Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2015 22:12

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015.

Προεκλογική ομιλία στην Καισαριανή. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έφερε μία συμφωνία δέκα φορές καλύτερη από εκείνη που έφερνε η κυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Καισαριανή, ενώ επιτέθηκε στο «παλιό και φθαρμένο σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στους αγώνες και στις θυσίες του λαού της Καισαριανής, θύμισε ότι, μόλις ανέλαβε πρωθυπουργός, επισκέφθηκε την πόλη και υποσχέθηκε ότι μετά τη νίκη στις εκλογές θα το επαναλάβει. Ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε τα λάθη και τις παραλείψεις του επταμήνου, ωστόσο υπερασπίστηκε τη μάχη που έδωσε και, κατά τον ίδιο, δεν πήγε χαμένη. Υπεραμύνθηκε, παράλληλα, της συμφωνίας που τελικά πέτυχε παρά τις δυσκολίες που έχει, όπως είπε, ως της καλύτερης δυνατής με δεδομένο τον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων.
INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έφερε μία συμφωνία δέκα φορές καλύτερη από εκείνη που έφερνε η κυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Καισαριανή, ενώ επιτέθηκε στο «παλιό και φθαρμένο σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στους αγώνες και στις θυσίες του λαού της Καισαριανής, θύμισε ότι, μόλις ανέλαβε πρωθυπουργός, επισκέφθηκε την πόλη και υποσχέθηκε ότι μετά τη νίκη στις εκλογές θα το επαναλάβει. Ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε τα λάθη και τις παραλείψεις του επταμήνου, ωστόσο υπερασπίστηκε τη μάχη που έδωσε και, κατά τον ίδιο, δεν πήγε χαμένη. Υπεραμύνθηκε, παράλληλα, της συμφωνίας που τελικά πέτυχε παρά τις δυσκολίες που έχει, όπως είπε, ως της καλύτερης δυνατής με δεδομένο τον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων.

Αρχή ενός ενδιάμεσου προορισμού . Στιγμιότυπο από παραλία της Μυτιλήνης μετά από άφιξη Σύριων προσφύγων.
INTIME NEWS / INTIMEnews

Στιγμιότυπο από παραλία της Μυτιλήνης μετά από άφιξη Σύριων προσφύγων.

H εθνική νίκησε 85-65 την ΠΓΔΜ. Η εθνική ομάδα έκανε το καθήκον της και χωρίς να παίξει σπουδαίο μπάσκετ μπήκε με το... δεξί στο Ευρωμπάσκετ επικρατώντας της ΠΓΔΜ με 85-65 στο Ζάγκρεμπ. Κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη, έτσι και για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα η νίκη δεν ήρθε με εύκολο τρόπο, παρά τη διαφορά των 20 πόντων. Μέχρι το τέλος του τρίτου 10λεπτου οι Σκοπιανοί βρίσκονταν στη διεκδίκηση του ματς, αλλά η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν μεγάλη.
ACTION IMAGES PRESS AGENCY / ACTION IMAGES

Η εθνική ομάδα έκανε το καθήκον της και χωρίς να παίξει σπουδαίο μπάσκετ μπήκε με το... δεξί στο Ευρωμπάσκετ επικρατώντας της ΠΓΔΜ με 85-65 στο Ζάγκρεμπ. Κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη, έτσι και για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα η νίκη δεν ήρθε με εύκολο τρόπο, παρά τη διαφορά των 20 πόντων. Μέχρι το τέλος του τρίτου 10λεπτου οι Σκοπιανοί βρίσκονταν στη διεκδίκηση του ματς, αλλά η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν μεγάλη.

Κάτω από το νερό. Στιγμιότυπο από τον υποβρύχιο κόσμο.
 
Eurokinissi / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Στιγμιότυπο από τον υποβρύχιο κόσμο.

 

