Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015 19:29

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015.

Γιορτή των Φώτων στο Νεπάλ. Μασκοφόρος συμμετέχει στην παρέλαση για τον εορτασμό του Neku Jatra-Mataya, της Γιορτής των Φώτων, στη Λαλιτπούρ του Νεπάλ. Με προσευχές για τις ψυχές εκλιπόντων συγγενών και παρελάσεις σε ολόκληρη την πόλη, οι πιστοί τιμούν τη βουδιστική παράδοση, σύμφωνα με την οποία ο Σακυαμούνι Βούδας κατατρόπωσε τον Μάρα.                        
 
REUTERS / NAVESH CHITRAKAR

Μασκοφόρος συμμετέχει στην παρέλαση για τον εορτασμό του Neku Jatra-Mataya, της Γιορτής των Φώτων, στη Λαλιτπούρ του Νεπάλ. Με προσευχές για τις ψυχές εκλιπόντων συγγενών και παρελάσεις σε ολόκληρη την πόλη, οι πιστοί τιμούν τη βουδιστική παράδοση, σύμφωνα με την οποία ο Σακυαμούνι Βούδας κατατρόπωσε τον Μάρα.                       

 

Μετανάστες διασχίζουν τα Σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ. Πρόσφυγες και μετανάστες επιβιβάζονται σε ένα τραίνο που θα τους πάει στον επόμενο σταθμό τους στα σύνορα ΠΓΔΜ - Σερβίας. Η ΠΓΔΜ δεν μπορεί να διαχειριστεί τον διογκούμενο αριθμό μεταναστών που εισέρχονται καθημερινά στο έδαφός της, έστω και αν αυτοί περνούν «τράνζιτ», καθώς οι δυνατότητές της είναι περιορισμένες, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μίτκο Τσάβκοβ.
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Πρόσφυγες και μετανάστες επιβιβάζονται σε ένα τραίνο που θα τους πάει στον επόμενο σταθμό τους στα σύνορα ΠΓΔΜ - Σερβίας. Η ΠΓΔΜ δεν μπορεί να διαχειριστεί τον διογκούμενο αριθμό μεταναστών που εισέρχονται καθημερινά στο έδαφός της, έστω και αν αυτοί περνούν «τράνζιτ», καθώς οι δυνατότητές της είναι περιορισμένες, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μίτκο Τσάβκοβ.

Ένα αγόρι κοιτάζει το διάσημο καρτούν Doraemo στη Σεούλ  . Ένα μικρό αγόρι βρίσκεται στην έκθεση του ιαπωνικού διάσημου καρτούν Doraemo το οποίο παρουσιάζεται σε διάφορες πόζες και εκφράσεις. 
REUTERS / KIM HONG-JI

Ένα μικρό αγόρι βρίσκεται στην έκθεση του ιαπωνικού διάσημου καρτούν Doraemo το οποίο παρουσιάζεται σε διάφορες πόζες και εκφράσεις. 

 Ναός του Βήλου στην Παλμύρα. Το Ισλαμικό Κράτος κατέστρεψε μέρος του θεωρούμενου ως του σημαντικότερου ναού στην αρχαία πόλη Παλμύρα, στην κεντρική - ανατολική Συρία, σύμφωνα με ακτιβιστές και αυτόπτες μάρτυρες από την περιοχή. Η έκταση της ζημιάς στον Ναό του Βήλου, ο οποίος βρίσκεται στη θέση του επί 2.000 χρόνια, δεν έχει ξεκαθαριστεί, ωστόσο κάτοικοι της περιοχής ομιλούν περί ισχυρής έκρηξης.
REUTERS / OMAR SANADIKI

Το Ισλαμικό Κράτος κατέστρεψε μέρος του θεωρούμενου ως του σημαντικότερου ναού στην αρχαία πόλη Παλμύρα, στην κεντρική - ανατολική Συρία, σύμφωνα με ακτιβιστές και αυτόπτες μάρτυρες από την περιοχή. Η έκταση της ζημιάς στον Ναό του Βήλου, ο οποίος βρίσκεται στη θέση του επί 2.000 χρόνια, δεν έχει ξεκαθαριστεί, ωστόσο κάτοικοι της περιοχής ομιλούν περί ισχυρής έκρηξης.

