Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015 18:54

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015.

Γαβιάλης στον ζωολογικό κήπο της Πράγας. Γαβιάλης (ερπετό της Ινδικής χερσονήσου) στον ζωολογικό κήπο της Πράγας. Τη δεκαετία του ’70 το είδος είχε φτάσει στα πρόθυρα της εξαφάνισης, ενώ σήμερα περιλαμβάνεται στην Κόκκινη Λίστα Απειλούμενων Ειδών της Παγκόσμιας Ένωσης Προστασίας της Φύσης.
EPA / FILIP SINGER

Γαβιάλης (ερπετό της Ινδικής χερσονήσου) στον ζωολογικό κήπο της Πράγας. Τη δεκαετία του ’70 το είδος είχε φτάσει στα πρόθυρα της εξαφάνισης, ενώ σήμερα περιλαμβάνεται στην Κόκκινη Λίστα Απειλούμενων Ειδών της Παγκόσμιας Ένωσης Προστασίας της Φύσης.

Καθημερινή ζωή στη Ν. Υόρκη . Μια παρέα παιδιών παίζει μπάσκετ στη Νέα Υόρκη, με φόντο τον ουρανοξύστη «Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου 1».
REUTERS / BRENDAN MCDERMID

Μια παρέα παιδιών παίζει μπάσκετ στη Νέα Υόρκη, με φόντο τον ουρανοξύστη «Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου 1».

Αεροδιαστημική Έκθεση MAKS στη Ρωσία. Αεροπλάνο Airbus A350 XWB διακρίνεται πίσω από τους τρούλους ενός ναού, κατά τη διάρκεια της Αεροδιαστημικής Έκθεσης MAKS στο Ζουκόφσκι της Ρωσίας.
REUTERS / MAXIM ZMEYEV

Αεροπλάνο Airbus A350 XWB διακρίνεται πίσω από τους τρούλους ενός ναού, κατά τη διάρκεια της Αεροδιαστημικής Έκθεσης MAKS στο Ζουκόφσκι της Ρωσίας.

Διασχίζοντας τα σύνορα. Σύροι πρόσφυγες περνούν κάτω από συρματοπλέγματα, στα σύνορα Σερβίας - Ουγγαρίας. Σύμφωνα με ανακοινώσεις του επικεφαλής της ουγγρικής αστυνομίας, περισσότεροι από 2.100 αστυνομικοί θα σταλούν στα σύνορα για να βοηθήσουν τις δυνάμεις που βρίσκονται ήδη στην περιοχή, προκειμένου να ελέγξουν το μεταναστευτικό κύμα που έχει φθάσει σε επίπεδα-ρεκόρ τις τελευταίες ημέρες.
REUTERS / BERNADETT SZABO

Σύροι πρόσφυγες περνούν κάτω από συρματοπλέγματα, στα σύνορα Σερβίας - Ουγγαρίας. Σύμφωνα με ανακοινώσεις του επικεφαλής της ουγγρικής αστυνομίας, περισσότεροι από 2.100 αστυνομικοί θα σταλούν στα σύνορα για να βοηθήσουν τις δυνάμεις που βρίσκονται ήδη στην περιοχή, προκειμένου να ελέγξουν το μεταναστευτικό κύμα που έχει φθάσει σε επίπεδα-ρεκόρ τις τελευταίες ημέρες.

Ορκίστηκε ως υπηρεσιακή Πρωθυπουργός η Βασιλική Θάνου. Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός ορκίστηκε η Βασιλική Θάνου, η οποία υπέγραψε το πρωτόκολλο ανάληψης των καθηκόντων της, υπό την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.
Ακολούθως, η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός της χώρας στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να παραλάβει το πρωθυπουργικό γραφείο από τον Αλέξη Τσίπρα.
Η ορκωμοσία της κυβέρνησης θα διεξαχθεί αύριο, Παρασκευή, κατόπιν συνεννόησης του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κ. Θάνου.
INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός ορκίστηκε η Βασιλική Θάνου, η οποία υπέγραψε το πρωτόκολλο ανάληψης των καθηκόντων της, υπό την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Ακολούθως, η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός της χώρας στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να παραλάβει το πρωθυπουργικό γραφείο από τον Αλέξη Τσίπρα.

Η ορκωμοσία της κυβέρνησης θα διεξαχθεί αύριο, Παρασκευή, κατόπιν συνεννόησης του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κ. Θάνου.

Πιγκουίνοι στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου. Πιγκουίνοι φωτογραφίζονται κατά την ημέρα ζυγίσματος στον ζωολογικό κήπου του Λονδίνου.
EPA / FACUNDO ARRIZABALAGA

Πιγκουίνοι φωτογραφίζονται κατά την ημέρα ζυγίσματος στον ζωολογικό κήπου του Λονδίνου.

