Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015 19:01

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015.

Ετοιμασίες για την εκτόξευση του Σογιούζ TMA-17M . Το διαστημικό σκάφος Σογιούζ TMA-17M διακρίνεται στην εξέδρα εκτόξευσης του κοσμοδρομίου Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν. Το σκάφος πρόκειται να εκτοξευθεί στις 23 Ιουλίου με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, μεταφέροντας τα μέλη της αποστολή 44/45.  
EPA / YURI KOCHETKOV

Το διαστημικό σκάφος Σογιούζ TMA-17M διακρίνεται στην εξέδρα εκτόξευσης του κοσμοδρομίου Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν. Το σκάφος πρόκειται να εκτοξευθεί στις 23 Ιουλίου με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, μεταφέροντας τα μέλη της αποστολή 44/45.  

Η κουβανική σημαία υψώθηκε στην Ουάσιγκτον. Η σημαία της Κούβας κυματίζει έξω από την πρεσβεία της χώρας στην Ουάσιγκτον. Σήμερα, Δευτέρα, 20 Ιουλίου άνοιξαν ξανά οι πρεσβείες της Κούβας και των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον και στην Αβάνα αντίστοιχα, μετά από 54 χρόνια. Οι σχέσεις των δύο χωρών είχαν διαταραχτεί κατά τη περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.
REUTERS / Andrew Harnik

Η σημαία της Κούβας κυματίζει έξω από την πρεσβεία της χώρας στην Ουάσιγκτον. Σήμερα, Δευτέρα, 20 Ιουλίου άνοιξαν ξανά οι πρεσβείες της Κούβας και των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον και στην Αβάνα αντίστοιχα, μετά από 54 χρόνια. Οι σχέσεις των δύο χωρών είχαν διαταραχτεί κατά τη περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

Βροχή χαρτονομισμάτων δέχτηκε ο Σεπ Μπλάτερ. Ο Βρετανός κωμικός Σάιμον Μπρόντκιν, γνωστός και ως Λι Νέλσον, πέταξε χαρτονομίσματα δολαρίων στο πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ λίγο πριν ξεκινήσει συνέντευξη Τύπου. Αμέσως απομακρύνθηκε από τους άνδρες ασφαλείας και η συνέντευξη ξεκίνησε με 20λεπτη καθυστέρηση. Ο Σεπ Μπλάτερ ανακοίνωσε ότι στο συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 26 Φεβρουαρίου ο ίδιος θα αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου και θα οριστεί διάδοχος του.
REUTERS / ARND WIEGMANN

Ο Βρετανός κωμικός Σάιμον Μπρόντκιν, γνωστός και ως Λι Νέλσον, πέταξε χαρτονομίσματα δολαρίων στο πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ λίγο πριν ξεκινήσει συνέντευξη Τύπου. Αμέσως απομακρύνθηκε από τους άνδρες ασφαλείας και η συνέντευξη ξεκίνησε με 20λεπτη καθυστέρηση. Ο Σεπ Μπλάτερ ανακοίνωσε ότι στο συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 26 Φεβρουαρίου ο ίδιος θα αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου και θα οριστεί διάδοχος του.

Ένα δροσιστικό γεύμα. Υπάλληλος του ζωολογικού κήπου του Βελιγραδίου δίνει καρπούζι σε έναν ιπποπόταμο. 
REUTERS / MARKO DJURICA

Υπάλληλος του ζωολογικού κήπου του Βελιγραδίου δίνει καρπούζι σε έναν ιπποπόταμο. 

Πρεμιέρα για τους νέους συντελεστές ΦΠΑ. Ένας άντρας βγαίνει από κρεοπωλείο, στην Βαρβάκειο. Ανατιμήσεις σε δεκάδες κατηγορίες τυποποιημένων τροφίμων φέρνει η μετάταξη τους στο συντελεστή ΦΠΑ 23% (από 13%), ενώ αυξήσεις τιμών θα επέλθουν και στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς. Παράλληλα δεκάδες άλλες κατηγορίες τροφίμων, κυρίως φρέσκων, παραμένουν στον συντελεστή ΦΠΑ 13% και οι τιμές τους θα παραμείνουν αμετάβλητες.
REUTERS / YIANNIS KOURTOGLOU

Ένας άντρας βγαίνει από κρεοπωλείο, στην Βαρβάκειο. Ανατιμήσεις σε δεκάδες κατηγορίες τυποποιημένων τροφίμων φέρνει η μετάταξη τους στο συντελεστή ΦΠΑ 23% (από 13%), ενώ αυξήσεις τιμών θα επέλθουν και στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς. Παράλληλα δεκάδες άλλες κατηγορίες τροφίμων, κυρίως φρέσκων, παραμένουν στον συντελεστή ΦΠΑ 13% και οι τιμές τους θα παραμείνουν αμετάβλητες.

