Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015 19:28

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 30 Αυγούστου 2015.

Αγώνας δρόμου για σκύλους . Σκύλος φωτογραφίζεται εξουθενωμένος, μετά τον αγώνα ταχύτητας 50 μέτρων, στο πλαίσιο εκδήλωσης αφιερωμένης στους μικροσκοπικούς σκύλους παγκ, στο Βερολίνο. 
EPA / OLIVER MEHLIS

Σκύλος φωτογραφίζεται εξουθενωμένος, μετά τον αγώνα ταχύτητας 50 μέτρων, στο πλαίσιο εκδήλωσης αφιερωμένης στους μικροσκοπικούς σκύλους παγκ, στο Βερολίνο. 

Ποδήλατο υπό το φως του φεγγαριού. Ποδηλάτης φωτογραφίζεται με φόντο την πανσέληνο, στη Φουερτεβεντούρα, στα Κανάρια νησιά.
EPA / CARLOS DE SAA

Ποδηλάτης φωτογραφίζεται με φόντο την πανσέληνο, στη Φουερτεβεντούρα, στα Κανάρια νησιά.

Κάτω από τον έναστρο ουρανό της Ανάφης . Στιγμιότυπο από παραλία της Ανάφης.
SOOC / Alexandros Michailidis

Στιγμιότυπο από παραλία της Ανάφης.

Ιαπωνία: Διαδήλωση κατά της αποστολής στρατευμάτων στο εξωτερικό. Ένας άντρας ξεκουράζεται σε πάρκο του Τόκιο, στο περιθώριο της μαζικής διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ιαπωνική πρωτεύουσα, κατά των νόμων που επιτρέπουν στον στρατό να πολεμήσει στο εξωτερικό. Σε μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχουν γίνει στη χώρα εδώ και χρόνια, οι διοργανωτές υπολογίζουν ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων έφθασε τις 120.000. Το πλακάτ που φορά ο άντρας της φωτογραφίας γράφει: «Δεν θα σου (σ.σ. αναφέρεται στον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε) επιτρέψουμε να μας οδηγήσεις σε πόλεμο».
REUTERS / THOMAS PETER

Ένας άντρας ξεκουράζεται σε πάρκο του Τόκιο, στο περιθώριο της μαζικής διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ιαπωνική πρωτεύουσα, κατά των νόμων που επιτρέπουν στον στρατό να πολεμήσει στο εξωτερικό. Σε μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχουν γίνει στη χώρα εδώ και χρόνια, οι διοργανωτές υπολογίζουν ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων έφθασε τις 120.000. Το πλακάτ που φορά ο άντρας της φωτογραφίας γράφει: «Δεν θα σου (σ.σ. αναφέρεται στον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε) επιτρέψουμε να μας οδηγήσεις σε πόλεμο».

Πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας διαβάζει το σχέδιο του κυβερνητικού προγράμματος, σε στιγμιότυπο από την Πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματος. Σύμφωνα με στελέχη κοντά στον Αλ. Τσίπρα, το πρόγραμμα, το οποίο θα παρουσιαστεί ανά κεφάλαιο σε τέσσερις με πέντε συνεντεύξεις Τύπου μέχρι τις εκλογές, θα είναι «στοχευμένο, συνεκτικό και απολύτως υλοποιήσιμο». Ανοιχτό παραμένει ακόμη ποια στελέχη θα χρεωθούν κάθε κεφάλαιο.
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας διαβάζει το σχέδιο του κυβερνητικού προγράμματος, σε στιγμιότυπο από την Πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματος. Σύμφωνα με στελέχη κοντά στον Αλ. Τσίπρα, το πρόγραμμα, το οποίο θα παρουσιαστεί ανά κεφάλαιο σε τέσσερις με πέντε συνεντεύξεις Τύπου μέχρι τις εκλογές, θα είναι «στοχευμένο, συνεκτικό και απολύτως υλοποιήσιμο». Ανοιχτό παραμένει ακόμη ποια στελέχη θα χρεωθούν κάθε κεφάλαιο.

