Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015 19:18

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015.

Φωτιά και στη Νεάπολη Λακωνίας. Τουλάχιστον τρία μέτωπα έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή λίγο έξω από τους Αγ. Αποστόλους, στη Νεάπολη Λακωνίας. Το ένα μέτωπο βρίσκεται στο βουνό πίσω από τη Νεάπολη και κινείται βορειοανατολικά. Το δεύτερο μέτωπο κινείται νοτιοανατολικά και το τρίτο, και πλέον σοβαρό, κινείται προς τον κάμπο και έχει φθάσει στις παρυφές των Αγίων Αποστόλων. Όλος ο κόσμος στην ευρύτερη περιοχή έχει κινητοποιηθεί, προκειμένου να συνδράμει στο έργο της κατάσβεσης με τις δικές του δυνάμεις.
INTIME NEWS / ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Τουλάχιστον τρία μέτωπα έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή λίγο έξω από τους Αγ. Αποστόλους, στη Νεάπολη Λακωνίας. Το ένα μέτωπο βρίσκεται στο βουνό πίσω από τη Νεάπολη και κινείται βορειοανατολικά. Το δεύτερο μέτωπο κινείται νοτιοανατολικά και το τρίτο, και πλέον σοβαρό, κινείται προς τον κάμπο και έχει φθάσει στις παρυφές των Αγίων Αποστόλων. Όλος ο κόσμος στην ευρύτερη περιοχή έχει κινητοποιηθεί, προκειμένου να συνδράμει στο έργο της κατάσβεσης με τις δικές του δυνάμεις.

Αύριο η Διεθνής Ημέρα Νέλσον Μαντέλα. Το άγαλμα του Νέλσον Μαντέλα αντανακλάται στο παράθυρο του πρώην δικηγορικού γραφείου του στο Γιοχάνεσμπουργκ, στην Νότια Αφρική. Η διεθνής ημέρα Νέλσον Μαντέλα θα εορταστεί αύριο σε όλο τον κόσμο για να τιμηθεί η «προώθηση και η ποιότητα της ειρήνης» που ασπάστηκε στη ζωή του ο πρώην πρόεδρος της Ν. Αφρικής.
EPA / KEVIN SUTHERLAND

Το άγαλμα του Νέλσον Μαντέλα αντανακλάται στο παράθυρο του πρώην δικηγορικού γραφείου του στο Γιοχάνεσμπουργκ, στην Νότια Αφρική. Η διεθνής ημέρα Νέλσον Μαντέλα θα εορταστεί αύριο σε όλο τον κόσμο για να τιμηθεί η «προώθηση και η ποιότητα της ειρήνης» που ασπάστηκε στη ζωή του ο πρώην πρόεδρος της Ν. Αφρικής.

Φώκια με το νεογέννητο μικρό της σε πάρκο στην Ουγγαρία. Νεογέννητη φώκια, που ζυγίζει 8 κιλά, κολυμπά με την μητέρα του σε ζωολογικό πάρκο στην Ουγγαρία.
EPA / ZSOLT CZEGELDI

Νεογέννητη φώκια, που ζυγίζει 8 κιλά, κολυμπά με την μητέρα του σε ζωολογικό πάρκο στην Ουγγαρία.

Διαδηλώσεις στην Ιαπωνία . Πολίτες με τύμπανα διαδηλώνουν έξω από το κοινοβούλιο στο Τόκιο ενάντια στο νομοσχέδιο που προβλέπει αλλαγές στην αμυντική πολιτική της Ιαπωνίας. Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε υποστηρίζει πως οι αλλαγές, τις οποίες καλωσόρισε η Ουάσιγκτον, είναι απαραίτητες προκειμένου η Ιαπωνία να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις, όπως από την ανερχόμενη Κίνα. Οι πολέμιοι του μέτρου υποστηρίζουν πως η αναθεώρηση της αμυντικής πολιτικής της χώρας παραβιάζει το ειρηνιστικό σύνταγμα και θα μπορούσε να εμπλέξει την Ιαπωνία σε συγκρούσεις υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών σε διάφορα μέρη του κόσμου.
REUTERS / THOMAS PETER

Πολίτες με τύμπανα διαδηλώνουν έξω από το κοινοβούλιο στο Τόκιο ενάντια στο νομοσχέδιο που προβλέπει αλλαγές στην αμυντική πολιτική της Ιαπωνίας. Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε υποστηρίζει πως οι αλλαγές, τις οποίες καλωσόρισε η Ουάσιγκτον, είναι απαραίτητες προκειμένου η Ιαπωνία να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις, όπως από την ανερχόμενη Κίνα. Οι πολέμιοι του μέτρου υποστηρίζουν πως η αναθεώρηση της αμυντικής πολιτικής της χώρας παραβιάζει το ειρηνιστικό σύνταγμα και θα μπορούσε να εμπλέξει την Ιαπωνία σε συγκρούσεις υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Καρέα. Στρατιωτικός συμμετέχει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Καρέα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο σημείο έχουν μεταβεί και επιχειρούν 30 πυροσβέστες με δέκα οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν δύο ελικόπτερα. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει ο δυνατός άνεμος.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤ

Στρατιωτικός συμμετέχει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Καρέα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο σημείο έχουν μεταβεί και επιχειρούν 30 πυροσβέστες με δέκα οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν δύο ελικόπτερα. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει ο δυνατός άνεμος.

