Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015 19:24

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015.

Βαγδάτη: Βουτιές στον ποταμό Τίγρη. Μια παρέα παιδιών βουτούν στον ποταμό Τίγρη του Ιράκ, μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα. Η κυβέρνηση της χώρας όρισε τη σημερινή μέρα ως αργία λόγω της εξαιρετικά υψηλής θεροκρασίας, η οποία, σε πολλές περιοχές της χώρας, ξεπερνά τους 50 βαθμούς Κελσίου.
REUTERS / AHMED SAAD

Μια παρέα παιδιών βουτούν στον ποταμό Τίγρη του Ιράκ, μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα. Η κυβέρνηση της χώρας όρισε τη σημερινή μέρα ως αργία λόγω της εξαιρετικά υψηλής θεροκρασίας, η οποία, σε πολλές περιοχές της χώρας, ξεπερνά τους 50 βαθμούς Κελσίου.

Ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέπτεται φυλακή. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επισκέφθηκε σήμερα το ομοσπονδιακό σωφρονιστικό ίδρυμα του Ελ Ρίνο, στην Οκλαχόμα. Η επίσκεψη έχει ως στόχο να ρίξει φως στα ελαττώματα ενός σωφρονιστικού συστήματος από τα ακριβότερα στον κόσμο και σε φυλακές με τον μεγαλύτερο συνωστισμό κρατουμένων σε σύγκριση με εκείνες άλλων χωρών, ακόμη και της Ρωσίας ή της Κίνας. Ο Μπ. Ομπάμα είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος που επισκέφθηκε φυλακη.
REUTERS / KEVIN LAMARQUE

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επισκέφθηκε σήμερα το ομοσπονδιακό σωφρονιστικό ίδρυμα του Ελ Ρίνο, στην Οκλαχόμα. Η επίσκεψη έχει ως στόχο να ρίξει φως στα ελαττώματα ενός σωφρονιστικού συστήματος από τα ακριβότερα στον κόσμο και σε φυλακές με τον μεγαλύτερο συνωστισμό κρατουμένων σε σύγκριση με εκείνες άλλων χωρών, ακόμη και της Ρωσίας ή της Κίνας. Ο Μπ. Ομπάμα είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος που επισκέφθηκε φυλακη.

Στιγμές ανεμελιάς στη Λευκορωσία. Παιδιά απολαμβάνουν τις κούνιες σε πάρκο στο Μινσκ της Λευκορωσίας.
REUTERS / VASILY FEDOSENKO

Παιδιά απολαμβάνουν τις κούνιες σε πάρκο στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

Γκράφιτι σε δρόμο του Νέου Δελχί. Στιγμιότυπο από δρόμο του Νέου Δελχί την Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015.
REUTERS / ANINDITO MUKHERJEE

Στιγμιότυπο από δρόμο του Νέου Δελχί την Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015.

Ανταλλαγή πυρών στα ανοιχτά της Γάζας. Οι κάτοικοι της Παλαιστίνης κοιτούν τον καπνό που βγαίνει από πλοίο της ακτοφυλακής της Αιγύπτου λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε από την ανταλλαγή πυρών μεταξύ του πληρώματός του με τον στρατό της χώρας, στα ανοιχτά της Μεσογείου.
REUTERS / IBRAHEEM ABU MUSTAFA

Οι κάτοικοι της Παλαιστίνης κοιτούν τον καπνό που βγαίνει από πλοίο της ακτοφυλακής της Αιγύπτου λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε από την ανταλλαγή πυρών μεταξύ του πληρώματός του με τον στρατό της χώρας, στα ανοιχτά της Μεσογείου.

Ινδονησία: Εορτασμοί για το τέλος του Ραμαζανιού. Μέλη της ινδονησιακής μουσουλμανικής οργάνωσης Αν-Ναζίρ συμμετέχουν σε ομαδική προσευχή που αποτελεί μέρος των εορτασμών για το τέλος του Ραμαζανιού.
REUTERS / YUSUF AHMAD

Μέλη της ινδονησιακής μουσουλμανικής οργάνωσης Αν-Ναζίρ συμμετέχουν σε ομαδική προσευχή που αποτελεί μέρος των εορτασμών για το τέλος του Ραμαζανιού.