Φεστιβάλ φουσκωτών παιχνιδιών στο Άμστερνταμ. Μια γυναίκα παίζει σε ατραξιόν του φεστιβάλ φουσκωτών παιχνιδιών, στο Άμστερνταμ.
EPA / REMKO DE WAAL

Μια γυναίκα παίζει σε ατραξιόν του φεστιβάλ φουσκωτών παιχνιδιών, στο Άμστερνταμ.

Ένταση στα σύνορα Βενεζουέλας - Κολομβίας. Κολομβιανός μεταφέρει ένα στρώμα, έχοντας διασχίσει νωρίτερα τον ποταμό Ταχίρα από την πλευρά της Βενεζουέλας. Η Βενεζουέλα έκλεισε δύο τμήματα των συνόρων της με την Κολομβία και απέλασε πάνω από χίλιους Κολομβιανούς που ζούσαν στο έδαφός της τις τελευταίες ημέρες, επικαλούμενη τη δράση παραστρατιωτικών, λαθρεμπόρων και διακινητών ναρκωτικών. Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε έπειτα από μια ενέδρα στα σύνορα, κατά την οποία τρεις στρατιώτες κι ένας πολίτης της Βενεζουέλας τραυματίστηκαν. Το Καράκας επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση σε Κολομβιανούς παραστρατιωτικούς.
EPA / MIGUEL GUTIERREZ

Κολομβιανός μεταφέρει ένα στρώμα, έχοντας διασχίσει νωρίτερα τον ποταμό Ταχίρα από την πλευρά της Βενεζουέλας. Η Βενεζουέλα έκλεισε δύο τμήματα των συνόρων της με την Κολομβία και απέλασε πάνω από χίλιους Κολομβιανούς που ζούσαν στο έδαφός της τις τελευταίες ημέρες, επικαλούμενη τη δράση παραστρατιωτικών, λαθρεμπόρων και διακινητών ναρκωτικών. Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε έπειτα από μια ενέδρα στα σύνορα, κατά την οποία τρεις στρατιώτες κι ένας πολίτης της Βενεζουέλας τραυματίστηκαν. Το Καράκας επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση σε Κολομβιανούς παραστρατιωτικούς.

Απολαμβάνοντας τον ήλιο στην Πράγα . Κόσμος απολαμβάνει την ηλιόλουστη ημέρα στην Πράγα της Τσεχίας. 
REUTERS / DAVID W CERNY

Κόσμος απολαμβάνει την ηλιόλουστη ημέρα στην Πράγα της Τσεχίας. 

Βουτιές στην Άκρα. Ένας άντρας βουτά στη θάλασσα από το τείχος της Άκρα, στο βόρειο Ισραήλ.
EPA / ATEF SAFADI

Ένας άντρας βουτά στη θάλασσα από το τείχος της Άκρα, στο βόρειο Ισραήλ.

Ανατολή του ηλίου στο Ρίο ντε Τζανέιρο . Ένα ζευγάρι παρακολουθεί την ανατολή του ηλίου σε παραλία του Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία.
REUTERS / SERGIO MORAES

Ένα ζευγάρι παρακολουθεί την ανατολή του ηλίου σε παραλία του Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία.

Γυμναστική με τον... Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν στο γυμναστήριο της θερινής του κατοικίας, στο Σότσι. Σε μια σειρά φωτογραφιών που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα ο Ρώσος πρόεδρος εμφανίζεται παίρνει το πρωινό του και στη συνέχεια να επιδίδεται σε αθλητικές δραστηριότητες μαζί με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
REUTERS / RIA NOVOSTI

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν στο γυμναστήριο της θερινής του κατοικίας, στο Σότσι. Σε μια σειρά φωτογραφιών που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα ο Ρώσος πρόεδρος εμφανίζεται παίρνει το πρωινό του και στη συνέχεια να επιδίδεται σε αθλητικές δραστηριότητες μαζί με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.