Εποχή εκπτώσεων στην Αθήνα. Τουρίστες περπατούν έξω από καταστήματα σε κεντρικό εμπορικό δρόμο στην Αθήνας, κατά την περίοδο των εκπτώσεων. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Μάρδα, από Δευτέρα ανοίγουν όλες οι ελληνικές τράπεζες και παρέχεται ένα μεγάλο σύνολο υπηρεσιών στα ταμεία.
REUTERS / YIANNIS KOURTOGLOU

Τουρίστες περπατούν έξω από καταστήματα σε κεντρικό εμπορικό δρόμο στην Αθήνας, κατά την περίοδο των εκπτώσεων. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Μάρδα, από Δευτέρα ανοίγουν όλες οι ελληνικές τράπεζες και παρέχεται ένα μεγάλο σύνολο υπηρεσιών στα ταμεία.

Ημέρα μνήμης των θυμάτων της πτήσης MH17 . Ένας άντρας αφήνει λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων της πτήσης MH17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, έξω από την Ολλανδική πρεσβεία στο Κίεβο, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την συντριβή του αεροσκάφους στην ανατολική Ουκρανία. Η Μαλαισία, η Ολλανδία και από σήμερα και η Βρετανία, ζητούν τη συγκρότηση διεθνούς δικαστηρίου για την προσαγωγή στη δικαιοσύνη των υπευθύνων.
REUTERS / GLEB GARANICH

Ένας άντρας αφήνει λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων της πτήσης MH17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, έξω από την Ολλανδική πρεσβεία στο Κίεβο, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την συντριβή του αεροσκάφους στην ανατολική Ουκρανία. Η Μαλαισία, η Ολλανδία και από σήμερα και η Βρετανία, ζητούν τη συγκρότηση διεθνούς δικαστηρίου για την προσαγωγή στη δικαιοσύνη των υπευθύνων.

Με θέα… τον γαλαξία. Αστέρια του γαλαξία μας φωτίζουν τον ουρανό της περιοχής Πόζναν, στην Πολωνία.
EPA / LUKASZ OGRODOWCZYK

Αστέρια του γαλαξία μας φωτίζουν τον ουρανό της περιοχής Πόζναν, στην Πολωνία.

Διαδήλωση κατά του τρίτου προγράμματος διάσωσης έξω από τη Γερμανική Βουλή. Διαδηλωτές κατά του τρίτου πακέτου διάσωσης, έξω από το Γερμανικό κοινοβούλιο, στο Βερολίνο καθώς αυτή την στιγμή έχει ξεκινήσει συζήτηση στη γερμανική βουλή αναφορικά με την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το νέο ελληνικό πακέτο. Όπως όλα δείχνουν θα δοθεί «πράσινο φως», παρά τις διαφοροποιήσεις βουλευτών.
REUTERS / AXEL SCHMIDT

Διαδηλωτές κατά του τρίτου πακέτου διάσωσης, έξω από το Γερμανικό κοινοβούλιο, στο Βερολίνο καθώς αυτή την στιγμή έχει ξεκινήσει συζήτηση στη γερμανική βουλή αναφορικά με την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το νέο ελληνικό πακέτο. Όπως όλα δείχνουν θα δοθεί «πράσινο φως», παρά τις διαφοροποιήσεις βουλευτών.

Προσπάθεια αναβίωσης της βιομηχανίας μεταξιού στην Ιταλία. Κουκούλια μεταξοσκώληκα στην γεωργική ερευνητική μονάδα CRA, στην Πάντοβα της Ιταλίας. Εκεί φιλοξενούνται περίπου 200 διαφορετικοί γενετικοί τύποι μεταξοσκώληκα, σε μια προσπάθεια αναβίωσης της παλιάς βιομηχανίας μεταξιού στην Ιταλία, η οποία άκμαζε στην περιοχή πριν 1.000 χρόνια.
REUTERS / ALESSANDRO BIANCHI

Κουκούλια μεταξοσκώληκα στην γεωργική ερευνητική μονάδα CRA, στην Πάντοβα της Ιταλίας. Εκεί φιλοξενούνται περίπου 200 διαφορετικοί γενετικοί τύποι μεταξοσκώληκα, σε μια προσπάθεια αναβίωσης της παλιάς βιομηχανίας μεταξιού στην Ιταλία, η οποία άκμαζε στην περιοχή πριν 1.000 χρόνια.

Ηλιοβασίλεμα στην Ουγγαρία . Ένας μηχανισμός άρδευσης σκιαγραφείται κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος στην Ουγγρική στέπα της περιοχής Hortobagy κοντά στη Nagyhegyes, περίπου 220 χιλιόμετρα ανατολικά της Βουδαπέστης.
EPA / Zsolt Czegledi

Ένας μηχανισμός άρδευσης σκιαγραφείται κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος στην Ουγγρική στέπα της περιοχής Hortobagy κοντά στη Nagyhegyes, περίπου 220 χιλιόμετρα ανατολικά της Βουδαπέστης.

Προσευχή στην Μόσχα. Μουσουλμάνοι προσεύχονται στην γιορτή της λύσης της νηστείας η οποία σηματοδοτεί το τέλος του ιερού μήνα του Ραμαζανιού στην Μόσχα.
REUTERS / MAXIM ZMEYEV

Μουσουλμάνοι προσεύχονται στην γιορτή της λύσης της νηστείας η οποία σηματοδοτεί το τέλος του ιερού μήνα του Ραμαζανιού στην Μόσχα.