Διαμαρτυρία έξω από την ΕΚΤ. Στιγμιότυπο από διαμαρτυρία που πραγματοποιείται έξω από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), στη Φρανκφούρτη. Ο εικονιζόμενος άνδρας φορά μάσκα που απεικονίζει τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ στο πανό που βρίσκεται πίσω του αναγράφεται η φράση «Κούρεμα του χρέους τώρα!». Χθες, η ελληνική Βουλή έδωσε το «σήμα» προς την ΕΚΤ για να παράσχει εκ νέου ρευστότητα στις τράπεζες και σήμερα αναμένεται το αποτέλεσμα της προγραμματισμένης συνεδρίασης του δ.σ. της.
REUTERS / KAI PFAFFENBACH

Στιγμιότυπο από διαμαρτυρία που πραγματοποιείται έξω από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), στη Φρανκφούρτη. Ο εικονιζόμενος άνδρας φορά μάσκα που απεικονίζει τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ στο πανό που βρίσκεται πίσω του αναγράφεται η φράση «Κούρεμα του χρέους τώρα!». Χθες, η ελληνική Βουλή έδωσε το «σήμα» προς την ΕΚΤ για να παράσχει εκ νέου ρευστότητα στις τράπεζες και σήμερα αναμένεται το αποτέλεσμα της προγραμματισμένης συνεδρίασης του δ.σ. της.

Έκρηξη σε εργοστάσιο πετροχημικών στην Κίνα . Στιγμιότυπο από έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο πετροχημικών, στην επαρχία Σανντόνγκ, στην Κίνα. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, μετά την έκρηξη ξέσπασε πυρκαγιά στο σημείο, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς η τραυματίες.
REUTERS / CHINA DAILY

Στιγμιότυπο από έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο πετροχημικών, στην επαρχία Σανντόνγκ, στην Κίνα. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, μετά την έκρηξη ξέσπασε πυρκαγιά στο σημείο, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς η τραυματίες.

Μια... παράξενη οικογένεια. Η κότα που απεικονίζεται στη φωτογραφία έχει αναλάβει υπό την προστασία της επτά μικρές ρέες, οι οποίες εγκαταλείφτηκαν από τους γονείς τους και πλέον μεγαλώνουν σε ζωολογικό πάρκο της Γερμανίας.
EPA / UWE ANSPACH

Η κότα που απεικονίζεται στη φωτογραφία έχει αναλάβει υπό την προστασία της επτά μικρές ρέες, οι οποίες εγκαταλείφτηκαν από τους γονείς τους και πλέον μεγαλώνουν σε ζωολογικό πάρκο της Γερμανίας.

Καθημερινή ζωή στην Ινδία. Μια δημοτική καθαρίστρια σκουπίζει το πάτωμα αγοράς φρούτων και λαχανικών στη Μπανγκαλόρ, στην Ινδία. 
 
REUTERS / ABHISHEK CHINNAPPA

Μια δημοτική καθαρίστρια σκουπίζει το πάτωμα αγοράς φρούτων και λαχανικών στη Μπανγκαλόρ, στην Ινδία. 

 

Παιχνίδια με το νερό στη Γαλλία. Ένα μικρό κορίτσι παίζει με το παντίνι της σε συντριβάνι στο Εβιάν, στη Γαλλία.
EPA / OLIVIER MAIRE

Ένα μικρό κορίτσι παίζει με το παντίνι της σε συντριβάνι στο Εβιάν, στη Γαλλία.

Περού: Επέμβαση της αστυνομίας σε παράνομα ορυχεία χρυσού. Ένα μικρό αγόρι παρακολουθεί επιχείρηση καταστροφής παράνομων ορυχείων χρυσού από την αστυνομία του Περού. Τα παράνομα ορυχεία έχουν ανεγερθεί κοντά στη ζούγκλα του Αμαζονίου και υπολογίζεται πως το 10% της παραγωγής της χώρας σε χρυσό προέρχεται από αυτά.
REUTERS / JANINE COSTA

Ένα μικρό αγόρι παρακολουθεί επιχείρηση καταστροφής παράνομων ορυχείων χρυσού από την αστυνομία του Περού. Τα παράνομα ορυχεία έχουν ανεγερθεί κοντά στη ζούγκλα του Αμαζονίου και υπολογίζεται πως το 10% της παραγωγής της χώρας σε χρυσό προέρχεται από αυτά.

Καταστροφικές πλημμύρες στην Κίνα. Δύο άνδρες κολυμπούν για να διασχίσουν ένα πλημμυρισμένο δρόμο του Γκουεϊτζόου, μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην Κίνα.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Δύο άνδρες κολυμπούν για να διασχίσουν ένα πλημμυρισμένο δρόμο του Γκουεϊτζόου, μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην Κίνα.

Εγκρίθηκαν απο τη Βουλή τα προαπαιτούμενα μέτρα. Με ευρεία πλειοψηφία και ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία εγκρίθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Συγκεκριμένα, 229 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, τη Ν.Δ., το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν «ναι». O αριθμός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δεν υπερψήφισαν - με τον ένα ή τον άλλο τρόπο -  τη συμφωνία για το νέο πακέτο βοήθειας ανήλθε στους 39.
INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Με ευρεία πλειοψηφία και ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία εγκρίθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Συγκεκριμένα, 229 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, τη Ν.Δ., το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν «ναι». O αριθμός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δεν υπερψήφισαν - με τον ένα ή τον άλλο τρόπο -  τη συμφωνία για το νέο πακέτο βοήθειας ανήλθε στους 39.