Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015 19:43

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015.

Νεπάλ: Σταδιακή επιστροφή στην καθημερινότητα. Μια ηλικιωμένη γυναίκα στο Νεπάλ περιμένει στην ουρά για να λάβει το έκτακτο κοινωνικό βοήθημα που ορίστηκε από την κυβέρνηση ότι θα δοθεί σε όλους τους πολίτες της χώρας που έχουν συμπληρώσει το 70ο έτος της ηλικίας τους. Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση δίνεται δύο μήνες μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε τη χώρα και το ποσό ανέρχεται στις 500 ρουπίες Νεπάλ, δηλαδή περίπου 5 ευρώ.
EPA / NARENDRA SHRESTHA

Μια ηλικιωμένη γυναίκα στο Νεπάλ περιμένει στην ουρά για να λάβει το έκτακτο κοινωνικό βοήθημα που ορίστηκε από την κυβέρνηση ότι θα δοθεί σε όλους τους πολίτες της χώρας που έχουν συμπληρώσει το 70ο έτος της ηλικίας τους. Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση δίνεται δύο μήνες μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε τη χώρα και το ποσό ανέρχεται στις 500 ρουπίες Νεπάλ, δηλαδή περίπου 5 ευρώ.

Σύνταγμα:  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της επικύρωσης της συμφωνίας. Κόσμος έχει αναρτήσει σημαία της Ελλάδας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος κατά της επικύρωσης της συμφωνίας, Αθήνα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΚΙΑΣ

Κόσμος έχει αναρτήσει σημαία της Ελλάδας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος κατά της επικύρωσης της συμφωνίας, Αθήνα.

102 χρόνια κλείνει φέτος ο Ποδηλατικός Γύρος της Γαλλίας. Ομάδα ποδηλατών ανεβαίνει την ορεινή διαδρομή στον 102ο Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας. Ο φετινός γύρος ξεκίνησε από την Ουτρέχτη, συνέχισε στο Βέλγιο και θα καταλήξει στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, που είναι και ο παραδοσιακός σταθμός τερματισμού.
EPA / KIM LUDBROOK

Ομάδα ποδηλατών ανεβαίνει την ορεινή διαδρομή στον 102ο Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας. Ο φετινός γύρος ξεκίνησε από την Ουτρέχτη, συνέχισε στο Βέλγιο και θα καταλήξει στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, που είναι και ο παραδοσιακός σταθμός τερματισμού.

Το άγαλμα της «Μητέρας Πατρίδας». Φωτογραφία του αγάλματος της «Μητέρας Πατρίδας» ή αλλιώς «Μνημείο του Μαμάγιεφ» στην πόλη Βόλγκογκραντ (πρώην Στάλινγκραντ), προς τιμήν των πεσόντων σε μια από τις σπουδαιότερες μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, της Μάχης του Στάλινγκραντ.
REUTERS / MAXIM SHEMETOV

Φωτογραφία του αγάλματος της «Μητέρας Πατρίδας» ή αλλιώς «Μνημείο του Μαμάγιεφ» στην πόλη Βόλγκογκραντ (πρώην Στάλινγκραντ), προς τιμήν των πεσόντων σε μια από τις σπουδαιότερες μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, της Μάχης του Στάλινγκραντ.

Χάρων: Ο μεγαλύτερος δορυφόρος του Πλούτωνα . Φωτογραφία του Χάροντα, του μεγαλύτερου φυσικού δορυφόρου του Πλούτωνα. Το διαστημικό σκάφος «New Horizons» συνεχίζει το συναρπαστικό ταξίδι του προς την παγωμένη Ζώνη του Κάιπερ.
REUTERS / NASA

Φωτογραφία του Χάροντα, του μεγαλύτερου φυσικού δορυφόρου του Πλούτωνα. Το διαστημικό σκάφος «New Horizons» συνεχίζει το συναρπαστικό ταξίδι του προς την παγωμένη Ζώνη του Κάιπερ.

Νέα κοντινή φωτογραφία του Πλούτωνα. Μία νέα κοντινή φωτογραφία του μακρινού Πλούτωνα αποκαλύπτει την ύπαρξη βουνών ύψους 3,500 μέτρων. Το διαστημικό σκάφος «New Horizons» συνεχίζει το συναρπαστικό ταξίδι του προς την παγωμένη Ζώνη του Κάιπερ.
REUTERS / NASA

Μία νέα κοντινή φωτογραφία του μακρινού Πλούτωνα αποκαλύπτει την ύπαρξη βουνών ύψους 3,500 μέτρων. Το διαστημικό σκάφος «New Horizons» συνεχίζει το συναρπαστικό ταξίδι του προς την παγωμένη Ζώνη του Κάιπερ.

Συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ . Με θερμό χειροκρότημα έγινε δεκτός ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την είσοδό του στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή όπου συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Με θερμό χειροκρότημα έγινε δεκτός ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την είσοδό του στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή όπου συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Κινητοποιήσεις ενάντια στην ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων. Με κεντρικό σύνθημα «όχι στα μνημόνια, όχι στη λιτότητα, όχι στη φοροληστεία, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις» ξεκίνησε σήμερα το πρωί η κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ. Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος, απ
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Με κεντρικό σύνθημα «όχι στα μνημόνια, όχι στη λιτότητα, όχι στη φοροληστεία, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις» ξεκίνησε σήμερα το πρωί η κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ. Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος, απ' όπου και ξεκίνησε η πορεία, η οποία έφτασε νωρίς το μεσημέρι στη Βουλή. Συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία προς το Σύνταγμα πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ.

Φάρμα με ηλιοτρόπια στη Φρανκφούρτη. Μια πεταλούδα κάθεται πάνω σε ένα ηλιοτρόπιο, σε φάρμα λίγο έξω από την Φρανκφούρτη.
REUTERS / KAI PFAFFENBACH

Μια πεταλούδα κάθεται πάνω σε ένα ηλιοτρόπιο, σε φάρμα λίγο έξω από την Φρανκφούρτη.

Καναδάς: Καλλιέργεια στρειδιών στο Νησί του Πρίγκιπα Έντουαρντ. Ο Γκόρντον Χάρντι οδηγεί το τρακτέρ του στα ρηχά νερά του πατρικού του σπιτιού, στο Μπέντφορντ, που βρίσκεται στο Νησί του Πρίγκιπα Έντουαρντ, στον Καναδά. Εκεί, η οικογένειά του καλλιεργεί στρείδια για περισσότερες από έξι γενιές.
EPA / CJ GUNTHER

Ο Γκόρντον Χάρντι οδηγεί το τρακτέρ του στα ρηχά νερά του πατρικού του σπιτιού, στο Μπέντφορντ, που βρίσκεται στο Νησί του Πρίγκιπα Έντουαρντ, στον Καναδά. Εκεί, η οικογένειά του καλλιεργεί στρείδια για περισσότερες από έξι γενιές.

Συζήτηση του ν/σ με τα προαπαιτούμενα στη Βουλή. Η ελληνική κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή δέχθηκε τον συμβιβασμό της αρχής της λαϊκής ετυμηγορίας από τη μία και από την άλλη η αρχή της συνέχειας της ΕΕ και τον κανόνων και προσπάθησε να φέρει μία συμφωνία πάνω σε αυτή τη βάση, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στις επιτροπές της Βουλής επί του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα στο πλαίσιο της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου.
REUTERS / YIANNIS KOURTOGLOU

Η ελληνική κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή δέχθηκε τον συμβιβασμό της αρχής της λαϊκής ετυμηγορίας από τη μία και από την άλλη η αρχή της συνέχειας της ΕΕ και τον κανόνων και προσπάθησε να φέρει μία συμφωνία πάνω σε αυτή τη βάση, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στις επιτροπές της Βουλής επί του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα στο πλαίσιο της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου.

Πλημμύρες στην Κίνα. Ένας άνδρας της ομάδας διάσωσης προσπαθεί να απομακρύνει ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο από τα ορμητικά νερά ποταμού στο Τσονγκτσίνγκ της Κίνας. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, περισσότερα από δέκα οχήματα παρασύρθηκαν από τον ποταμό λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που έπληξαν την περιοχή.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Ένας άνδρας της ομάδας διάσωσης προσπαθεί να απομακρύνει ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο από τα ορμητικά νερά ποταμού στο Τσονγκτσίνγκ της Κίνας. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, περισσότερα από δέκα οχήματα παρασύρθηκαν από τον ποταμό λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που έπληξαν την περιοχή.

Ανάσες δροσιάς στο Τόκιο. Ένα κοράκι δροσίζεται σε λίμνη του Τόκιο.
REUTERS / THOMAS PETER

Ένα κοράκι δροσίζεται σε λίμνη του Τόκιο.

Ουκρανία: Έρευνες για τον εντοπισμό μελών του Δεξιού Τομέα. Ένα αγόρι κάνει βόλτες με το ποδήλατό του ανάμεσα σε άνδρες του στρατού, οι οποίοι διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό μελών της εθνικιστικής οργάνωσης «Δεξιός Τομέας», στο Μουκάτσεβε της Ουκρανίας. Το περασμένο Σάββατο δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από ανταλλαγή πυρών στην οποία συμμετείχε η εθνικιστική οργάνωση.
REUTERS / STRINGER

Ένα αγόρι κάνει βόλτες με το ποδήλατό του ανάμεσα σε άνδρες του στρατού, οι οποίοι διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό μελών της εθνικιστικής οργάνωσης «Δεξιός Τομέας», στο Μουκάτσεβε της Ουκρανίας. Το περασμένο Σάββατο δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από ανταλλαγή πυρών στην οποία συμμετείχε η εθνικιστική οργάνωση.