Άφιξη προσφύγων στον Πειραιά. Πρόσφυγες διακρίνονται στο κατάστρωμα του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», κατά την άφιξη του στο λιμάνι του Πειραιά το βράδυ της Τετάρτης. Το οχηματαγωγό μετέφερε από το λιμάνι της Μυτιλήνης 2.486 Σύρους πρόσφυγες.
REUTERS / STOYAN NENOV

Πρόσφυγες διακρίνονται στο κατάστρωμα του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», κατά την άφιξη του στο λιμάνι του Πειραιά το βράδυ της Τετάρτης. Το οχηματαγωγό μετέφερε από το λιμάνι της Μυτιλήνης 2.486 Σύρους πρόσφυγες.

ΗΠΑ: Διπλή δολοφονία δημοσιογράφων στον «αέρα». Υπέκυψε στα τραύματά του ο άντρας που εκτέλεσε εν ψυχρώ δύο πρώην συναδέλφους του στο τηλεοπτικό δίκτυο WDBJ7, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που μεταδιδόταν ζωντανά το πρωί της Τετάρτης. Ο Βέστερ Φλάναγκαν αυτοπυροβολήθηκε νωρίτερα κατά τη διάρκεια της καταδίωξής του από αστυνομικούς στον αυτοκινητόδρομο 66 της Βιρτζίνια. Το δίκτυο CBS δημοσιοποίησε σχόλια τα οποία έκανε ο Φλάναγκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την πράξη του, όπου κατηγορούσε τη δημοσιογράφο Άλισον Πάρκερ για ρατσιστικά σχόλια και τον εικονολήπτη Άνταμ Γουόρντ ότι τον είχε κακολογήσει στη διοίκηση του καναλιού. Στιγμιότυπο από βίντεο που τράβηξε ο ίδιος ο δράστης κατά τη διάρκεια της δολοφονίας.
REUTERS/Facebook / HANDOUT

Υπέκυψε στα τραύματά του ο άντρας που εκτέλεσε εν ψυχρώ δύο πρώην συναδέλφους του στο τηλεοπτικό δίκτυο WDBJ7, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που μεταδιδόταν ζωντανά το πρωί της Τετάρτης. Ο Βέστερ Φλάναγκαν αυτοπυροβολήθηκε νωρίτερα κατά τη διάρκεια της καταδίωξής του από αστυνομικούς στον αυτοκινητόδρομο 66 της Βιρτζίνια. Το δίκτυο CBS δημοσιοποίησε σχόλια τα οποία έκανε ο Φλάναγκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την πράξη του, όπου κατηγορούσε τη δημοσιογράφο Άλισον Πάρκερ για ρατσιστικά σχόλια και τον εικονολήπτη Άνταμ Γουόρντ ότι τον είχε κακολογήσει στη διοίκηση του καναλιού. Στιγμιότυπο από βίντεο που τράβηξε ο ίδιος ο δράστης κατά τη διάρκεια της δολοφονίας.

Ισημερινός: Σε επιφυλακή λόγω αυξημένης ηφαιστειακής δραστηριότητας. Νυχτερινή άποψη του ηφαιστείου Κοτοπάξι στον Ισημερινό. Οι αρχές της χώρας βρίσκονται σε επιφυλακή λόγω της αυξημένης ηφαιστειακής δραστηριότητας των τελευταίων εβδομάδων, η οποία έχει ήδη προκαλέσει προβλήματα σε κοντινές κοινότητες. 
EPA / JOSE JACOME

Νυχτερινή άποψη του ηφαιστείου Κοτοπάξι στον Ισημερινό. Οι αρχές της χώρας βρίσκονται σε επιφυλακή λόγω της αυξημένης ηφαιστειακής δραστηριότητας των τελευταίων εβδομάδων, η οποία έχει ήδη προκαλέσει προβλήματα σε κοντινές κοινότητες. 

Champions League: Κορυφαίος παίκτης της σεζόν 2014/2015 ο Μέσι. Ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της περασμένης σεζόν στην Ευρώπη.
Ο Αργεντινός σταρ της Μπαρτσελόνα οδήγησε τους Καταλανούς στην κορυφή της Ευρώπης στον τελικό κόντρα στη Γιουβέντους, ενώ ήταν το «πρώτο βιολί» της ομάδας του σε ολόκληρη την περίοδο στις εγχώριες διοργανώσεις (νταμπλ).
Υποψήφιοι για το βραβείο ήταν επίσης ο Κριστάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης) και ο συμπαίκτης του Μέσι στη «Μπαρτσα», Λουίς Σουάρες.
 
