Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2015 19:14

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 04 Σεπτεμβρίου 2015.

Το φεστιβάλ «Τζανμαστάμι» στην Ινδία. Μικροί μαθητές ντυμένοι ως «Κρίσνα», μια ινδουιστική θεότητα, παίρνουν μέρος στους εορτασμούς του φεστιβάλ «Τζανμαστάμι» στην πόλη Τσαντιγκάρ της Ινδίας. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στην επέτειο γέννησης του «Κρίσνα» και οι εορτασμοί θα εξαπλωθούν σε ολόκληρη τη χώρα το Σάββατο.
REUTERS / AJAY VERMA

Μικροί μαθητές ντυμένοι ως «Κρίσνα», μια ινδουιστική θεότητα, παίρνουν μέρος στους εορτασμούς του φεστιβάλ «Τζανμαστάμι» στην πόλη Τσαντιγκάρ της Ινδίας. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στην επέτειο γέννησης του «Κρίσνα» και οι εορτασμοί θα εξαπλωθούν σε ολόκληρη τη χώρα το Σάββατο.

Εγκλωβισμένοι στην Ουγγαρία. Η αστυνομία περιφρουρεί ένα τρένο στον σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης, στο οποίο επιβαίνουν πρόσφυγες οι οποίοι αρνούνται να εξέλθουν από αυτό. Οι πρόσφυγες φοβούνται πως αν κατέβουν από το τρένο, οι αστυνομικοί θα τους μεταφέρουν σε καταυλισμό που βρίσκεται στο κοντινό χωρίο Μπίτσκε και θα χάσουν την ευκαιρία που έχουν να ταξιδέψουν στη Γερμανία.
REUTERS / LASZLO BALOGH

Η αστυνομία περιφρουρεί ένα τρένο στον σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης, στο οποίο επιβαίνουν πρόσφυγες οι οποίοι αρνούνται να εξέλθουν από αυτό. Οι πρόσφυγες φοβούνται πως αν κατέβουν από το τρένο, οι αστυνομικοί θα τους μεταφέρουν σε καταυλισμό που βρίσκεται στο κοντινό χωρίο Μπίτσκε και θα χάσουν την ευκαιρία που έχουν να ταξιδέψουν στη Γερμανία.

Νεογέννητα τσιτάχ στον ζωολογικό κήπο του Οπόλε. Στιγμιότυπο από τον ζωολογικό κήπο του Οπόλε, στην Πολωνία.
EPA / KRZYSZTOF SWIDERSKI

Στιγμιότυπο από τον ζωολογικό κήπο του Οπόλε, στην Πολωνία.

Μάχη με τις φλόγες στην Ινδονησία. Δύο άνδρες προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στη Δυτική Σουμάτρα της Ινδονησίας.
REUTERS / ANTARA FOTO

Δύο άνδρες προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στη Δυτική Σουμάτρα της Ινδονησίας.

Ένταση στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Νέα επεισόδια με μετανάστες καταγράφηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Άνδρες του Λιμενικού Σώματος και της αστυνομίας έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και συνεχείς επεμβάσεις για να αντιμετωπίσουν το εξεγερμένο πλήθος. Στις 8.00 το πρωί αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή η κατάληψη του Blue Star 1 από περίπου 1.000 Αφγανούς, που αποπειράθηκαν να εισβάλουν στο πλοίο φωνάζοντας «Αθήνα - Αθήνα». Αργότερα οι περίπου 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες οδηγήθηκαν εκτός του λιμανιού, σε ανοιχτό χώρο που βρίσκεται κοντά στην πλαζ Τσαμάκια. Εκεί γίνεται προσπάθεια καταγραφής και καταμέτρησής τους. 
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Νέα επεισόδια με μετανάστες καταγράφηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Άνδρες του Λιμενικού Σώματος και της αστυνομίας έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και συνεχείς επεμβάσεις για να αντιμετωπίσουν το εξεγερμένο πλήθος. Στις 8.00 το πρωί αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή η κατάληψη του Blue Star 1 από περίπου 1.000 Αφγανούς, που αποπειράθηκαν να εισβάλουν στο πλοίο φωνάζοντας «Αθήνα - Αθήνα». Αργότερα οι περίπου 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες οδηγήθηκαν εκτός του λιμανιού, σε ανοιχτό χώρο που βρίσκεται κοντά στην πλαζ Τσαμάκια. Εκεί γίνεται προσπάθεια καταγραφής και καταμέτρησής τους. 

Καθημερινή ζωή στο Νέο Δελχί. Ένας άνδρας ψάχνει για πολύτιμα αντικείμενα στα νερά του ποταμού Γιαμούνα, στο Νέο Δελχί.
REUTERS / ADNAN ABIDI

Ένας άνδρας ψάχνει για πολύτιμα αντικείμενα στα νερά του ποταμού Γιαμούνα, στο Νέο Δελχί.

Αγορά αλόγων στη Γερμανία. Ο εκτροφέας αλόγων Bernd Schwadwald ελέγχει την οδοντοστοιχία ενός αλόγου σε παζάρι που πραγματοποιείται ετησίως στο Χάσελμπεργκ της Γερμανίας.
EPA / JENS WOLF

Ο εκτροφέας αλόγων Bernd Schwadwald ελέγχει την οδοντοστοιχία ενός αλόγου σε παζάρι που πραγματοποιείται ετησίως στο Χάσελμπεργκ της Γερμανίας.

Δελφίνι στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Δελφίνι πηδά πάνω από το νερό της πισίνας του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.
EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δελφίνι πηδά πάνω από το νερό της πισίνας του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

Τα 38α γενέθλια του Τζάκι. Ο εικονιζόμενος ουρακοτάγκος, που ακούει στο όνομα Τζάκι, απολαμβάνει τις λιχουδιές που του ετοίμασε το προσωπικό του ζωολογικού κήπου του Μπαλί, με αφορμή τα 38α γενέθλιά του.
EPA / MADE NAGI

Ο εικονιζόμενος ουρακοτάγκος, που ακούει στο όνομα Τζάκι, απολαμβάνει τις λιχουδιές που του ετοίμασε το προσωπικό του ζωολογικού κήπου του Μπαλί, με αφορμή τα 38α γενέθλιά του.

Μια προσευχή στον Άρχοντα Μπράχμα. Μια γυναίκα προσεύχεται στο ναό του Εραγουάν, ο οποίος επισκευάστηκε μετά τις σοβαρές ζημιές που υπέστη από την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στις 17 Αυγούστου στη Μπανγκόκ και οδήγησε στο θάνατο 20 ανθρώπους.
EPA / DIEGO AZUBEL

Μια γυναίκα προσεύχεται στο ναό του Εραγουάν, ο οποίος επισκευάστηκε μετά τις σοβαρές ζημιές που υπέστη από την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στις 17 Αυγούστου στη Μπανγκόκ και οδήγησε στο θάνατο 20 ανθρώπους.