Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015 19:26

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015.

Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο. Στιγμιότυπο από την Εβδομάδα Μόδας που διεξάγεται στο Μιλάνο.
REUTERS / STEFANO RELLANDINI

Στιγμιότυπο από την Εβδομάδα Μόδας που διεξάγεται στο Μιλάνο.

Πανσέληνος στις Βρυξέλλες. Νυχτερινό τοπίο στην πόλη των Βρυξελλών αργά το βράδυ το Σαββάτου, 26 Σεπτεμβρίου 2015.
REUTERS / YVES HERMAN

Νυχτερινό τοπίο στην πόλη των Βρυξελλών αργά το βράδυ το Σαββάτου, 26 Σεπτεμβρίου 2015.

Έκθεση πεταλούδων στο Κουνμίγκ. Μια πεταλούδα κάθεται στο πρόσωπο ενός μικρού αγοριού, σε έκθεση πεταλούδων που πραγματοποιείται στο Κουνμίγκ της Κίνας.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Μια πεταλούδα κάθεται στο πρόσωπο ενός μικρού αγοριού, σε έκθεση πεταλούδων που πραγματοποιείται στο Κουνμίγκ της Κίνας.

Στην Τρίπολη ο Πρ. Παυλόπουλος με αφορμή την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς. Το εθνικό καθήκον υπεράσπισης της πατρίδας, σε περίοδο πολέμου ή ειρήνης, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς. «Αποτίουμε σήμερα τον οφειλόμενο φόρο τιμής σ’ όλους εκείνους, οι οποίοι συνέλαβαν κι εκτέλεσαν το επικό στρατήγημα της Άλωσης της Τριπολιτσάς», ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος παρευρέθη στις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης.
INTIME NEWS / ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Το εθνικό καθήκον υπεράσπισης της πατρίδας, σε περίοδο πολέμου ή ειρήνης, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς. «Αποτίουμε σήμερα τον οφειλόμενο φόρο τιμής σ’ όλους εκείνους, οι οποίοι συνέλαβαν κι εκτέλεσαν το επικό στρατήγημα της Άλωσης της Τριπολιτσάς», ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος παρευρέθη στις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης.

Μεξικό: Ένας χρόνος από την εξαφάνιση 43 φοιτητών . Στιγμιότυπο από τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στο Μεξικό, όπου πολλές χιλιάδες άνθρωποι στάθηκαν στο πλευρό των γονιών των 43 αγνοούμενων φοιτητών κατά την πρώτη επέτειο από την εξαφάνισή τους. Οι γονείς των 43 φοιτητών, που έφτασαν την Τετάρτη στην πρωτεύουσα από την πολιτεία Γκερέρο, έκαναν απεργία πείνας επί 43 ώρες. Η υπόθεση έχει προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση και έχει πλήξει την αξιοπιστία της κυβέρνησης του προέδρου Πένια Νέτο.
REUTERS / EDGARD GARRIDO

Στιγμιότυπο από τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στο Μεξικό, όπου πολλές χιλιάδες άνθρωποι στάθηκαν στο πλευρό των γονιών των 43 αγνοούμενων φοιτητών κατά την πρώτη επέτειο από την εξαφάνισή τους. Οι γονείς των 43 φοιτητών, που έφτασαν την Τετάρτη στην πρωτεύουσα από την πολιτεία Γκερέρο, έκαναν απεργία πείνας επί 43 ώρες. Η υπόθεση έχει προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση και έχει πλήξει την αξιοπιστία της κυβέρνησης του προέδρου Πένια Νέτο.

Στον παλμό του Οκτόμπερφεστ η Γερμανία. Το άγαλμα της Βαυαρίας περιβάλλεται από εκατοντάδες μπαλόνια, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τη γιορτή της μπύρας (Οκτόμπερφεστ). Το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 4 Οκτωβρίου.
REUTERS / MICHAEL DALDER

Το άγαλμα της Βαυαρίας περιβάλλεται από εκατοντάδες μπαλόνια, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τη γιορτή της μπύρας (Οκτόμπερφεστ). Το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 4 Οκτωβρίου.

Ημέρα χωρίς αυτοκίνητα στο Παρίσι. Η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων είναι πλημμυρισμένη από κόσμο την πρώτη ημέρα χωρίς αυτοκίνητα στο κέντρο του Παρισιού. Σήμερα, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα ποδηλάτες και πεζοί μπορούν να κάνουν ελεύθερα τη βόλτα τους χωρίς να ενοχλούνται από τον θόρυβο και τα καυσαέρια. Μια μεγάλη περιοχή γύρω από τον πύργο του Άιφελ και τα Ηλύσια Πεδία, αλλά ακόμη και τα δάση της Βουλόνης και της Βενσέν, στην περιφέρεια της γαλλικής πρωτεύουσας, είναι απαγορευμένη για τους οδηγούς ΙΧ.
EPA / IAN LANGSDON

Η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων είναι πλημμυρισμένη από κόσμο την πρώτη ημέρα χωρίς αυτοκίνητα στο κέντρο του Παρισιού. Σήμερα, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα ποδηλάτες και πεζοί μπορούν να κάνουν ελεύθερα τη βόλτα τους χωρίς να ενοχλούνται από τον θόρυβο και τα καυσαέρια. Μια μεγάλη περιοχή γύρω από τον πύργο του Άιφελ και τα Ηλύσια Πεδία, αλλά ακόμη και τα δάση της Βουλόνης και της Βενσέν, στην περιφέρεια της γαλλικής πρωτεύουσας, είναι απαγορευμένη για τους οδηγούς ΙΧ.

Η θαλάσσια ζωή της λίμνης Αμάνα. Ένας μανάτος κολυμπά στη λίμνη Αμάνα, που βρίσκεται στην πολιτεία Αμαζόνας της Βραζιλίας.
REUTERS / BRUNO KELLY

Ένας μανάτος κολυμπά στη λίμνη Αμάνα, που βρίσκεται στην πολιτεία Αμαζόνας της Βραζιλίας.

Προσευχές στα νερά του ποταμού Γιαμούνα. Ένα άνδρας κρατά στα χέρια του το άγαλμα του ελεφαντόμορφου θεού Γκανές και ετοιμάζεται να βυθιστεί στα μολυσμένα νερά του ποταμού Γιαμούνα, στο Νέο Δελχί, την τελευταία μέρα του ινδουιστικού φεστιβάλ Γκανές Τσατούρθι.
REUTERS / ADNAN ABIDI

Ένα άνδρας κρατά στα χέρια του το άγαλμα του ελεφαντόμορφου θεού Γκανές και ετοιμάζεται να βυθιστεί στα μολυσμένα νερά του ποταμού Γιαμούνα, στο Νέο Δελχί, την τελευταία μέρα του ινδουιστικού φεστιβάλ Γκανές Τσατούρθι.

Διασχίζοντας το Αιγαίο. Μια βάρκα που μεταφέρει δεκάδες Σύρους πρόσφυγες προσεγγίζει το νησί της Λέσβου, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Μια βάρκα που μεταφέρει δεκάδες Σύρους πρόσφυγες προσεγγίζει το νησί της Λέσβου, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015.

Αλ. Τσίπρας: Να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα του χρέους σαν μια διεθνή πρόκληση. Την ανάγκη να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του χρέους ως μια διεθνή πρόκληση, στο επίκεντρο του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για την Αναπτυξιακή Ατζέντα μετά το 2015.
REUTERS / MIKE SEGAR

Την ανάγκη να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του χρέους ως μια διεθνή πρόκληση, στο επίκεντρο του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για την Αναπτυξιακή Ατζέντα μετά το 2015.