REUTERS / ERIC GAILLARD

Ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της περασμένης σεζόν στην Ευρώπη.

Ο Αργεντινός σταρ της Μπαρτσελόνα οδήγησε τους Καταλανούς στην κορυφή της Ευρώπης στον τελικό κόντρα στη Γιουβέντους, ενώ ήταν το «πρώτο βιολί» της ομάδας του σε ολόκληρη την περίοδο στις εγχώριες διοργανώσεις (νταμπλ).

Υποψήφιοι για το βραβείο ήταν επίσης ο Κριστάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης) και ο συμπαίκτης του Μέσι στη «Μπαρτσα», Λουίς Σουάρες.

 

Αμμόλουτρα στη Σίβα. Ένας άντρας έχει καλυφθεί με καυτή άμμο για θεραπευτικούς σκοπούς, στη Σίβα της Αιγύπτου. Την ώρα με την υψηλότερη θερμοκρασία της ημέρας, υπό τις αποπνικτικές συνθήκες του καλοκαιριού της Δυτικής Αφρικής επιλέγουν άνθρωποι με προβλήματα ρευματισμών, πόνους στις αρθρώσεις, στειρότητα ή ανικανότητα για να κάνουν αμμόλουτρα, τα οποία, σύμφωνα με τους ντόπιους, έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Οι ασθενείς χαλαρώνουν στη σκιά και απολαμβάνουν μασάζ στα πόδια τους, πριν τη θεραπεία στην άμμο, ενώ μετά από αυτή μεταφέρονται σε σκηνές, όπου τους σερβίρεται τσάι μέντας.
REUTERS / ASMAA WAGUIH

Ένας άντρας έχει καλυφθεί με καυτή άμμο για θεραπευτικούς σκοπούς, στη Σίβα της Αιγύπτου. Την ώρα με την υψηλότερη θερμοκρασία της ημέρας, υπό τις αποπνικτικές συνθήκες του καλοκαιριού της Δυτικής Αφρικής επιλέγουν άνθρωποι με προβλήματα ρευματισμών, πόνους στις αρθρώσεις, στειρότητα ή ανικανότητα για να κάνουν αμμόλουτρα, τα οποία, σύμφωνα με τους ντόπιους, έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Οι ασθενείς χαλαρώνουν στη σκιά και απολαμβάνουν μασάζ στα πόδια τους, πριν τη θεραπεία στην άμμο, ενώ μετά από αυτή μεταφέρονται σε σκηνές, όπου τους σερβίρεται τσάι μέντας.

Πολωνία: Μεταφορά του αμφιλεγόμενου «Ουράνιου Τόξου». Εργάτης κατεβάζει τμήμα της εικαστικής εγκατάστασης «Ουράνιο Τόξο» της Γιουλίτα Βόιτσικ, στην πλατεία Ζμπαβισιέλα, στην Πολωνία.  Το έργο τοποθετήθηκε στο σημείο τον Ιούνιο του 2012 ως ένα σύμβολο αγάπης, ειρήνης και ελπίδας για τους πολίτες της Βαρσοβίας. Ωστόσο, ομάδες ακροδεξιών και πιστών ερμήνευσαν την εγκατάσταση ως σύμβολο υποστήριξης προς το κίνημα των ομοφυλοφίλων. Μετά από αρκετά περιστατικά βανδαλισμών αποφασίστηκε η μεταφορά του «Ουράνιου Τόξου» σε άλλο σημείο. 
EPA / MARCIN OBARA

Εργάτης κατεβάζει τμήμα της εικαστικής εγκατάστασης «Ουράνιο Τόξο» της Γιουλίτα Βόιτσικ, στην πλατεία Ζμπαβισιέλα, στην Πολωνία.  Το έργο τοποθετήθηκε στο σημείο τον Ιούνιο του 2012 ως ένα σύμβολο αγάπης, ειρήνης και ελπίδας για τους πολίτες της Βαρσοβίας. Ωστόσο, ομάδες ακροδεξιών και πιστών ερμήνευσαν την εγκατάσταση ως σύμβολο υποστήριξης προς το κίνημα των ομοφυλοφίλων. Μετά από αρκετά περιστατικά βανδαλισμών αποφασίστηκε η μεταφορά του «Ουράνιου Τόξου» σε άλλο σημείο. 

Πανσέληνος στο Πήλιο. Η πανσέληνος δεσπόζει πάνω από την θάλασσα, στον Πλατανιά Πηλίου.
EUROKINISSI / ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Η πανσέληνος δεσπόζει πάνω από την θάλασσα, στον Πλατανιά Πηλίου.