Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015 19:11

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015.

Παιχνίδι με σαπουνόφουσκες στη Βουδαπέστη. Παιδιά παίζουν με σαπουνόφουσκες στο Νησί της Μαργαρίτας, στη Βουδαπέστη.
EPA / BEA KALLOS

Παιδιά παίζουν με σαπουνόφουσκες στο Νησί της Μαργαρίτας, στη Βουδαπέστη.

Φεστιβάλ του «πεινασμένου πνεύματος». Ένας άντρας προσεύχεται κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του φεστιβάλ του «πεινασμένου πνεύματος», στην Κατζάνγκ της Μαλαισίας. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται την 15η ημέρα του 7ου μήνα του σεληνιακού έτους, οπότε, σύμφωνα με την κινέζικη παράδοση ανοίγουν οι πύλες του «κάτω κόσμου» και τα πνεύματα περιπλανώνται ελεύθερα ανάμεσα στους ζωντανούς. 
EPA / FAZRY ISMAIL

Ένας άντρας προσεύχεται κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του φεστιβάλ του «πεινασμένου πνεύματος», στην Κατζάνγκ της Μαλαισίας. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται την 15η ημέρα του 7ου μήνα του σεληνιακού έτους, οπότε, σύμφωνα με την κινέζικη παράδοση ανοίγουν οι πύλες του «κάτω κόσμου» και τα πνεύματα περιπλανώνται ελεύθερα ανάμεσα στους ζωντανούς. 

Έκρηξη σε βάση του αμερικανικού στρατού στην Ιαπωνία. Αποθήκη που υπέστη ζημιές από την πυρκαγιά που προκλήθηκε ύστερα από έκρηξη, η οποία σημειώθηκε τα μεσάνυχτα (ώρα Ιαπωνίας) σε βάση του αμερικανικού στρατού στην πόλη Σαγκαμιχάρα, 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τόκιο. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πενταγώνου, δεν έχουν καταγραφεί τραυματισμοί Αμερικανών στρατιωτών.
REUTERS / KYODO

Αποθήκη που υπέστη ζημιές από την πυρκαγιά που προκλήθηκε ύστερα από έκρηξη, η οποία σημειώθηκε τα μεσάνυχτα (ώρα Ιαπωνίας) σε βάση του αμερικανικού στρατού στην πόλη Σαγκαμιχάρα, 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τόκιο. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πενταγώνου, δεν έχουν καταγραφεί τραυματισμοί Αμερικανών στρατιωτών.

Βαλτοβάτραχος στον υδροβιότοπο της Νέας Κίου. Βαλτοβάτραχος στον υδροβιότοπο της Νέας Κίου, στην Αργολίδα.
INTIME NEWS / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Βαλτοβάτραχος στον υδροβιότοπο της Νέας Κίου, στην Αργολίδα.

Γυμνόστηθη διαμαρτυρία στη Νέα Υόρκη. Μια γυναίκα φωτογραφίζεται πίσω από έναν αστυνομικό, λίγο πριν την έναρξη γυμνόστηθης πορείας στη Νέα Υόρκη. Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις προσπάθειες του δημάρχου της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο να απομακρύνει τις γυναίκες με body painting που φωτογραφίζονται με τους τουρίστες στην Τάιμ Σκουέαρ, παρά το γεγονός ότι στη Ν. Υόρκη επιτρέπεται να κυκλοφορεί κανείς γυμνόστηθος από το 1992.  
REUTERS / EDUARDO MUNOZ

Μια γυναίκα φωτογραφίζεται πίσω από έναν αστυνομικό, λίγο πριν την έναρξη γυμνόστηθης πορείας στη Νέα Υόρκη. Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις προσπάθειες του δημάρχου της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο να απομακρύνει τις γυναίκες με body painting που φωτογραφίζονται με τους τουρίστες στην Τάιμ Σκουέαρ, παρά το γεγονός ότι στη Ν. Υόρκη επιτρέπεται να κυκλοφορεί κανείς γυμνόστηθος από το 1992.  

Παρέδωσε τη διερευνητική εντολή ο Β. Μεϊμαράκης. Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, κατά την οποία ο δεύτερος παρέδωσε τη διερευνητική εντολή που είχε λάβει για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι εκλογές θα φέρουν νέα μέτρα και πρόσθεσε ότι «όλοι γνωρίζουν πως η παρούσα Βουλή μπορεί να δώσει κυβέρνηση που μπορεί να τρέξει τη χώρα».
SOOC / Menelaos Myrillas

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, κατά την οποία ο δεύτερος παρέδωσε τη διερευνητική εντολή που είχε λάβει για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι εκλογές θα φέρουν νέα μέτρα και πρόσθεσε ότι «όλοι γνωρίζουν πως η παρούσα Βουλή μπορεί να δώσει κυβέρνηση που μπορεί να τρέξει τη χώρα».