Καθαρισμός λίμνης στη περιοχή Σριναγκάρ. Εργαζόμενοι αφαιρούν φύκια από την επιφάνεια των υδάτων στη λίμνη Δαλ στην περιοχή Σριναγκάρ.
REUTERS / DANISH ISMAIL

Εργαζόμενοι αφαιρούν φύκια από την επιφάνεια των υδάτων στη λίμνη Δαλ στην περιοχή Σριναγκάρ.

Συνέντευξη τύπου του Αλέξη Μητρόπουλου. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος μιλάει στην συνέντευξη τύπου που έδωσε για τις καταγγελίες περί φοροδιαφυγής.
SOOC / Nikos Libertas

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος μιλάει στην συνέντευξη τύπου που έδωσε για τις καταγγελίες περί φοροδιαφυγής.

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Τη σύμπραξή της με τη Λαϊκή Ενότητα ανακοίνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η κ. Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε ότι θα συμπράξει ως ανεξάρτητη, συνεργαζόμενη με τη Λαϊκή Ενότητα.
«Έχω την πεποίθηση ότι σε συνθήκες περιστολής της δημοκρατίας ποτέ δεν μπορεί η Αριστερά, οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι να δεχθούν τα αδιέξοδα. Σε αυτές τις εκλογές που με όλη αυτή τη σκοτεινή διεργασία που έγινε θα είμαι παρούσα θα είμαι ενεργή όπως από χρόνια αποφάσισα και δεσμεύτηκα» ανέφερε.
NAFTEMPORIKI.GR

Τη σύμπραξή της με τη Λαϊκή Ενότητα ανακοίνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η κ. Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε ότι θα συμπράξει ως ανεξάρτητη, συνεργαζόμενη με τη Λαϊκή Ενότητα.

«Έχω την πεποίθηση ότι σε συνθήκες περιστολής της δημοκρατίας ποτέ δεν μπορεί η Αριστερά, οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι να δεχθούν τα αδιέξοδα. Σε αυτές τις εκλογές που με όλη αυτή τη σκοτεινή διεργασία που έγινε θα είμαι παρούσα θα είμαι ενεργή όπως από χρόνια αποφάσισα και δεσμεύτηκα» ανέφερε.

Μεσημεριανός ύπνος σε κατάστημα με κουρτίνες. Ένας καταστηματάρχης σε μαγαζί που πουλάει κουρτίνες έχει αποκοιμηθεί πάνω στο εμπόρευμα του στην περιοχή Laliptur στο Νεπάλ.
REUTERS / NAVESH CHITRAKAR

Ένας καταστηματάρχης σε μαγαζί που πουλάει κουρτίνες έχει αποκοιμηθεί πάνω στο εμπόρευμα του στην περιοχή Laliptur στο Νεπάλ.

Εορτασμοί για τη νέα σχολική χρονιά. Χορευτές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τον εορτασμό της επερχόμενη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο Μινσκ.
REUTERS / VASILY FEDOSENKO

Χορευτές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τον εορτασμό της επερχόμενη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο Μινσκ.

Χαμογελαστό πρόσωπο από ρύζι. Ένα χαμογελαστό πρόσωπο από ρύζι σε έναν ορυζώνα στη κομητεία Xianju. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ το χαμογελαστό πρόσωπο φτιάχτηκε με σκοπό την προσέλκυση τουριστών στην περιοχή.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Ένα χαμογελαστό πρόσωπο από ρύζι σε έναν ορυζώνα στη κομητεία Xianju. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ το χαμογελαστό πρόσωπο φτιάχτηκε με σκοπό την προσέλκυση τουριστών στην περιοχή.

Πυρκαγιά στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης. Στιγμιότυπο από Ι.Χ αυτοκίνητο το οποίο έπιασε φωτιά πάνω στην Εθνική οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης.
INTIME NEWS / KOSTA VILLA

Στιγμιότυπο από Ι.Χ αυτοκίνητο το οποίο έπιασε φωτιά πάνω στην Εθνική οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης.

Λιοντάρι σε πάρκο στην Κριμαία. Ένα λιοντάρι κάνει βόλτες σε πάρκο στην Κριμαία.
REUTERS / PAVEL REBROV

Ένα λιοντάρι κάνει βόλτες σε πάρκο στην Κριμαία.