμι για να βρεθούν στην πρώτη γραμμή.

Επίλογος Καλοκαιριού. Νυχτερινά στιγμιότυπα από το λιμανι του Πειραιά. Άφιξη ταξιδιωτων και τουριστών από τα νησια.
Eurokinissi / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Νυχτερινά στιγμιότυπα από το λιμανι του Πειραιά. Άφιξη ταξιδιωτων και τουριστών από τα νησια.