«Βουτιά» των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών στην Κίνα. «Βουτιά» σημειώνουν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην Κίνα, κάτι που αποδίδεται στην απογοήτευση των επενδυτών για τη μη παροχή ρευστότητας από την κεντρική τράπεζα της χώρας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Βασικοί δείκτες υποχώρησαν περισσότερο από 11% την περασμένη εβδομάδα, με τις ανησυχίες να επιτείνονται μετά από μια ένεση βραχυπρόθεσμης ρευστότητας στη διατραπεζική αγορά, κάτι που εκλήφθηκε σαν υποκατάστατο μιας βαθύτερης χαλάρωσης.
EPA / ROLEX DELA PENA

«Βουτιά» σημειώνουν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην Κίνα, κάτι που αποδίδεται στην απογοήτευση των επενδυτών για τη μη παροχή ρευστότητας από την κεντρική τράπεζα της χώρας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Βασικοί δείκτες υποχώρησαν περισσότερο από 11% την περασμένη εβδομάδα, με τις ανησυχίες να επιτείνονται μετά από μια ένεση βραχυπρόθεσμης ρευστότητας στη διατραπεζική αγορά, κάτι που εκλήφθηκε σαν υποκατάστατο μιας βαθύτερης χαλάρωσης.

Μάθημα στα ερείπια . Παλαιστίνιες μαθήτριες διακρίνονται μέσα από τρύπα στην οροφή της αίθουσας, κατά την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς, στη νότια λωρίδα της Γάζας. Το κτήριο είχε υποστεί ζημιές κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών των ισραηλινών δυνάμεων στην περιοχή, το καλοκαίρι του 2014.
REUTERS / IBRAHEEM ABU MUSTAFA

Παλαιστίνιες μαθήτριες διακρίνονται μέσα από τρύπα στην οροφή της αίθουσας, κατά την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς, στη νότια λωρίδα της Γάζας. Το κτήριο είχε υποστεί ζημιές κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών των ισραηλινών δυνάμεων στην περιοχή, το καλοκαίρι του 2014.

Στη Λαϊκή Ενότητα η διερευνητική εντολή. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, παραλαμβάνοντας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, κατήγγειλε για άλλη μία αφορά τις «εκλογές-εξπρές», κάνοντας λόγο για αντιδημοκρατική εκτροπή και για ενέργειες που δείχνουν βαθιά ακραία αντιδημοκρατική νοοτροπία. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο, σημείωσε ότι η Λαϊκή Ενότητα δεν έχει αυταπάτες ότι μπορεί να γίνει κυβέρνηση σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση από την παρούσα Βουλή.
REUTERS / STOYAN NENOV

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, παραλαμβάνοντας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, κατήγγειλε για άλλη μία αφορά τις «εκλογές-εξπρές», κάνοντας λόγο για αντιδημοκρατική εκτροπή και για ενέργειες που δείχνουν βαθιά ακραία αντιδημοκρατική νοοτροπία. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο, σημείωσε ότι η Λαϊκή Ενότητα δεν έχει αυταπάτες ότι μπορεί να γίνει κυβέρνηση σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση από την παρούσα Βουλή.

Δέκα χρόνια μετά τον φονικό τυφώνα Κατρίνα. Πινακίδα που αναγράφει το όνομα της οδού Φλαντ (πλημμύρα) διακρίνεται σε συνοικία της Νέας Ορλεάνης, η οποία είχε πληγεί από τον τυφώνα Κατρίνα, δέκα χρόνια πριν. Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τον τυφώνα κόστισαν τη ζωή σε πάνω από 1.500 άτομα. Σύμφωνα με τον φωτογράφο του Reuters Carlos Barria, η Νέα Ορλεάνη έχει ανασκευαστεί και ανακαινιστεί σε μεγάλο βαθμό, υπάρχουν ωστόσο εγκαταλελειμμένα σπίτια και εγκαταστάσεις που θυμίζουν ακόμα και σήμερα το μέγεθος της καταστροφής.
REUTERS / CARLOS BARRIA

Πινακίδα που αναγράφει το όνομα της οδού Φλαντ (πλημμύρα) διακρίνεται σε συνοικία της Νέας Ορλεάνης, η οποία είχε πληγεί από τον τυφώνα Κατρίνα, δέκα χρόνια πριν. Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τον τυφώνα κόστισαν τη ζωή σε πάνω από 1.500 άτομα. Σύμφωνα με τον φωτογράφο του Reuters Carlos Barria, η Νέα Ορλεάνη έχει ανασκευαστεί και ανακαινιστεί σε μεγάλο βαθμό, υπάρχουν ωστόσο εγκαταλελειμμένα σπίτια και εγκαταστάσεις που θυμίζουν ακόμα και σήμερα το μέγεθος της καταστροφής.

Στον Πειραιά το «Ελ. Βενιζέλος» με 2.500 πρόσφυγες. Στο λιμάνι του Πειραιά «έδεσε» το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μεταφέροντας από τη Μυτιλήνη άλλες 2.500 πρόσφυγες από τη Συρία. Την Κυριακή το ίδιο πλοίο μετέφερε στο λιμάνι του Πειραιά άλλους 2.466 πρόσφυγες από την Κω, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Σάμο. 
REUTERS / STOYAN NENOV

Στο λιμάνι του Πειραιά «έδεσε» το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μεταφέροντας από τη Μυτιλήνη άλλες 2.500 πρόσφυγες από τη Συρία. Την Κυριακή το ίδιο πλοίο μετέφερε στο λιμάνι του Πειραιά άλλους 2.466 πρόσφυγες από την Κω, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Σάμο.