Νέδα... ένας επίγειος παράδεισος. Η Νέδα είναι ποτάμι της Πελοποννήσου που βρίσκεται στα σύνορα των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας. Πηγάζει από το όρος Λύκαιο, ρέει προς τα δυτικά και εκβάλλει στο Ιόνιο πέλαγος, μεταξύ των ακτών της Κυπαρισσίας και της Ζαχάρως. Το μήκος της είναι 32 χιλιόμετρα. Χαρακτηριστικό της είναι πως πρόκειται για το ένα από τα δύο ποτάμια στην Ελλάδα, μαζί με την Έρκυνα, που έχει θηλυκό όνομα. Το ποτάμι πήρε την ονομασία του από την νύμφη Νέδα. Ο ποταμός από την αρχαιότητα όριζε τα σύνορα της Ηλείας από την Μεσσηνία, όπως αναφέρει ο Παυσανίας.[1] Κοντά στις όχθες του ποταμού βρισκόταν η αρχαία Φιγάλεια και ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα στις Βάσσες. Ο ποταμός σε ένα μεγάλο τμήμα του διασχίζει χαράδρα με πολύ πλούσια βλάστηση. Κατά μήκος της πορείας του δημιουργούνται καταρράκτες. Ο μεγαλύτερος βρίσκεται κοντά στην Φιγαλεία και έχει ύψος περίπου 50 μέτρα. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Eurokinissi / ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Η Νέδα είναι ποτάμι της Πελοποννήσου που βρίσκεται στα σύνορα των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας. Πηγάζει από το όρος Λύκαιο, ρέει προς τα δυτικά και εκβάλλει στο Ιόνιο πέλαγος, μεταξύ των ακτών της Κυπαρισσίας και της Ζαχάρως. Το μήκος της είναι 32 χιλιόμετρα. Χαρακτηριστικό της είναι πως πρόκειται για το ένα από τα δύο ποτάμια στην Ελλάδα, μαζί με την Έρκυνα, που έχει θηλυκό όνομα. Το ποτάμι πήρε την ονομασία του από την νύμφη Νέδα. Ο ποταμός από την αρχαιότητα όριζε τα σύνορα της Ηλείας από την Μεσσηνία, όπως αναφέρει ο Παυσανίας.[1] Κοντά στις όχθες του ποταμού βρισκόταν η αρχαία Φιγάλεια και ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα στις Βάσσες. Ο ποταμός σε ένα μεγάλο τμήμα του διασχίζει χαράδρα με πολύ πλούσια βλάστηση. Κατά μήκος της πορείας του δημιουργούνται καταρράκτες. Ο μεγαλύτερος βρίσκεται κοντά στην Φιγαλεία και έχει ύψος περίπου 50 μέτρα. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Συνάντηση Βασιλικής Θάνου με τον Δημήτρη Αβραμόπουλου. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος εξέφρασε ακόμη την ελπίδα η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές «να αντιμετωπίσει τα μεγάλα ζητήματα της οικονομίας, και του προσφυγικού και μεταναστευτικού, με σύνεση και υπευθυνότητα και σε πνεύμα εθνικής συνεννόησης και συνεργασίας». Όπως είπε, «και τα δύο αυτά μεγάλα ζητήματα δεν προσφέρονται για στενόμυαλες κομματικές αντιπαραθέσεις». Από την πλευρά της η. κ. Θάνου διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση κάνει κάθε προσπάθεια ώστε τα μέτρα που αποφασίστηκαν να υλοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό.
Nikos Libertas / SOOC

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος εξέφρασε ακόμη την ελπίδα η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές «να αντιμετωπίσει τα μεγάλα ζητήματα της οικονομίας, και του προσφυγικού και μεταναστευτικού, με σύνεση και υπευθυνότητα και σε πνεύμα εθνικής συνεννόησης και συνεργασίας». Όπως είπε, «και τα δύο αυτά μεγάλα ζητήματα δεν προσφέρονται για στενόμυαλες κομματικές αντιπαραθέσεις». Από την πλευρά της η. κ. Θάνου διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση κάνει κάθε προσπάθεια ώστε τα μέτρα που αποφασίστηκαν να υλοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό.

Ηλιοβασίλεμα στο Αιγαίο. Ηλιοβασίλεμα από το νησί της Μήλου.
Eurokinissi / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ηλιοβασίλεμα από το νησί της Μήλου.

Ο Λιούις Χάμιλτον πανηγυρίζει. Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes, Λιούις Χάμιλτον κυριάρχησε σήμερα το απόγευμα και στην πίστα της Μόντσα της Ιταλίας, κατακτώντας την 11η φετινή pole position σε σύνολο 12!
 
REUTERS / MAX ROSSI

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes, Λιούις Χάμιλτον κυριάρχησε σήμερα το απόγευμα και στην πίστα της Μόντσα της Ιταλίας, κατακτώντας την 11η φετινή pole position σε σύνολο 12!

 

Διαμαρτυρία ένστολων. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από ένστολους αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες στην Θεσσαλονίκη στην 80η ΔΕΘ.
SOOC / Alexandros Michailidis

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από ένστολους αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες στην Θεσσαλονίκη στην 80η ΔΕΘ.