Τελετή παράδοσης - παραλαβής στο ΥΠΟΙΚ. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε στιγμιότυπο από την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Υπ. Οικονομικών. Καλή τύχη στα καθήκοντα τους ευχήθηκε η απερχόμενη αναπληρώτρια υπουργός Ν. Βαλαβάνη στον Ευ. Τσακαλώτο και στον νέο αναπληρωτή υπουργό για θέματα εσόδων, Τρ. Αλεξιάδη, δηλώνοντας πάντως ότι δεν τους ζηλεύει για όσα καλούνται να αντιμετωπίσουν.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε στιγμιότυπο από την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Υπ. Οικονομικών. Καλή τύχη στα καθήκοντα τους ευχήθηκε η απερχόμενη αναπληρώτρια υπουργός Ν. Βαλαβάνη στον Ευ. Τσακαλώτο και στον νέο αναπληρωτή υπουργό για θέματα εσόδων, Τρ. Αλεξιάδη, δηλώνοντας πάντως ότι δεν τους ζηλεύει για όσα καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Στον δρόμο για τη δυτική Ευρώπη. Μετανάστες προσπαθούν να μπουν στα βαγόνια τρένου από τα παράθυρα, στον σταθμό της Γευγελής, στην Π.Γ.Δ.Μ. Χιλιάδες άνθρωποι που έχουν περάσει μέσω της Ελλάδας στα Σκόπια, προσπαθούν καθημερινά να μετακινηθούν προς τη Σερβία, απ΄ όπου θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν χώρες της Δυτικής Ευρώπης. 
EPA / GEORGI LICOVSKI

Μετανάστες προσπαθούν να μπουν στα βαγόνια τρένου από τα παράθυρα, στον σταθμό της Γευγελής, στην Π.Γ.Δ.Μ. Χιλιάδες άνθρωποι που έχουν περάσει μέσω της Ελλάδας στα Σκόπια, προσπαθούν καθημερινά να μετακινηθούν προς τη Σερβία, απ΄ όπου θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν χώρες της Δυτικής Ευρώπης. 

Τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπ. Εργασίας. Ο απερχόμενος υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης (αριστερά), ο νέος υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος (κέντρο) και ο νέος υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Π. Χαϊκάλης, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εργασίας. 
INTIME NEWS / ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο απερχόμενος υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης (αριστερά), ο νέος υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος (κέντρο) και ο νέος υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Π. Χαϊκάλης, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εργασίας. 

Ψάρεμα στο Καλίνινγκραντ. Άντρες ψαρεύουν μπροστά από ένα κατεστραμμένο πλοίο, στον ναύσταθμο Μπαλτίσκ, στο Καλίνινγκραντ.
REUTERS / MAXIM SHEMETOV

Άντρες ψαρεύουν μπροστά από ένα κατεστραμμένο πλοίο, στον ναύσταθμο Μπαλτίσκ, στο Καλίνινγκραντ.

Ηλιοβασίλεμα στην Τσεχία. Διακοσμητική γάτα διακρίνεται στην οροφή ενός σπιτιού, με φόντο τον απογευματινό ουρανό, σε χωριό της Ανατολικής Βοημίας, στην Τσεχία. 
EPA / FILIP SINGER

Διακοσμητική γάτα διακρίνεται στην οροφή ενός σπιτιού, με φόντο τον απογευματινό ουρανό, σε χωριό της Ανατολικής Βοημίας, στην Τσεχία. 

Παιχνίδια με το νερό στο Τόκιο. Ένα αγόρι παίζει με τα νερά σιντριβανιού στο Τόκιο. 
REUTERS / YUYA SHINO

Ένα αγόρι παίζει με τα νερά σιντριβανιού στο Τόκιο. 

41 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Στρατιώτης επισκέπτεται τους τάφους των Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων οπλιτών και αξιωματικών, που έχασαν τη ζωή τους κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, στη Λευκωσία. «Παρά τα όσα πέρασαν οι Τουρκοκύπριοι το 1950 και το 1960, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το 1974 έγινε πόλεμος με κύρια θύματα τους Ελληνοκυπρίους», παραδέχθηκε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, σε μήνυμά του με αφορμή τη συμπλήρωση 41 ετών από την έναρξη της τουρκικής εισβολής.
EPA / KATIA CHRISTODOULOU

Στρατιώτης επισκέπτεται τους τάφους των Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων οπλιτών και αξιωματικών, που έχασαν τη ζωή τους κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, στη Λευκωσία. «Παρά τα όσα πέρασαν οι Τουρκοκύπριοι το 1950 και το 1960, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το 1974 έγινε πόλεμος με κύρια θύματα τους Ελληνοκυπρίους», παραδέχθηκε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, σε μήνυμά του με αφορμή τη συμπλήρωση 41 ετών από την έναρξη της τουρκικής εισβολής.

Ανοιχτά από σήμερα τα καταστήματα των τραπεζών. Υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στο κέντρο της Αθήνας, ανοίγει την πόρτα του, προκειμένου να δεχτεί πελάτες. Ανοιχτά θα είναι από σήμερα όλα τα καταστήματα των τραπεζών, καθώς δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την άρση της «τραπεζικής αργίας». Τα capital controls εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ, καθώς το όριο ανάληψης μετρητών παραμένει τα 60 ευρώ σε ημερήσια βάση. Ωστόσο, δίδεται το προνόμιο της σωρευτικής εβδομαδιαίας ανάληψης.
REUTERS / YIANNIS KOURTOGLOU

Υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στο κέντρο της Αθήνας, ανοίγει την πόρτα του, προκειμένου να δεχτεί πελάτες. Ανοιχτά θα είναι από σήμερα όλα τα καταστήματα των τραπεζών, καθώς δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την άρση της «τραπεζικής αργίας». Τα capital controls εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ, καθώς το όριο ανάληψης μετρητών παραμένει τα 60 ευρώ σε ημερήσια βάση. Ωστόσο, δίδεται το προνόμιο της σωρευτικής εβδομαδιαίας ανάληψης.